İçeriğe atla

I Am Frankie

I Am Frankie
TürDrama
Proje tasarımcısıMarcela Citterio
Başrol
  • Alex Hook
  • Uriel Baldesco
  • Armani Barrett
  • Kristi Beckett
  • Kyson Facer
  • Sophia Forest
  • Mohana Krishnan
  • Jayce Mroz
  • Nicole Alyse Nelson
  • Carson Rowland
  • J.D. Ballard
  • Todd Allen Durken
  • Joy Kigin
  • Michael Laurino
  • Carrie Schroeder
Açılış müziği"Getting Real"
Matthew Tishler ve Jeannie Lurie
Ülke ABD
Diliİngilizce
Sezon sayısı1
Bölüm sayısı19
Yapım
Yönetici yapımcı
  • Eric Gaunaurd
  • Tatiana Rodríguez
YapımcıDanny Mendoza
Gösterim süresi22 dakika
Yapım şirketi
Yayın bilgileri
KanalNickelodeon
Yayın tarihi4 Eylül 2017 (2017-09-04) - günümüz
Kronoloji
İlişkili programlarYo soy Franky[1]
Dış bağlantılar

I Am Frankie, Marcela Citterio tarafından yaratılmış bir Amerikan drama televizyon dizisidir. Pilot bölümünün ön gösterimi 4 Eylül 2017'de yayınlanmıştır. Daha sonra resmen 11 Eylül 2017 tarihinde yayına başlamıştır. Dizide Frankie Gaines (Alex Hook), kendini normal bir kız olarak göstermeye çalışan bir androiddir.

Konusu

Sigourney, EGG adında bir şirket için çalışan bir bilim insanıdır ve Frankie adında genç android bir kız yaratmıştır. EGG'in müdürü, Bay Kingston, Frankie'yi askeri bir şirket olan WARPA'nın Proje Q'su için kullanmayı planlar. Bunu anlayan Sigourney istifa eder ve Frankie'yi kaçırır. Ardından ailesiyle birlikte, Frankie'nin normal bir hayat yaşayabilmesi için EGG'den olabildiğince uzak bir yere taşınır. Frankie, Sepulveda High adındaki bir liseye başlar ve Dayton isimli biriyle arkadaş olur. Aynı zamanda Tammy isminde bir rakip kazanır. Sigourney ve ailesi, EGG'in Frankie'yi bulmasını engellemeye çalışırken Bay Kingston, Frankie'nin bulunması için elinden geleni yapar. Bay Kingston'ın bilmediği şey ise Frankie'nin peşinde olan tek kişi o değildir.

Oyuncular

Ana Kadro

OyuncuKarakterHakkında
Alex HookFrankie GainsSigoruney tarafından yaratılmış bir android kızdır. Gerçek bir insan olmayı amaçlamaktadır.
Uriel BaldescoLuciaTammy'nin takipçilerinden biri ve Sepulveda High Brain Squad'ın bir üyesi.
Armani BarrettByronRobotike ilgisi olan bir Sepulveda High Brain Squad üyesi.
Kristi BeckettMakaylaTammy'nin takipçisi ve Sepulveda High'ın Brain Squad'ının bir üyesi.
Kyson FacerAndrewTammy ve Frankie'nin sevdiği bir Sepulveda High öğrencisi. Daha sonradan James tarafından yapılmış bir android olduğu ortaya çıkıyor.
Sophia ForestJennySigourney'nin kızı ve Frankie'nin kız kardeşi.
Jayce MrozRobbieFrankie ve Dayton'ı arada sırada takip eden akıllı bir öğrenci.
Nicole Alyse NelsonDaytonFrankie'nin en iyi arkadaşı ve Frankie'nin sırrını bilen birkaç kişiden biri.
Carson RowlandColeDayton'ın erkek kardeşi ve Frankie'nin sevdiği biri.
J.D. BallardBay KingstonEGG'in patronu ve Frankie'yi WARPA'nın Q Projesi için bulmaya çalışan biri. Daha sonraki bölümlerde Dayton ve Cole'un babası Tom olduğu ortaya çıkıyor.
Todd Allen DurkinDr. James PetersSigourney ile birlikte çalışmış ve Frankie'yi yok etmeye çalışan bir bilim adamı.
Joy KiginMs. HoughSepulveda High'ın müdürü.
Michael LaurinoWillJenny ve Frankie'nin babası ve Sigourney'nin kocası.
Carrie SchroederSigourneyFrankie'yi yapan eski bir EGG çalışanı.
Mark Jacobson (seslendiren)PEGS1Bay Kingston için çalışan küçük ve havada uçan yumurta şekilli robot.

Yan Kadro

  • Justin Jarzombeck, John
  • Rachael Thompson, Mühendis

Dış bağlantılar

Kaynakça

  1. ^ "Kally's MashUp, nueva serie musical coproducida por Nickelodeon LatAm y Telefe". thedailytelevision.com (İspanyolca). 13 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2017. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<i>Çalışan Kız</i>

Çalışan Kız 1988 yapımı film. Özgün adı Working Girl dür. Senaryosunu Kevin Wade 'in yazdığı filmi Mike Nichols yönetmiş, önemli rollerinde Harrison Ford, Sigourney Weaver, Melanie Griffith, Alec Baldwin ve Joan Cusack oynamışlardır.

<span class="mw-page-title-main">Android</span> Mobil işletim sistemi

Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından, cep telefonları, tabletler ve televizyonlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı, özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir. Sistem açık kaynak kodlu olsa da, kodlarının ufak ama çok önemli bir kısmı Google tarafından kapalı tutulmaktadır. Google tarafından ücretsiz sunulmasının sebebi, sistemin daha hızlı ve çabuk gelişmesi, birçok popüler marka tarafından kullanılması ve bu sayede reklamlarının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamaktır. Google, Android sistemi üzerinde çalışan Google Play marketteki oyun ve uygulamalar üzerinde aldığı reklamları yayınlayarak para kazanmaktadır. Android'in desteklenen uygulama uzantısı ".apk"dır.

<span class="mw-page-title-main">HTC</span> teknoloji şirketi

High Tech Computer Corporation veya HTC Corporation, merkezi Tayvan’ın New Taipei şehrinde bulunan, Tayvanlı çok uluslu akıllı telefon ve tablet üreticisidir. 1997 yılında, cihaz tasarımcısı ve cihaz üreticisi olarak kurulan HTC faaliyetlerine mobil iletişim operatörlerine özel Windows Mobile işletim sistemli ve Brew MP tabanlı dokunmatik ekranlı telefonlar, PDA ve cep telefonları üreterek başladı. Başlangıçta ağırlıklı olarak Windows Mobile bazlı akıllı telefonların üretimini gerçekleştiren HTC, 2009 yılında odağına Android, 2010’da da Windows Phone tabanlı cihazları da aldı. 2011 itibarıyla, akıllı telefonlarını kendi markası altında piyasaya süren ve pazarlayan HTC, Interbrand’ın En Büyük Global Markalar 2011 raporunda 98. sırada yer aldı. Nisan 2015’te yayımlanan bir rapora göre, şirketin pazar payı, HTC One M8 ve Desire serilerinin güçlü satışlarından ötürü yüzde 7,2’ olarak belirtildi.

<span class="mw-page-title-main">Nick Jonas</span> Amerikalı oyuncu ve Jonas Brothersın vokalist, davulcu ve gitarist

Nicholas Jerry Jonas ya da bilinen adıyla Nick Jonas,, Amerikalı şarkıcı söz yazarı ve oyuncu. Amerikalı pop rock grubu Jonas Brothers'ın bir üyesidir.

<span class="mw-page-title-main">Sigourney Weaver</span> Amerikalı sinema oyuncusu

Sigourney Weaver, Amerikalı oyuncu, seslendirme sanatçısı.

<i>Gerzek Şaban</i> 1980 yapımı Türk filmi

Gerzek Şaban, yönetmenliğini Natuk Baytan'ın yaptığı 1980 yapımı Türk filmi.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Lumia</span> Windows Phone işletim sistemli telefonların oluşturduğu cep telefonu ailesi

Microsoft Lumia veya Lumia, Microsoft'un Windows Phone işletim sisteminin Windows RT, Windows Phone 7, Windows Phone 8, Windows Phone 8.1 ve Windows 10 Mobile işletim sistemine sahip telefonlarının oluşturduğu cep telefonu ailesidir. Lumia adı, Finceden 'Lumi', "kar" anlamına gelen sözcük formundan türemiştir.

<span class="mw-page-title-main">HTC Dream</span> HTC üretimi android cep telefonu

HTC Dream HTC tarafından geliştirilen bir akıllı telefondur. İlk kez Eylül 2008'de piyasaya çıkan Dream, Linux tabanlı Android işletim sistemini piyasaya süren ve Google ve Open Handset Alliance tarafından daha da geliştirilen ve zamanın diğer önemli akıllı telefon platformlarına açık bir rakip yaratan ilk cihaz oldu. İşletim sistemi, özelleştirilebilir bir grafik kullanıcı arayüzü, Gmail gibi Google hizmetleri ile entegrasyon, uygulamalar tarafından gönderilen son iletilerin bir listesini gösteren bir bildirim sistemi ve ek uygulamalar indirmek için Android Market sunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Galaxy Nexus</span> Akıllı Telefon

Galaxy Nexus (GT-I9250) Google ve Samsung tarafından ortak olarak geliştirilen dokunmatik bir akıllı telefondur. Telefon ve işletim sistemi her iki şirketin ortaklığı ile üretilmiştir. Bu telefon Google'ın 3. jenerasyon amiral gemisidir. 1. jenerasyon Nexus one, 2. jenerasyon ise Nexus S'dir. Galaxy Nexus HD Super AMOLED ekrana sahiptir. Cihaz gelişmiş bir kameraya sahiptir ve Android Ice Cream Sandwich sürümü ile üretilmiştir. Ad, Android akıllı telefonların Samsung Galaxy ve Nexus markaları arasındaki ortak markalamanın bir sonucudur. Ancak, cihaz "Nexus" markası üzerindeki ticari marka nedeniyle "Brezilya'da Galaxy X" olarak biliniyor.

<span class="mw-page-title-main">Wear OS</span> Akıllı Saat işletim sistemi

Wear OS; Google tarafından geliştirilen, Akıllı saatler ve giyilebilir teknolojik bilgisayarlar için kullanılması planlanan bir Android sürümüdür. C, C++ ve Java dilinde yazılmıştır. Android sürümü 4.3 veya daha yeni ya da iOS 8.2 sürümü veya daha yeni sürümle çalışan Google'ın eşleştirme uygulamasından sınırlı desteği ile, cep telefonları ile eşleştirme tarafından yapılır. Android Wear teknoloji ve SmartWatch form faktörü içine mobil bildirimleri ile Google Nowa entegre edildi. Aynı zamanda Google Play Store'dan uygulama indirmek için yeteneği ekler.

<span class="mw-page-title-main">Android Auto</span> Android işletim sisteminin araç sürümü

Android Auto, Google tarafından geliştirilen bir akıllı telefon projeksiyon standardı ve Android işletim sisteminde çalışan mobil cihazların sağladığı gösterge ünitesidir. Android Auto Google I/O 2014'te, 25 Haziran 2014 tarihinde ilan edildi. Android Oto mobil uygulaması 19 Mart 2015 tarihinde yayımlandı. Standart sürücülere, GPS haritalama / navigasyon, müzik çalma, SMS, telefon ve web araması üzerinde kontrol sunar. Ses komutları ile güvenli sürüş sağlamak için ellerle serbest çalışmasının vurgulanmasına rağmen, dokunmatik ekran ve düğme kontrollü gösterge ünitesi görüntülemesi de desteklenecektir. Uyumlu uygulamalar Google Haritalar, Google Play Müzik, Spotify, Songza, Stitcher Radio, iHeartRadio ve TuneIn, MLB at Bat içerir. Mart 2017 yılında arabalar için özel olarak tasarlanmış işletim sistemi, Android Automotive sistemi de sunuldu.

<span class="mw-page-title-main">Android TV</span> Android işletim sisteminin TV versiyonu

Android TV Google tarafından geliştirilen akıllı TV platformudur. Android 5.0 ("Lollipop") veya daha sonraki işletim sistemine dayalı olarak çalışır. Google I/O 2014'te Google TV'nin halefi olarak ilan edilmiştir. Kullanıcılar platformda medya akışı hizmetleri, Netflix ve Hulu gibi uygulamaların yanı sıra oyun da indirmek için Google Play Store'a erişim sağlayabilir. Platformda ayrıca hızla bir içerik bulmak ya da soruları yanıtlamak için sesli arama kullanılabilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Google Fuchsia</span>

Fuchsia, şu anda Google tarafından geliştirilen açık kaynaklı bir işletim sistemidir. Proje, Ağustos 2016'da resmi bir duyuru yapılmaksızın kendi kendine barındırılan bir git şeklinde göründüğünde halk tarafından tanındı. Kaynak belgelerinde adın arkasındaki neden "Pembe + Mor == Fuşya " olarak tanımlanmaktadır. Linux çekirdeğini temel alan, daha önce Google tarafından geliştirilen Chrome OS ve Android gibi işletim sistemlerinin aksine, Fuchsia, mineral adını taşıyan Zircon adlı yeni bir mikro çekirdeğe dayanıyor.

Android Things, Google I/O 2015'te ilan edilen, Google'nin Android tabanlı bir gömülü işletim sistemi platformudur. Genellikle farklı Mikrodenetleyici platformlarından inşa edilen Nesnelerin İnternet'i (IoT) cihazlarının düşük güç tüketimi ve bellek kısıtlı Internet'le kullanılması hedeflenmektedir. Bluetooth düşük enerji ve Wi-Fi'yi destekleyecekdir. Google, Brillo'nun yanı sıra, bu cihazların diğer cihazlarla iletişim kurmak için kullanacağı ve diğer IoT işletim sistemleri tarafından benimsenmesini umduğu Weave protokolünü de tanıttı.

<span class="mw-page-title-main">Android Oreo</span> Android 8.0

Android Oreo ya da Android O, Android mobil işletim sisteminin yaklaşan sürümünün kod adıdır. İlk önce 21 Mart 2017'de alfa kalitesinde bir geliştirici önizlemesi olarak yayınlandı. İkinci önizleme sürümü Google I/O 2017 etkinliği günlerinde yeni özellikleri tanıtılarak 17 Mayıs 2017'de yayımlandı.

<span class="mw-page-title-main">Android yazılımı geliştirme</span>

Android yazılım geliştirmesi Android işletim sistemi için yeni uygulamaların oluşturulduğu süreçtir. Uygulamalar genellikle Android yazılım geliştirme kiti (SDK) kullanılarak Java programlama dilinde geliştirilir; ancak diğer geliştirme ortamları da mevcuttur. Google, Android uygulamaları Kotlin, Java ve C++ dilleri kullanılarak Android yazılım geliştirme kiti (SDK) kullanılarak yazılabilir" ve diğer dilleri kullanmak da mümkün olduğunu belirtiyor. Go, JavaScript, C, C++ veya Assembly gibi Java sanal makinesi (JVM) dışı tüm diller, muhtemelen kısıtlı API desteğiyle araçlar tarafından sağlanabilecek JVM dil kodunun yardımına ihtiyaç duyar.

<span class="mw-page-title-main">ZTE</span>

ZTE, Çin merkezli bir elektronik üretim firması olup, Çin'de telekomünikasyon ekipmanı ve cep telefonlarının ikinci büyük üreticisidir. 1985 yılında kuruldu. Merkezi Shenzhen şehrindedir.

Vertu 1998'de Finlandiya cep telefonu üreticisi Nokia tarafından kurulmuş, lüks el yapımı cep telefonlarının bir üreticisi ve perakendecisi idi. Hampshire, İngiltere'de kuruldu ve bir İngiliz şirketi idi. Ekim 2012'de Nokia, Vertu'yu belirsiz bir miktarda özel sermaye grubu EQT VI'ya sattı, ancak 10 % pay tuttu. 2013 yılının sonuna gelindiğinde, şirketin yaklaşık 350.000 müşterisi vardı ve telefonlar, şirketin 500 perakende satış mağazasında satıldı. 2015 yılında EQT'nin Vertu'daki payını Hong Kong merkezli holding şirketi Godin Holdings'e sattığı bildirildi. 2017'de şirketi kurtarma planları başarısız olduktan sonra çöktü ve Temmuz 2017 başında durduruldu.

I'm Watch, İtalyan şirketi "I'm SpA" tarafından geliştirilen bir akıllı saat aracıdır. 2011 yılında Manuel Zanella ve Massimiliano Bertolini tarafından H-Invest tarafından finanse edilmiş ve 2012 ortasında piyasaya sunulan fonlarla kavramsallaştırılmıştır. Cihaz, çağrıları, metinleri ve sosyal medya hesaplarındaki bildirimler, haber ve hava durumu raporları sağlamak, müzik kontrolü yapmak, fotoğrafları görüntülemek ve kaydetmek ve randevular oluşturmak becerisine sahiptir. Saat, iOS 4 veya daha üstü, Android Ice Cream Sandwich veya daha üstü ve BlackBerry 10 cihazlarıyla eşleştirilebilir. 19 Eylül 2014'te, S.p.A. satışlarının durdurulmasını ve akıllı gözetim pazarından çıkışını duyurdu.

<span class="mw-page-title-main">Replicant (işletim sistemi)</span>

Replicant, tüm özel mülk Android bileşenlerini özgür yazılım eşdeğerleriyle değiştirmeyi amaçlayan Android mobil platformuna dayalı özgür bir işletim sistemidir (OS). Birkaç farklı model akıllı telefon ve tablet bilgisayar için kullanılabilir durumdadır. Android ile aynı programlama dillerinde yazılmıştır. Değişiklikler çoğunlukla C dilindedir; değişiklikler çoğunlukla işletim sisteminin Linux çekirdeği ve onu kullanan sürücüler gibi alt düzey kısımlarındadır. Replicant ismi, Blade Runner filmindeki kurgusal replika androidlerden alınmıştır. Replicant, Free Software Foundation ve kısmen NLnet tarafından desteklenir ve sponsor olunur.