İçeriğe atla

IZair uçuş noktaları listesi

IZair aşağıdaki destinasyonlara hizmet vermektedir (Aralık 2012):[1]

Avrupa

Kaynakça

  1. ^ "IZair timetable. Retrieved 12 September 2009". 26 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ocak 2020. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Zürih Havalimanı</span> İsviçrenin en büyük uluslararası havalimanı

Zürih Havalimanı,, İsviçre´nin en büyük uluslararası havalimanıdır ve Unique tarafından işletilir.

<span class="mw-page-title-main">AJet</span> Türk hava yolu şirketi

AJet veya eski adıyla AnadoluJet, Türk Hava Yolları'na ait bölgesel havayolu şirketidir. Nisan 2008 tarihinde geniş halk kitlelerinin ulaşım hizmetinden yararlanmaları amacıyla Türk Hava Yolları'nın yeni bir iş modeli ile yapılandırdığı farklı bir ticari markası olarak kurulmuştur. 29 Mart 2020'den beri Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan dış hat seferleri de düzenlemeye başlamıştır. Temmuz 2023 itibarıyla THY'den ayrılarak ayrı bir şirket haline getirildi. Kasım 2023'te şirketin adı AJET Hava Taşımacılığı A.Ş. olarak değiştirildi ve yeni bir logo tasarlandı.

Türkiye biteyinde Plantago cinsine bağlı 27 takson bulunmaktadır. Bunlar 22 türe ve 5 alt türe ayrılır. Endemik takson sayısı 2'dir.

<span class="mw-page-title-main">Palma de Mallorca Havalimanı</span>

Palma de Mallorca Havalimanı, Palma de Mallorca'nın yaklaşık olarak 8 km. güneyinde bulunmaktadır. Önceden Son Sant Joan Havalimanı veya İspanyolca:Aeropuerto de Son Sant Joan olarak bilinirdi. Madrid Barajas Uluslararası Havalimanı ve Barselona Uluslararası Havalimanı'ndan sonra İspanya'daki üçüncü büyük havalimanıdır. Yaz mevsimi boyunca Avrupa'daki en kalabalık havalimanlarından olmaktadır. Havalimanı Alman nakliye şirketi Air Berlin için merkez olmuştur. Palma de Mallorca Havalimanı'nın alanı 6.3 km²'dir. Yolcu sayısının çabuk artmasından dolayı Terminal A (1965) ve Terminal B (1972) ye biraz daha altyapı yapılmıştır. Bu ana terminal yerel mimar Pere Nicolau Bonet tarafından dizayn edildi ve resmi olarak 12 Nisan 1997'de açıldı. Havalimanı şimdi dört kapıdan oluşmaktadır:Terminal B,C ve D uluslararası trafik için kullanılırken Terminal A çoğunlukla iç hatlar için kullanıldı. Havalimanını yıl başına 25 milyon yolcu kullanır, gönderme kapasitesi ise saat başına 12.000 yolcudur. Havalimanının gelecekteki planları; yolcu kapasitesini 2010'da 32 milyona, 2015'te 38 milyona çıkarmaktır.

<span class="mw-page-title-main">Azerbaycan Hava Yolları</span> Azerbaycanın en büyük hava yolu şirketi

Azerbaycan Hava Yolları - Azerbaycan'ın en büyük hava yolu şirketidir. Merkezi Bakü'de bulunmaktadır. Uluslararası Haydar Aliyev Havalimanı, Azerbaycan hava yollarının merkez ofisidir. Uluslararası Haydar Aliyev Havalimanı, Bakü'den 20 km uzaklıkta yerleşmektedir.

Bu maddede kuruluşundan beri Türkiye Cumhuriyeti topraklarında ya da hava sahasında gerçekleşmiş uçak kaçırma eylemlerini listeler.

<span class="mw-page-title-main">Bursa Yenişehir Havalimanı</span>

Bursa Yenişehir Havalimanı, 1944'te bir askeri üs olarak kurulan tesis, askeri havaalanına yapılan ilave tesislerle birlikte sivil hava ulaşımına hazır hale getirilerek Bursa Havaalanı adıyla, 3 Kasım 2000 tarihinde hizmete girdi. Sivil-askeri amaçla kurulan Hava Meydanının Bursa il merkezine uzaklığı 50 km olup 3000x45 ve 3000x30 metre boyutlarında iki adet beton kaplama pisti bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Tenerife Güney Havalimanı</span>

Tenerife Güney Havalimanı İspanya'nın Kanarya Adaları'ndaki Tenerife Adası'nda bulunan iki uluslararası havalimanından birisidir. Havalimanı 6 Kasım 1978 İspanya Kraliçesi Sofía tarafından törenle hizmete açılmıştır. Sivil otobüs servisi TITSA adanın tüm bölümlerine ucuz ve hızlı ulaşım sağlar ve 340 hat diğer havalimanı olan Tenerife Kuzey Havalimanı'na ulaşımı sağlar.

<span class="mw-page-title-main">Croatia Airlines</span> Hırvatistan merkezli havacılık şirketi

Croatia Airlines Hırvatistan'ın millî havayolu şirketidir. Şirketin merkezi ülkenin başkenti Zagreb'tedir. Croatia Airlines Star Alliance'ın bölgesel bir üyesidir. Şirket iç ve dış hatlarda uçuşlar düzenlemektedir. Şirket 2007 yılında 25 milyon Hırvat kunası kar elde etmiş ve şirket tarihinde en yüksek taşıdığı yolcu sayısı 1.75 milyona ulaşmıştır. Şirket 20 Haziran 1989'da Zagreb Havayolları adı altında kurulmuş ve uçuşlar düzenlemeye başlamıştır. 23 Haziran 1990'da şirket ismini Hırvat Havayolları olarak değiştirmiştir.

Ukraine International Airlines, merkezi Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan 1992 yılında kurulmuş ve uluslararası uçuşları bulunan Ukrayna hava yolu şirketidir. Şirket 2000 yılında 5.4 milyon dolar gelir elde etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Fuerteventura Havalimanı</span>

Fuerteventura Havalimanı İspanya'nın Fuerteventura Adası'ndaki Puerto del Rosario belediyesindedir.

<span class="mw-page-title-main">La Palma Havalimanı</span>

La Palma Havalimanı İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları'ndaki La Palma Adası'ndadır.

Türkiye biteyinde Cynoglossum cinsine bağlı 8 tür bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Borajet</span> Havayolu şirketi

Borajet, Sabiha Gökçen Havalimanı merkezli bölgesel bir hava yolu şirketiydi. Küçük stol havalimanlarından küçük gövdeli uçaklar ile, büyük havalimanlarına besleyici uçuşların yapılmasını içeren havayolu taşımacılığı yapan bir şirketti. 22 Nisan 2010 tarihinde SHGM'den aldığı ruhsatla Türkiye'de dolmuş uçak taşımacılığı yapan ilk şirket olmuştur. Firma 24 Nisan 2017'de faaliyetlerini sonlandırmıştır.

Türkiye biteyinde, Iris cinsine bağlı toplam 45 takson bulunmaktadır. Bunlar 29 türe, 7 alt türe, 6 varyeteye ve 3 forma ayrılmaktadır. Endemik takson sayısı 18'dir. Türkçede Iris cinsi üyelerine süsen adı verilmektedir. Bu liste son halidir.

Türkiye biteyinde, Myosotis cinsine bağlı toplam 26 takson bulunmaktadır. Bunlar 23 tür ve 11 alt türe ayrılmaktadır. Endemik takson sayısı 2'dir. Türkçede Myosotis cinsi üyelerine Unutmabeni adı verilmektedir. Bu liste son halidir.

Türkiye biteyinde, Cota cinsine bağlı toplam 22 takson bulunmaktadır. Bunlar 14 tür, 2 alt tür ve 6 varyeteye ayrılır. Endemik takson sayısı 8'dir. Bu liste son halidir.

<span class="mw-page-title-main">EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg</span>

EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg, İsviçre'nin Basel, Fransa'nın Mulhouse ve Almanya'nın Freiburg kentleri tarafından ortaklaşa kullanılan uluslararası havaalanı.

<span class="mw-page-title-main">Tarhan Tower Airlines</span>

Tarhan Tower Airlines, merkezi İstanbul, Türkiye'de bulunan bir charter havayoluydu. Havayolu bağlantı merkezi Atatürk Havalimanı'ydı. Aralık 2007'de SGHM tarafından bakım departmanında bulunan sorunlar nedeniyle havayolunun faaliyet göstermesine izin veren lisansı askıya aldı.

<span class="mw-page-title-main">Southwind Airlines</span>

Southwind Airlines, Nisan 2022'de kurulmuş bir Türk havayolu şirketidir. Rusya'ya uçuşlar aynı yılın Ağustos ayında başlarken, Almanya bir ay sonra ağına eklendi.