İçeriğe atla

Hüzünlü Günler

Hüzünlü Günler
Müslüm Gürses stüdyo albümü
Yayımlanma23 Temmuz 1990[1]
TarzArabesk  • Türk halk müziği
Süre46:01
DilTürkçe
ŞirketDisco Plak
YönetmenKadir Şeker
YapımcıMustafa Güngördü
Müslüm Gürses kronolojisi
Güle Güle Git
(1990)
Hüzünlü Günler
(1990)
Meyhaneci / Kırık Sazım
(1990)

Hüzünlü Günler, Müslüm Gürses`in 23 Temmuz 1990'da Disco Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.[2]

Şarkı listesi

# Şarkı Söz Müzik Süre
1Sana İsyan EdememOrhan AkdenizOrhan Akdeniz3:35
2Durağım Yok KiBurhan BilginBurhan Bilgin2:57
3Karanlık DünyamAli AvazAbdullah Nail Bayşu4:16
4İki Damla Yaş (Yanarım Aşkın Elinden)Atilla TanyeliAtilla Tanyeli3:55
5Bilemem (Dere Kenarından Geçtim)Abdurrahman KızılayAbdurrahman Kızılay2:30
6Bolu Dağı Yokuştur (Gazla Şoför) &
Söyleyin Şu Bülbüle
Zekeriya Bozdoğan
Anonim
Zekeriya Bozdoğan
Anonim
5:20
7Hüzünlü Günler (Çile Çektirdin Çile)Şakir OktayŞakir Oktay4:43
8Ben Geldim MeyhaneciBurhan BilginBurhan Bilgin4:18
9İnsanlık Bende KalsınAtilla TaşarKerem Güney3:31
10Aşkın KanunuAbdullah Nail BayşuAbdullah Nail Bayşu3:28
11Neden İçim YanıyorÜlkü AkerSelahattin Sarıkaya4:19
12Senin Yeşil GözlerinRüştü DemirciRüştü Demirci3:09

Albüme konmayan yedek şarkılar

# Şarkı Söz Müzik Süre Bilgiler
1Çok Üzgünsün ArkadaşCavit DeringölCavit Deringöl5:47Resmî olarak hiçbir albümde yayımlanmamıştır. 1992 yılında Disco Plak firmasından çıkan Tele Show derleme albümünde [3], ayrıca 1993 yılında Özbir Müzik firmasından çıkan Kısmetim Kapanmış korsan albümünde yer almıştır.[4]

Albüme ait diğer bilgiler

  • Albümün Disco Plak tarafından basılan bazı kaset basımlarında 1987 bazılarında ise 1990 yazmaktadır.
  • Durağım Yok Ki şarkısının söz ve müziği Selahattin Sarıkaya olarak kaydedilse de Burhan Bilgin bu eserin kendisine ait olduğunu belirtmiş ve Bilgin'in bu şarkıya ait plağı bulunmaktadır.

Künye

  • Prodüktör: Mustafa Güngördü
  • Yönetmen: Kadir Şeker
  • Tonmaister: Korkut Sarıgül
  • Stüdyo: Sistem
  • Fotoğraflar: Stüdyo Erol

Kaynakça

  1. ^ "Web Kaynağı". Apple Music. 20 Ağustos 2020. 2 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2020. 
  2. ^ "Müslüm Gürses'in hayatının kaseti "HÜZÜNLÜ GÜNLER" çıktı". Instagram. 17 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2024. 
  3. ^ "Tele Show, Discogs". 22 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2024. 
  4. ^ "Kısmetim Kapanmış, Discogs". 22 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2024. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses</span> Türk şarkıcı ve oyuncu (1953–2013)

Müslüm Gürses ya da doğum adıyla Müslüm Akbaş, Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı ve oyuncu. Dünya'da "Father of Arabesque", Türkiye'de ise "Arabeskin Babası" ve "Müslüm Baba" olarak tanınmaktadır.

<i>Küskünüm</i> (albüm) 1986 yılında Bayar Müzikten çıkarılan Müslüm Gürses albümü

Küskünüm, 24 Haziran 1986'da Bayar Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan ayrıca Müslüm Gürses'in Bayar Müzik etiketiyle yayımlanan ilk stüdyo albümüdür. Bu albüm Türkiye'de tüm zamanların en çok satan albümüdür. Albüm sadece yasal olarak en az 12 milyondan fazla satmıştır. Albümde yer alan şarkıların hepsi Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir. Albümün bütün müziklerinde Burhan Bayar imzası bulunmaktadır.

<i>Güldür Yüzümü</i> (albüm) 1985 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Güldür Yüzümü, Müslüm Gürses'in en çok satan albümlerinden olarak bilinmektedir. 5 Ekim 1985'te Elenor Plak firmasından çıkarılmıştır. Şarkıların birçoğunu Ali Tekintüre yazmış, Yavuz Taner bestelemiş, Müslüm Gürses de okumuştur. Albümdeki bütün şarkılar Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir.

<i>Aldatılanlar</i> 1988 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Aldatılanlar, Müslüm Gürses`in 1989 yılında Özbir Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Bu albüm, Yavuz Taner'in yönettiği son Müslüm Gürses albümü olarak bilinmektedir.

<i>Sevda Yolu</i> 1986da çıkan Müslüm Gürses albümü

Sevda Yolu, Müslüm Gürses'in 3 Mart 1986'da Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Albümde yer alan Gidecek Bir Gün şarkısı dönemin hit şarkılarından olmuş ve sonrasında birçok sanatçı tarafından da seslendirilmiştir. Albümdeki Ayırdılar Sevenleri şarkısı dışında diğer şarkıların tamamında Yunus Bülbül'ün imzası bulunmaktadır.

<i>Yaranamadım</i> (albüm) 1984 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Yaranamadım, Müslüm Gürses'in 1984'te Elenor Müzik firmasından çıkardığı ilk stüdyo albümüdür. Albüm Türk arabesk müziği tarihinin en ağır albümlerinden olduğu söylenebilmektedir. Albümdeki müziklerin birçoğunda Uğur Bayar imzası bulunmaktadır.

<i>Paramparça</i> (albüm) 2002 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Paramparça, Müslüm Gürses'in 20 Mayıs 2002'de Bayar Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.

<i>İnsaf / Kahire Resitali</i> 1994 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

İnsaf / Kahire Resitali, Müslüm Gürses'in 26 Nisan 1994'te Uğur Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Gürses'in Uğur Plak firması etiketiyle çıkan ikinci ve son albümüdür. Albümün bütün müziklerinde Uğur Bayar'ın imzası bulunmaktadır.

<i>Bir Fırtına Kopacak</i> 1989 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Bir Fırtına Kopacak, Müslüm Gürses'in 17 Mart 1989'da Akdeniz Plak firması etiketiyle yayımlanan stüdyo albümüdür. Albüme ismini veren Bir Fırtına Kopacak şarkısı Türkiye'de arabesk müziğinin en ağır şarkılarından olarak bilinmektedir.

<i>Talihsizler</i> 1987 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Talihsizler, Müslüm Gürses'in 1987 yılında Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.

<i>Meyhaneci / Kırık Sazım</i> 1990 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Meyhaneci / Kırık Sazım, Müslüm Gürses'in 1990 yılında Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sürülen albümüdür.

<i>Maziden Bir Demet</i> 1988 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Maziden Bir Demet Müslüm Gürses'in Ağustos 1988'de Sedef Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albümde Gürses, Çın Çın Plak firması etiketiyle yayımlanan Müslüm Gürses 1 ve Müslüm Gürses 3 - Hani Söz Vermiştin albümlerinde yer alan şarkıları tekrar seslendirmiştir.

<i>Bir De Benden Dinleyin</i> 1991 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Bir De Benden Dinleyin, Müslüm Gürses'in 31 Mayıs 1991'de Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Albümde birçok türe yer verilmiştir. Gürses, Muazzez Abacı'nın 1990 yılına damga vuran Vurgun albümüne ismini veren, şarkının söz yazarı "Cemal Safi"’ye Hürriyet gazetesinin Altın Kelebek ve Milliyet gazetesinin "Yılın En Sevilen On Şarkısı" birincilik ödülleri, şarkının bestecisi Selçuk Tekay'a 1991 yılında "Altın Kelebek Yılın Bestecisi Ödülü"nü kazandıran Vurgun şarkısını seslendirmiş ve bu albümde yer almıştır.

<i>Dünden Bugüne Anılarımla</i> 1987 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Dünden Bugüne Anılarımla, Müslüm Gürses'in 1987 yılında Sarp Plak müzik firması etikeyiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albüm, Gürses'in Sarp Plak etiketiyle yayımlanan ilk albümüdür. Albüm ilanında "Dünden Bugüne Anılarımla - Haydar Haydar" albümü olarak da bahsedilmiştir.

<i>Anlatamadım</i> 1983 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Anlatamadım, Müslüm Gürses'in 14 Mart 1983'te Kale Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan albümdür. Albümün her bir şarkısı Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir. Albüm Gürses'in en çok satan albümlerinden olduğu söylenmekle birlikte Gürses bu albümüyle yaklaşık 1 yıl listelerde kalarak rekor kırmıştır.

<i>Müslümce92</i> 1992 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Müslümce'92, Müslüm Gürses’in 13 Temmuz 1992’de Elenor Müzik etiketiyle piyasaya sunulduğu söylenen stüdyo albümüdür. Bu albüm Gürses'in 90'lara damga vuran albümlerinden birisidir. Albümdeki Sen ve Ben şarkısı Müslüm Gürses'in kayıtlara göre ilk kendisinin seslendirmiş olduğu pop türündeki şarkıdır.

<i>Bir Avuç Gözyaşı / Tövbe Etmek</i> 1995 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Bir Avuç Gözyaşı / Tövbe Etmek, Müslüm Gürses’in 30 Mart 1995’te Elenor Müzik firmasından çıkardığı albümdür. Gürses bu albümde arabesk, türk halk müziği ve ilahi tarzlarına yer vermiştir.

<i>Benim Kaderim / Arkadaş Kurbanıyım</i> 1990 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Benim Kaderim / Arkadaş Kurbanıyım, Müslüm Gürses’in 14 Kasım 1990'da Uğur Plak etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Gürses'in Uğur Plak firması etiketiyle yayımlanan ilk albümüdür. Albümdeki bütün müziklerde Uğur Bayar imzası vardır.

<i>Müzik Ziyafeti</i> 1983 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Müzik Ziyafeti, Müslüm Gürses'in 7 Kasım 1983'te Akdeniz Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Albümün bütün şarkıları Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir. Albüm Sev Yeter, Acımasız Dünya, Bu Şehirde Yaşanmaz ve Usandım Gecelerden şarkılarını içermekle beraber arabesk müziği tarihinin en ağır albümlerinden birisi olduğu söylenebilmektedir.

<i>Sevgimin Bedeli</i> 1988 yılında çıkan Bergen albümü

Sevgimin Bedeli, 15 Ocak 1988 tarihinde Bergen'in Yaşar Kekeva Plak firmasından çıkardığı, 6. stüdyo albümüdür. Albümde toplamda 14 şarkı bulunmaktadır. Elimde Fotoğrafın ve Canım Dediklerim gibi çok beğenilen Bergen şarkıları barındıran albüm, o senenin en çok satan arabesk müzik albümlerinden biri olmuştur.