Victoria, 20 Haziran 1837'den 1901'deki ölümüne kadar Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı'nın kraliçesiydi. Viktorya dönemi olarak bilinen 63 yıl yedi aylık saltanatı, önceki tüm İngiliz hükümdarlarından daha uzundu. Saltanatı, Birleşik Krallık'ta endüstriyel, politik, bilimsel ve askerî bir değişim dönemiydi ve tarihe Britanya İmparatorluğu'nun büyük ölçüde genişlemesiyle damgasını vurdu. 1876'da İngiliz Parlamentosu, ona ek olarak Hindistan İmparatoriçesi unvanını verdi.
Celleli Sophia Dorothea. İngiltere kralı ve Hannover elektörü I. George'un (1660-1727) kuzeni ve eşi. 1682'de evlendiği George'dan oğlu II. George (1683-1760) doğdu. Ne var ki, eşiyle arası açılınca I. George onu hapsetti (1694).
III. George ya da George William Frederick, 1760-1801 yılları arasında İngiltere kralı. 12 Ekim 1814'te Hannover Kralı seçilmeden önce Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu'na bağlı olarak Brunswick-Lüneburg Düklüğü ve Seçilmiş Hannover Prensliği görevlerini yürütüyordu. III. George, Hannover soyağacından gelen üçüncü Büyük Britanya hükümdarıydı. Bununla beraber Hannover soyağacından gelip de Britanya'da doğan ve anadili olarak İngilizceyi kullanan ilk hükümdardır. Daha da ilginç olarak III. George anavatanı olan Almanya'yı hayatı boyunca hiç ziyaret etmemiştir.
York dükü Birleşik Krallık'ta kullanılan asalet unvanlarından biridir. 15. yüzyıldan bu yana genellikle İngiltere ve Britanya hükümdarlarının ikinci oğullarına verildi. İskoçya'da kullanılan eşdeğer unvan Albany düküdür.
Anne, 1702'den 1714'e değin Büyük Britanya kraliçesi. Ülkesini tek başına yönetmek istediyse de yetersizliği ve sağlığının bozuk olması nedeniyle büyük ölçüde bakanlarına dayanmak zorunda kaldı. Bakanları ise İspanyol Veraset Savaşı'nda (1701-1714) İngiltere'yi, Fransa ve İspanya karşısında yer almaya yöneltti. Hükümdarlık yıllarının belirleyici özelliği olan Whigler ile Toryler arasındaki amansız çekişmeler, tahtın varisinin belirsizliği nedeniyle daha da yoğunlaşmıştır.
II. George, tam adı George Augustus, Almanca: Georg August, 1706-1727 arasında Cambridge Markisi ve Dükü, 1727-1760 arasında Büyük Britanya kralı ve Hannover elektörü.
Hannover Hanedanlığı Alman kökenli bir kraliyet hanedanıydı. Hannover Hanedanlığı Hannover Krallığını ve aynı zamanda Braunschweig-Lüneburg düklüğünü yönetiyordu. 1714'ten sonra Hannover Hanedanlığı Büyük Britanya Krallığını da yönetmeye başladı. Bu hanedandan olup Büyük Britanya Krallığı'nı yöneten ilk kral I. George'tur.
Mecklenburg-Strelitz'li Charlotte, Kral III. George’un eşi. Evlendikleri tarih olan 8 Eylül 1761’den krallıkların birleştiği 1 Ocak 1801’e kadar Büyük Britanya ve İrlanda Kraliçesi, bu tarihten 1818'deki ölümüne kadar Birleşik Krallık Kraliçesiydi. George'un karısı olarak aynı zamanda Hanover Elektres’i idi ve Hannover 12 Ekim 1814'te Hanover Krallığı olduktan sonra Hannover Kraliçesi unvanını aldı.
Brandenburg-Ansbachlı Caroline, Kral II. George'un eşi olarak Büyük Britanya ve İrlanda Kraliçesi idi.
Cambridge Dükü, Birleşik Krallık'ta şu anda mevcut sekiz kraliyet dükünden biri, Britanya kraliyet ailesindeki belirli bir soyluluk rütbesi ünvanıdır. Ünvan adını Cambridge, İngiltere'den alır. Britanya kraliyet ailesinde birkaç kez verilmiştir. Primogenitür yoluyla ünvan sahibinin erkek vârislerine geçer ve ünvan sahibinin eşi Cambridge Düşesi ünvanını taşır.
Hessen-Kassel Prensesi Augusta Birleşik Krallık Kralı III. George ve Charlotte Mecklenburg-Strelitz’in yedinci oğlu olan Prens Adolphus, Cambridge Dükü’nün eşi, III. George’un en uzun ömürlü gelinidir, V. George’un eşi Teck Mary'nin anneannesiydi.
Hannover'li Sophia Dorothea, Frederick William'ın eşi olarak Prusya Kraliçesi, Büyük Britanya Kralı II. George'un kız kardeşi ve Prusya Kralı II. Frederick'in annesidir.
Büyük Britanya Prensesi Amelia Sophia Eleanor, Büyük Britanya Kralı II. George ve Kraliçe Caroline'in ikinci kızıydı.
Büyük Britanya Prensesi Caroline Elizabeth, Büyük Britanya Kralı II. George ile eşi Ansbachlı Caroline'in dördüncü çocuğu ve üçüncü kızıydı.
Veraset Yasası, İngiltere ve İskoçya tahtının yalnızca Protestanlara verileceğini kabul edilen İngiltere Parlamentosu yasasıdır. Yasa ile I. Charles’in soyundan gelen katolikler taht sıralamasından çıkarılmış, ve taht I. James’in torunu Sophia’nın katolik olmayan varislerine geçmiştir.
Hannover'lı Sophia (Palatinate Prensesi Sophia; 14 Ekim 1630 - 8 Haziran 1714) idi Hannover'in hükümdarı Elektör Ernest Augustus’un eşi ve 1701 Veraset Yasası uyarınca, İngiltere, İskoçya, İrlanda tahtının muhtemel varisi. Kraliçe olmadan iki aydan önce öldü. Onun yerine oğlu I. George Britanya tahtına çıkmıştır.
Prens Frederick, York ve Albany Dükü, Birleşik Krallık ve Hanover Kralı III. George ile Mecklenburg-Strelitz'li Charlotte'un ikinci oğluydu. Meslek olarak bir askerdi, 1764'ten 1803'e kadar Kutsal Roma İmparatorluğu'nda Osnabrück Prens Piskoposluğu yaptı. 1820'de babasının ölümünden 1827'de kendi ölümüne kadar, hem Büyük Britanya Birleşik Krallığı, hem İrlanda hem de Hannover Krallığı'nda ağabeyi George IV'ün varisiydi.
Welf Hanedanı, 11. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar birçok Alman ve İngiliz hükümdarını ve 18. yüzyılda Rusya çarı VI. İvan'ı içeren bir Avrupa hanedanıdır.
Ernest Augustus, Brunswick-Lüneburg dükü ve Hanover elektörüydü. I. George'nun babasıdır. Brunswick dükü Georg ve Hesse-Darmstadlı Anna Eleonore'nin en küçük oğludur. 1679'da abisi Johann Friedrich'in yerine Calenberg prensi oldu.