İçeriğe atla

Hüseyinağa

Hüseyinağa ile şu maddeler kastedilmiş olabilir:

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Aydınlı, Tekman</span>

Aydınlı, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir kırsal mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Hüseyinağa, Tekman</span>

Hüseyinağa, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir kırsal mahalledir.

Yılmaz Eneş, Türk ebru sanatçısıdır.

İstanbul ilinin, TBMM'de, 6 Mart 2008 tarihinde kabul edilen ve 22 Mart 2008 tarihli Resmî Gazete'de yayınlanan 5747 sayılı yasa uyarınca 39 ilçesi vardır. Bunlardan 25'i Avrupa Yakası'nda; 14'ü ise Anadolu Yakası'nda bulunur. İstanbul'un mahalle sayısı 961'dir. Bu yasaya göre de belde belediyeleri kaldırılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Hüseyinağa, Beyoğlu</span> Beyoğlu, İstanbul, Türkiyede mahalle

Hüseyinağa, İstanbul ilinin Beyoğlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Tomtom, İstanbul ilinin Avrupa Yakası'nda bulunan Beyoğlu ilçesine bağlı bir mahalledir. İdari sınırlarına bakıldığında kuzeyinde Hüseyinağa; kuzeydoğusunda Kuloğlu; doğusunda Firuzağa; güneyinde Hacımimi; batısında Asmalımescit; güneybatısında ise Şahkulu mahalleleri bulunmaktadır.

Kuloğlu, İstanbul ilinin Avrupa Yakası'nda bulunan Beyoğlu ilçesine bağlı bir mahalledir. İdari sınırlarına bakıldığında kuzeyinde Hüseyinağa, Şehitmuhtar, Katip Mustafa Çelebi; doğusunda Tomtom; güneyinde Firuzağa; batısında ise Cihangir mahalleleri bulunmaktadır.

Sururi Mehmet Efendi ya da kısaca Sururi, İstanbul ilinin Avrupa Yakası'nda bulunan Beyoğlu ilçesine bağlı bir mahalledir. İdari sınırlarına bakıldığında kuzeyinde Hacıahmet; kuzeydoğusunda Bostan; doğusunda Kalyoncukulluğu; güneydoğusunda Hüseyinağa; güneyinde Yahya Kâhya; batısında Beyoğlu; kuzeybatısında İstiklal mahalleleri vardır.

Şehitmuhtar, İstanbul ilinin Avrupa Yakası'nda bulunan Beyoğlu ilçesine bağlı bir mahalledir. İdari sınırlarına bakıldığında kuzeyinde Bülbül; kuzeydoğusunda Kocatepe; doğusunda Gümüşsuyu; güneyinde Katip Mustafa Çelebi; batısında Hüseyinağa; kuzeybatısında ise Çukur mahalleleri bulunmaktadır.Muhtarı Mustafa Özçelik'dir.

<span class="mw-page-title-main">Erzurum ilindeki yerleşim yerleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu madde ilçelere göre Erzurum ilindeki yerleşim yerleri listesidir. Erzurum'a bağlı 21 ilçe, bu ilçelere bağlı 14 belde ve 967 köy bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Hüseyin Ağa Camii</span>

Hüseyin Ağa Camii, Hüseyinağa Camii, Emin Bey Camii ya da yaygın bilinen adıyla Ağa Camii, Türkiye'nin İstanbul ilinin Beyoğlu ilçesinde, İstiklal Caddesi üzerinde yer alan cami. 1596 yılında ibadete açılmıştır. Galata Sarayı ağalarından Hüseyin Ağa tarafından yaptırılmıştır. Bazı kaynaklarda ilk halinin kubbeli olduğu kaydedilmektedir. II. Mahmud döneminde iki defa ihya edilmiştir. Uzun müddet bakımsız kaldıktan sonra 1934'te Vakıflar İdaresi'nce ihata duvarlarına kadar yeniden onarılan caminin mihrabı, duvarları ve minare gövdesinin eski yapıdan kaldığı anlaşılmaktadır. 1950'de de pencereler arasına Halim Özyazıcı tarafından kuşak yazısı çekilmiştir. Zarif bir işçiliğe sahip olan şadırvanın Mimar Sinan’ın eseri Sinan Paşa Camii’nden, şadırvanın yanı sıra birçok kaynakta “Türk taş oymacılığının en şaheser örneği” olarak geçen fıskiye ise Eyüp'teki Oluklu Bayır Tekkesi'nden getirilmiştir. Mihrap önünde yine Galata Sarayı ağalarından Dâvud Ağa'nın 1056 (1646) tarihli kabri bulunmaktadır. Önceleri ana caddeye doğru uzanan hazîrenin taşları 1934 tamiri sırasında kaldırılmıştır. 1999 Gölcük depreminde zarar gördü. Daha sonra yakınında yapılan bir inşaat kazısı sebebiyle yapıda tekrar hasar oluştu. 2014 yılında onarımı yapılarak tekrar ibadete açıldı.

Türkiye'deki tren istasyonları listesi; Aşağıdaki listede TCDD tarafından yayımlanan haritalardaki veriler referans alınarak tren istasyonları coğrafi bölge bazında türlerine göre sınıflandırılmış ve isim sırasına göre dizilerek verilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Avrupa Pasajı</span>

Avrupa Pasajı, Beyoğlu, Hüseyinağa Mahallesi'nde, Meşrutiyet Caddesi ile Sahne Sokak'ı birbirine bağlayan bir pasaj. Kapı numaraları Meşrutiyet Caddesi 'nde 8, Sahne Sokak'ta 9'dur. Galatasaray Lisesi ve Balık Pazarı'nın yakınında yer alır. İç kısmında yer alan aynalardan dolayı Aynalı Pasaj olarak da isimlendirilir.

<span class="mw-page-title-main">Galatasaray Lisesi (İstanbul Tramvayı)</span> İstanbul tramvayı istasyonu

Galatasaray Lisesi Tramvay İstasyonu, İstanbul nostaljik tramvayı'nın T2 Nostaljik Tramvay Hattı'nda yer alan ve 29 Aralık 1990'da hizmete giren hemzemin platformsuz tramvay istasyonudur. Beyoğlu'nun Hüseyinağa Mahallesi ile Kuloğlu Mahallesi arasında, Galatasaray Lisesi'nin önünde yer almaktadır.

Musa Safveti Paşa, Osmanlı devlet adamıdır.