İçeriğe atla

Huggins (Mars krateri)

Huggins Kraterinin, CTX kamera tarafından görüntülenişi (Mars Keşif Orbiterinde).

Huggins, Mars'ın Eridania dörtgeninde 49.0 ° G enlem ve 155.8 ° D boylamında bulunan bir çarpma krateridir. 83 km çapındadır. İsmini İngiliz gök bilimci William Huggins'den almıştır ve bu isim 1973'te Uluslararası Astronomi Birliği (IAU) Gezegen Sistemi İsimlendirme Çalışma Grubu (WGPSN) tarafından onaylanmıştır.[1]

CTX kamera (Mars Keşif Orbiterinde) tarafından görüntülenişi, Huggins Krateri'nin zeminindeki kum tepeleri ve toz şeytanı izleri. Kum tepelerindeki koyu çizgiler, toz şeytani izlerdir. Not: Bu, Huggins Krateri'nin önceki görüntüsünün büyütülmüş halidir.

Kaynakça

  1. ^ "Gazetteer of Planetary Nomenclature | Huggins". usgs.gov. International Astronomical Union. 9 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2015. 

İlgili Araştırma Makaleleri

1966 bir yıldır.

<span class="mw-page-title-main">Gezegenimsi bulutsu</span>

Gezegenimsi bulutsu veya gezegenimsi nebula, yaşamının son evresinde bulunan bir kırmızı devin yaydığı parlak bir iyonize gazdan oluşan salma bulutsusu türüdür.

<span class="mw-page-title-main">Dikeyhız</span> nesne hızının, nesne ile nokta arasındaki yarıçapı birleştiren yöne işaret eden bileşeni

Dikey hız, bir hedefin bir gözlemciye göre iki nokta arasındaki vektörel yer değiştirme miktarının değişim hızıdır. Hedef-gözlemci izafi hızının, iki noktayı birleştiren izafi yön veya görüş çizgisi üzerindeki vektörel izdüşümü olarak tanımlanır. Daha basitçe, bir hedefin bir gözlemciye göre, görüş çizgisi boyunca yaklaşma veya uzaklaşma hızıdır.

<span class="mw-page-title-main">Kedi Gözü bulutsusu</span> Ejderha takımyıldızı yönünde bulunan gezegenimsi bulutsu

Kedi Gözü bulutsusu, Ejderha takımyıldızı yönünde bulunan bir gezegenimsi bulutsu. Yapısal açıdan, bilinen en karmaşık bulutsulardandır; Hubble Uzay teleskobu ile düğümler, püskürtmeler ve yaysal yapılar gözlemlenmiştir. Merkezinde, 1000 yıl önce dış zarfını kaybederek bulutsuyu üretmiş olan parlak ve sıcak bir yıldız vardır.

<span class="mw-page-title-main">Jeremy Brett</span> İngiliz oyuncu

Jeremy Brett, gerçek adı Peter Jeremy William Huggins olan ünlü İngiliz aktör, özellikle canlandırdığı Sherlock Holmes karakteriyle tanınır.

<i>This Is Me... Then</i>

This Is Me... Then, Amerikalı şarkıcı Jennifer Lopez'in üçüncü stüdyo albümü. Yayımlandığı ilk hafta 314,000 kopya satmış ve ABD Billboard 200 listesine 2 numaradan giriş yapmıştır. On iki hafta boyunca ilk yirmide olmak üzere toplam otuz yedi hafta listede kalmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Halka bulutsusu</span>

Ünlenen adıyla "Halka Bulutsusu" Çalgı takımyıldızının kuzeyinde bulunan ve kataloglarda Messier 57, M57 veya NGC 6720 olarak yer alan gezegenimsi bulutsudur.

<span class="mw-page-title-main">Küçük Halter Bulutsusu</span>

Küçük Halter Bulutsusu, Kahraman takımyıldızında tahminen 1.700 ila 15.000 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir gezegenimsi bulutsudur. Pierre Méchain tarafından 5 Eylül 1780 tarihinde keşfedildi. Messier Kataloğu'ndaki yalnızca dört gezegenimsi bulutsudan biri olan Messier 76, en soluk Messier cisimlerinden birisidir.

Charles Brenton Huggins, Kanada doğumlu Amerikalı hekim ve fizyologdur.

İki Yalnız Adam Amerikalı yazar J. D. Salinger'ın 1944 yılında tamamladığı hiç yayınlanmamış bir öyküsüdür.

<span class="mw-page-title-main">Johann Jakob Balmer</span> Matematikçi ve fizikçi

Johann Jakob Balmer, İsviçreli matematikçi ve matematiksel fizikçidir.

<span class="mw-page-title-main">Eugenie Clark</span> Amerikalı ihtiyolog

Eugenie Clark bilinen adıyla: The Shark Lady, Amerikalı ihtiyolog. Clark meslek yaşamı boyunca tropikal denizlerde yaşaya balıklar ve köpekbalıkları üzerine araştırmalar yaptı.

<span class="mw-page-title-main">William Lassell</span>

William Lassell, bir İngiliz tüccar ve gökbilimci. Yansıtmalı teleskop üzerindeki geliştirmeleri ve 4 uydu keşfiyle tanınır.

The Astrophysical Journal, sık kullanılan kısaltması ile ApJ, 1895 yılında Amerikalı astronomlar George Ellery Hale ve James Edward Keeler tarafından kurulan hakemli bir bilimsel astrofizik ve astronomi dergisidir. Dergi, 2015 yılında basılı yayıma son vermiş ve yalnızca elektronik bir dergi olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Akira Yoshino</span>

Akira Yoshino, Nobel Kimya Ödüllü Japon kimyagerdir. Asahi Kasei şirketinin bir çalışanı ve Nagoya'daki Meijo Üniversitesi'nde profesördür. Dünyada ilk defa olarak cep telefonları ve dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak olan güvenli, üretilebilir lityum iyon pili icat etti. Yoshino, 2019 yılında M. Stanley Whittingham ve John B.Goodenough ile Nobel Kimya Ödülü'ne layık görüldü.

<span class="mw-page-title-main">William Huggins</span>

Sör William Huggins LN BN RS, eşi Margaret Lindsay Huggins ile birlikte astronomik spektroskopide öncü çalışmaları ile tanınan İngiliz bir gökbilimciydi.

<span class="mw-page-title-main">Huggins (Ay krateri)</span>

Huggins Ay'ın yakın tarafındaki engebeli güney dağlık bölgelerinde yer alan bir çarpma krateridir. 1935'te İngiliz gök bilimci Sir William Huggins'in ardından isimlendirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Beverly Cleary</span> Amerikalı çocuk kitabı yazarı (1916 – 2021)

Beverly Atlee Cleary, Amerikalı çocuk kitapları yazarı.

Comet, Carl Sagan ve Ann Druyan 1985 yılında tarafından yazılmış Popüler bilim kitabıdır. Yazarlar kitapta kuyruklu yıldızların doğasını, değişkenliklerini ve insanlarda ki kuyruklu yıldızların düşüncelerin evrimleşmesini anlatmaktadır. Ayrıca düşünürler ve astronomlar; Edmond Halley, Immanuel Kant ve William Huggins kitapta konu üzerinde tartışmaları yer alır.

<span class="mw-page-title-main">Margaret Lindsay Huggins</span> İrlandalı astronom

Margaret Lindsay, Lady Huggins, veya doğum adıyla Margaret Lindsay Murray, İrlandalı-İngiliz bilimsel araştırmacı ve astronomdu. Kocası William Huggins ile birlikte spektroskopi alanında öncüydü ve Atlas of Representative Stellar Spectra'yı (1899) birlikte yazdılar.