İçeriğe atla

Hubert Meyer

Hubert Meyer
Doğum5 Aralık 1913
Berlin, Alman İmparatorluğu
Ölüm16 Kasım 2012
Leverkusen, Kuzey Ren-Vestfalya, Almanya
BağlılığıNazi Almanyası
BranşıWaffen-SS
Hizmet yılları1933-1945
RütbesiSS-Obersturmbannführer
Komutası12. Waffen-SS Panzer Tümeni Hitlerjugend
Çatışma/savaşları2. Dünya Savaşı
ÖdülleriAltın Alman Haçı

Hubert Meyer, (5 Aralık 1913-16 Kasım 2012) 2. Dünya Savaşı'nda bir Waffen-SS subayı ve savaş sonrasında bir aktivistti. 1944'te geçici olarak 12. Waffen-SS Panzer Tümeni Hitlerjugend'a komuta etti. Savaştan sonra HIAG'a katıldı ve Meyer, örgütün 1992'deki feshedilişinden önceki son başkanıydı.

Waffen-SS Kariyeri

Meyer, 5 Aralık 1913'te Berlin'de dünyaya geldi. 1933'te Waffen-SS'e katıldı ve 1937'de Leibstandarte SS Adolf Hitler'ya katıldı. Polonya Seferi, Hollanda Muharebesi, Fransa Muharebesi ve Barbarossa Harekâtı'na katıldı. Şubat 1943'te 1. Waffen-SS Panzer Tümeni Leibstandarte SS Adolf Hitler'ya bağlı bir alayın komutasına atandı ve 3. Harkov Muharebesi'ne katıldı. 6 Mayıs 1943'te Altın Alman Haçıyla taltif edildi.[1] Eylül 1943'te kurmaylık kursundan mezun oldu ve 12. Waffen-SS Panzer Tümeni Hitlerjugend'ın kurmay başkanlığına atandı. 6 Eylül 1944'te tümen komutanı Kurt Meyer'nın esir düşmesi üzerine geçici olarak olarak tümenin komutasını devraldı, bu görevi tümenin komutasını Fritz Kraemer'e devredeceği tarih olan 24 Ekim 1944'e kadar sürdürdü. 9 Kasım 1944'te Obersturmbannführer'lığa terfi ettirildi. 8 Mayıs 1945'teki teslime kadar tümenin kurmay başkanı olarak görevde kaldı.
Savaş sonrası yıllarda Meyer, Amerikan, Kanadalı ve İngiliz gazilerle birlikte birçok kez Normandiya ve Ardenler'de harp sahası çalışmalarına katıldı.

HIAG İle İlişkisi

Meyer, 1950'li yıllarda başlamak üzere, bu örgütte aktif olarak yer aldı. Kendisi, örgütün 1992'deki feshedilişinden önceki son başkanıydı.[2]

Madalyalar

Kaynaklar

Alıntılar

  1. ^ a b Klaus D. Patzwall, Veit Scherzer: Das Deutsche Kreuz 1941–1945. Geschichte und Inhaber. Band II. Verlag Klaus D. Patzwall. Norderstedt 2001. ISBN 3-931533-45-X. S. 308.
  2. ^ Parker 2014, s. 425.

Bibliyografya

Askerî görevi
Önce gelen:
SS-Brigadeführer Kurt Meyer
12. SS Panzer Tümeni Hitlerjugend Komutanlığı
6 Eylül 1944-24 Ekim 1944
Sonra gelen:
SS-Brigadeführer Fritz Kraemer

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Wilhelm Mohnke</span> Nazi Almanyasında Waffen-SS Tümgenerali

Wilhelm Mohnke, Nazi Almanyası'nda SS-Brigadeführer.

<span class="mw-page-title-main">1. Waffen-SS Panzer Tümeni Leibstandarte SS Adolf Hitler</span>

1. SS Panzer Tümeni "Leibstandarte SS Adolf Hitler", Waffen SS'e bağlı 38 tümenden biri. Bu tümenin görevi Adolf Hitler'i korumaktı. Bu birlikteki bütün askerler Aryan felsefesine göre seçiliyorlardı. Nazi Partisine bağlılığını ispatlamış ve Hitler için ölmeyi göze alabilecek sadık ve cesur üyelerden oluşuyordu. Her birlikte olduğu gibi bu birlikte de Aryan felsefesinin yanı sıra güçlü bir fiziki yapı aranıyordu.

<span class="mw-page-title-main">2. Waffen-SS Panzer Tümeni Das Reich</span>

2. SS Panzer Tümeni "Das Reich", Waffen-SS'e bağlı 38 tümenden biri. II. Dünya Savaşı'nda Nazi ordusunun en deneyimli ve zorlu şartlarda eğitilmiş, sert çatışmalara katılmış tümenlerinden biridir.

<span class="mw-page-title-main">12. Waffen-SS Panzer Tümeni Hitlerjugend</span> "Bebek Tümeni" olarak bilinen Waffen-SS tümeni

12. SS Panzer Tümeni "Hitlerjugend", 1943 yılının Şubat ayında Adolf Hitler'in oluşturulması için emir verdiği tümendir. Tümenin mensupları Hitlerjugend'den geliyordu.

<span class="mw-page-title-main">Fritz Witt</span>

Fritz Witt, Nazi Almanyası'nda Waffen-SS subayı. Müttefik Donanmasına göre 1944'te bir yaylım ateşinde öldürüldü.

<span class="mw-page-title-main">Hyazinth Strachwitz</span>

Hyacinth Graf Strachwitz von Groß-Zauche und Camminetz, II. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası'nın yedek korgeneral.

<span class="mw-page-title-main">Theodor Wisch</span> Waffen-SS generali ve 1. SS Panzer Tümeni "Leibstandarte SS Adolf Hitler" komutanı

Theodor Wisch, II. Dünya Savaşı sırasında Waffen-SS generali ve 1. SS Panzer Tümeni "Leibstandarte SS Adolf Hitler" komutanı. Theodor Wisch SS Brigadeführer ve Waffen-SS Tümgeneraliydi.

<span class="mw-page-title-main">Balthasar Woll</span>

Balthasar Woll, II. Dünya Savaşı'nda Waffen-SS astsubayıdır (SS-Oberscharführer). Şövalye demir haçı madalyasıyla ödüllendirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Mortimer von Kessel</span> Alman general

Mortimer von Kessel, İkinci Dünya Savaşı sırasında Wehrmacht'ta bir Alman generaliydi. Ayrıca Nazi Almanyası'nın Meşe Yapraklı Demir Haç Şövalye Haçı'nın da sahibiydi.

<span class="mw-page-title-main">Jürgen Wagner</span> Alman general

Jürgen Wagner , II. Dünya Savaşı'nda sırasında 3.Reich Almanya'sının Waffen SS'inde bir Alman generaliydi. Meşe Yapraklı ve Kılıçlı Demir Haç Şövalye Haçı'nın sahibiydi.

<span class="mw-page-title-main">Fritz Freitag</span>

Fritz Freitag, Nazi Dönemi'nde bir SS komutanıydı. 2. Dünya Savaşı'nda 2. SS Piyade Tugayı, 8. SS Süvari Tümeni "Florian Geyer" ve 14. Waffen-SS Grenadiye Tümeni Galizien'a komuta etti. Freitag, 10 Mayıs 1945'te intihar etti.

<span class="mw-page-title-main">Joachim Rumohr</span>

Joachim Rumohr, 2. Dünya Savaşı sırasında bir Waffen SS komutanıydı. 8. SS Süvari Tümeni'ne komuta etmiştir. Rumohr, Meşe Yaprağı İlaveli Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi.

Karl Decker, 2. Dünya Savaşı sırasında bir Wehrmacht generaliydi. 21 Nisan 1945'te Ruhr Cebi Muharebesi sırasında intihar etti. Decker, Meşe Yaprağı Ve Kılıç İlaveli Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi.

<span class="mw-page-title-main">Joachim Lemelsen</span>

Joachim Lemelsen, 2. Dünya Savaşı sırasında bir Wehrmacht generaliydi.
Barbarossa Harekatı sırasında komutanı olduğu 47. Panzer Kolordusu, Komiser Emri'ni uyguladı. Olayın ardından Lemelsen, olay hakkında şu cümleleri sarf etti: "Yakında Ruslar askerlerimiz tarafından ele geçirilen bölgelerdeki yollarda uzanan sayısız cesetten haberdar olacak(...). Sonuç düşmanın ormanlarda ve arazilerde saklanarak çarpışmaya devam etmesi biçiminde tezahür edecek ve biz sayısız yoldaşımızı kaybedeceğiz."

Friedrich Schulz 2. Dünya Savaşı sırasında bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi Meşe Yaprağı Ve Kılıç İlaveli Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi.

<span class="mw-page-title-main">Paul Conrath</span>

Paul Conrath, 2. Dünya Savaşı sırasında bir Luftwaffe generaliydi. Kendisi Meşe Yaprağı İlaveli Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi. 1. Paraşütçü Panzer Tümeni Hermann Göring'in alaylığından tümenliğine kadar komutanlığını yaptı(1 Haziran 1942-14 Nisan 1944).

Hugo Gottfried Kraas, 2. Dünya Savaşı sırasında bir Waffen-SS komutanıydı. Kraas, 1. SS Panzer Tümeni "Leibstandarte SS Adolf Hitler" bünyesinde hizmet verdi ve 12. SS Panzer Tümeni Hitlerjugend'ın son komutanıydı. Kendisi Meşe Yaprağı İlaveli Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi. Savaşın ardından İtalyan ve Batı Alman yetkililerce İtalyan Yahudiler'in 1943 yılında katledilmesinden dolayı sorgulandı.

<span class="mw-page-title-main">Fritz Kraemer</span>

Fritz Kraemer, Nazi Dönemi'nde yüksek rütbeli bir Waffen-SS subayı ve savaş suçlusuydu.

Rudolf Lehmann, 2. Dünya Savaşı sırasında bir Waffen-SS subayıydı. Kendisi Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi. Savaştan sonra Almanca yayımı HIAG, İngilizce yayımı ise J.J. Fedorowicz Yayınevi tarafından yapılan ve 1. Waffen-SS Panzer Tümeni Leibstandarte SS Adolf Hitler'nın tarihini anlatan bir kitap yazdı.

<span class="mw-page-title-main">Werner Ostendorff</span>

Werner Ostendorff, 2. Dünya Savaşı'nda 2. SS Panzer Kolordusu'nun kurmay başkanlığını ve 2. SS Panzer Tümeni "Das Reich"ın komutanlığını yapmış bir Waffen-SS generaliydi. 1 Mayıs 1945'te aldığı yaralardan dolayı öldü.