İçeriğe atla

Hulki İlgün

Hulki İlgün
Doğum1932
İstanbul
Ölüm28 Mayıs 2013 (80-81 yaşlarında)
İstanbul
Defin yeriKaracaahmet Mezarlığı, İstanbul
Mesleksporcu, yönetici, gazeteci, yazar

Hulki İlgün (1932, İstanbul - 28 Mayıs 2013, İstanbul), Fenerbahçe SK eski sporcusu, yönetici, gazeteci ve yazardır. 1932 yılında Kadıköy’de doğan ve 1951 yılında Fenerbahçe’ye üye olan, kulüpte baştan düzenlenen sicil kayıt işlemleri nedeniyle 209 sicil numaralı üye olan[1] ve sarı lacivertli forma ile kulübe sporcu olarak da hizmet eden Kör Hulki lakaplı Hulki İlgün aynı sene Hürriyet’te gazetecilik yaşamına başladı.

Haftasonu, Spor ve Fanatik gazetelerinin spor servislerinde de görev yapan İlgün, Hürriyet’in ilk magazin muhabirlerinden biri olarak tarihe geçti.

1970'li yıllarda sanat dünyasının ünlü isimleriyle röportajlar yapan Hulki İlgün, Fenerbahçe camiasının da Hulki ağabeyi olarak tanınırdı.

81 yaşında hayata veda eden İlgün, Karacaahmet, Şakirin Camii ’nde kılınan öğle namazının ardından Karacaahmet’deki Aile Kabristanı’nda defnedildi.

Kaynakça

  1. ^ "Hulki İlgün'ü kaybettik - Fenerbahçe SK". www.fenerbahce.org. Erişim tarihi: 11 Ekim 2024. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Fenerbahçe SK</span> Türk spor kulübü

Fenerbahçe Spor Kulübü, 1907 yılında Ziya Songülen, Ayetullah Bey, Necip Okaner, Asaf Beşpınar ve Enver Yetiker tarafından İstanbul'un Kadıköy ilçesi, Moda semtinde kurulan spor kulübü. İlk renkleri sarı-beyaz olup, 1908 yılından itibaren, kurucuları tarafından sarı lacivert olarak değiştirilmiştir. Fenerbahçe, 1924 yılından beri düzenlenen Türkiye Ligi şampiyonalarında toplamda 28 şampiyonluk ile en çok şampiyon olan Türk futbol takımıdır. Türkiye'nin en eski, başarılı ve en çok taraftara sahip kulüplerinden biri olan Fenerbahçe'nin etkin şubeleri futbol, basketbol, voleybol, atletizm, boks, espor, kürek, masa tenisi, yelken ve yüzmedir.

<span class="mw-page-title-main">Aziz Yıldırım</span> Türk iş insanı ve spor yöneticisi

Aziz Yıldırım, Türk iş insanı, inşaat mühendisi, armatör ve spor yöneticisi. 4. Kulüpler Birliği ve 32. Fenerbahçe Başkanı. 1979 yılında kurulan Maktaş Mühendislik firmasının ve 1980 yılında kurulan DEARSAN Tersanesinin sahibidir. 1998-2018 yılları arasında başkanlık yaparak Fenerbahçe Spor Kulübü tarihindeki en uzun süreli başkanlık görevini üstlenen kişidir.

Fenerbahçe Müzesi, Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından açılan spor müzesi. Fenerbahçe'nin 110 yılı aşkın bir zamanda çeşitli şubelerde kazandığı kupa, şilt ve plaketin 480 tanesi bu müzede sergilenmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Faruk Ilgaz</span> Türk politikacı ve spor adamı

Faruk Ilgaz Türk mühendis, politikacı, spor adamı. 24. Fenerbahçe SK başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanı.

Fenerbahçe Spor Ürünleri San ve Tic A.Ş. (Fenerium), Fenerbahçe Spor Kulübü'nün ürünlerinin satışını yapan anonim şirket.

Emin Cankurtaran, Türk iş insanı ve eski spor adamıdır. Fenerbahçe'nin başkanlarındandır. Cankurtaran Holding'in sahibidir.

<span class="mw-page-title-main">Sait Selahattin Cihanoğlu</span> Türk futbolcu, avcı ve Fenerbahçenin eski başkanı

Sait Selahattin Cihanoğlu, Türk futbolcu, avcı ve Fenerbahçe Kulübü'nün 17. Başkanı.

<span class="mw-page-title-main">Fenerbahçe (tekerlekli sandalye basketbol takımı)</span>

Fenerbahçe veya sponsorluk anlaşması gereği Fenerbahçe İstanbul Jet, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün tekerlekli sandalye basketbol takımıdır. Takım, maçlarını 2.500 kişilik Metro Enerji Spor Salonu'nda oynamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Cem Atabeyoğlu</span> Türk spor yazarı ve yöneticisi

Cem Atabeyoğlu, Türk spor yazarı ve yöneticisi.

<span class="mw-page-title-main">Halit Deringör</span> Türk futbolcu

Halit Deringör, Türk eski millî futbolcu ve spor yazarı. Fenerbahçe'de 1942-1952 yılları arasında 10 sene boyunca futbol oynamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Mehmet Baturalp</span>

Mehmet Baturalp, Türk eski millî basketbolcu ve antrenör.

<span class="mw-page-title-main">Beşiktaş (atletizm takımı)</span>

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Atletizm Şubesi, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nü Türkiye Atletizm Süper Ligi'nde bayanlarda temsil eden şube. A takım, Genç takım, Yıldız takım ve 16 yaş-altı takım seviyelerinde mücadelesini sürdürmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Elkatipzade</span> Türk futbolcu ve spor kulübü yöneticisi

Mustafa Elkatipzade, Türk spor yöneticisi. Fenerbahçe'nin tarihteki 3. teknik direktörüdür. Ayrıca Türk futbolundaki ilk altyapı sistemini oluşturan isimdir. Fenerbahçe Spor Kulübü iki numaralı üyesidir.

<span class="mw-page-title-main">Yüksel Gündüz</span> Türk futbolcu

Yüksel Gündüz, Türk eski millî futbolcudur

<span class="mw-page-title-main">Fenerbahçe (futbol takımı) 1932-33 sezonu</span>

Fenerbahçe 1932-33 sezonu, Fenerbahçe’nin tarihteki 27. sezonudur ve Fenerbahçe, bu sezonda bir yıl aradan sonra İstanbul Ligi'nde mücadele ederek, tarihinde yedinci kez İstanbul şampiyonu oldu.

Fenerbahçe 1925-26 sezonunda İstanbul Ligi'nde 19 yaş altı takımlar kategorisinde mücadele etti.

Fenerbahçe 1908-09 sezonu, Fenerbahçe'nin tarihindeki 3. sezonudur. Bu sezonda Fenerbahçe Futbol Takımı; ilk kez İstanbul Futbol Ligi'nde mücadele etmiş ve bu sezonu 2. sırada tamamlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Enver Yetiker</span>

Enver Kemal Yetiker Türk öğretmen, gümrük müfettişi ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kurucu üyesi.

Türkiye'de modern yüzmenin ilk örnekleri Galatasaray Lisesi’nin beden eğitimi öğretmenliğini yapan Monsieur Moiroux’un çabalarıyla 1873 yılında görülmüş, yüzme branşına ilk yer veren kulüp ise Fenerbahçe olmuştur. Bu kulübün sporcularından Selahaddin Türsen ilk mukavemet yüzücüsü, Said Salahaddin Cihanoğlu ise ilk sürat şampiyonu olurken, Galatasaray da Fenerbahçe'nin ardından yüzme şubesini açarak bu sporda da ezeli rekabeti başlatmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Fenerbahçe Boks Şubesi 1913-14 sezonu</span>

Fenerbahçe Boks Şubesi 1913-14 sezonunda bireysel çabalarla faaliyete geçti.