4 Ağustos, Miladi takvime göre yılın 216. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 149 gün vardır.
28 Mart, Miladi takvime göre yılın 87. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 278 gün vardır.
26 Haziran, Miladi takvime göre yılın 177. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 188 gün vardır.
14 Şubat, Miladi takvime göre yılın 45. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 320 gün vardır.
2 Nisan, Miladi takvime göre yılın 92. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 273 gün vardır.
9 Nisan, Miladi takvime göre yılın 99. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 266 gün vardır.
4 Mayıs, Miladi takvime göre yılın 124. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 241 gün vardır.
18 Mayıs, Miladi takvime göre yılın 138. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 227 gün vardır.
5 Eylül, Miladi takvime göre yılın 248. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 117 gün vardır.
13 Eylül, Miladi takvime göre yılın 256. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 109 gün vardır.
8 Kasım, Miladi takvime göre yılın 312. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 53 gün vardır.
13 Kasım, Miladi takvime göre yılın 317. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 48 gün vardır.
17 Aralık, Miladi takvime göre yılın 351. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 14 gün vardır.
Kore, Doğu Asya'da bir bölge. 1945'ten beri iki ayrı bağımsız devlete bölünmüş durumdadır: Kuzey Kore ve Güney Kore.
Jennifer Lynn Affleck, Amerikalı oyuncu, şarkıcı, moda tasarımcısı, hayırsever, iş insanı, dansçı ve yapımcı.
Batman Başlıyor, kurgusal DC Comics karakteri Batman çizgi romanlarından uyarlanan, yönetmenliğini Christopher Nolan'ın yaptığı, Christian Bale'in Batman'i canlandırdığı, Liam Neeson, Michael Caine, Cillian Murphy, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Ken Watanabe, Rutger Hauer ve Morgan Freeman'ın da yan rollerde yer aldığı 2005 tarihli ABD yapımı süper kahraman filmidir. Yeni çekilen serinin ilk filminde, Bruce Wayne'nin yarasa korkusu, ailesinin ölümü ve Batman'e dönüşümü anlatılmıştır. Filmin hikâyesi, klasik Batman: The Man Who Falls, Batman: Year One ve Batman: The Long Halloween çizgi romanlarından esinlenilmiştir. 1997'de gösterime giren Batman & Robin filminden sonra birçok devam filmi projesi gündeme gelmiştir. Film için çalışmalara 2003'te başlayan Christopher Nolan ve David S. Goyer, temelinde insanlık ve realizmin olduğu, daha karanlık ve gerçekçi bir hikâyeyi hedeflemiştir. Amaç, izleyicinin Batman ve Bruce Wayne'i önemsemesiydi. Chicago ve İngiltere'de çekilen filmde bilgisayar desteğinden çok az düzeyde yararlanılmıştır. Batmobile ve Yarasa kostümü film için yeniden yaratılmıştır.
Santa Barbara, ABD'nin batısında Büyük Okyanusu sahilinde, denize dikçe inen "Santa Knez Sıradağları" eteklerinde Kaliforniya eyaletinde bir tatil şehridir. "Santa Barbara Kontluğu (County)"nun merkez şehridir. Los Angeles'ın kuzeybatısındadır. Ilıman iklimi, uzun kumlu sahilleri ve eski tip kırmızı kiremitlerle kaplı çatıları bulunan ve bazıları Amerika'ya göre gayet eskiden yapılmış binaları ile "Birleşik Amerika Rivierası" takma adını almıştır. Santa Barbara şehri ABD'de, New York şehrinin Manhattan beldesi (borough), Seattle ve Miami'den sonra en yüksek gelirli kişilerin ikamet ettikleri yerleşim yeridir. Nüfusu şehir sınırları içinde 88.410 kişi ve 2014 son nüfus tahminine göre 91.196 kisidir. Şehre bağlı varoşlar "Goleta", "Montecito" ve "Carpinteria" olup şehirde yaklaşık 400.000 kişi yaşamaktadır.
Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı, 22 Mayıs 2008'de vizyona giren, Indiana Jones macera serisinin dördüncü filmidir. George Lucas yapımcı olarak, Steven Spielberg yönetmen olarak bu yapımda yer aldı. 1950'li yıllarda çevrilen bilimkurgu filmlerinden esinlenerek çekilen filmin konusu 1957 senesinde geçmektedir. Harrison Ford maceraperest arkeolog Indiana Jones rolünü burada da tekrarladı. Aktöre Karen Allen, Cate Blanchett, Ray Winstone, John Hurt, Jim Broadbent ve Shia LaBeouf gibi isimler eşlik etti.
Kızılderili savaşları ya da ABD Kızılderili savaşları, Yeni Dünya'da Kuzey Amerika'nın yerlisi ABD Kızılderilileri ile Eski Dünya'dan gelen Avrupalı göçmen yerleşimciler arasında patlak veren ve 1622-1924 yıllarında aralıklı olarak asırlara yayılan Amerikan Bağımsızlık Savaşı öncesi ve sonrası bir dizi çatışmalar silsilesidir. Savaşın ana sebebi, keşfedildiği andan itibaren Amerika kıtasını doğudan işgal etmeye başlayan Avrupalı sömürgecilerin sürekli artması ve bu artış sonunda yerlileri batıya sürmeleridir. Bu savaşlar Amerika kıtasının doğu kıyısından batı kıyısına kadar genişlemenin mukadder olduğunu ifade eden Kader Manifestosu gibi ideolojiler tarafından teşvik edildiği gibi, politik kaygıyla zorla ya da antlaşmalarla Kızılderili Tehciri gibi etnik temizlik hareketleri de savaşların tetikleyici unsurlarıdır. Bu savaşlar sırasında ABD Kızılderili katliamları da görülür.
Bear Nehri Katliamı ya da Bear Nehri Muharebesi veya Boa Ogoi Katliamı, 19. yüzyılın sonlarında Kızılderili savaşları sırasında 29 Ocak 1863 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri Ordusundan albay Patrick Edward Connor komutasındaki Kaliforniya gönüllüleri tarafından günümüzdeki Idaho'ya denk gelen Washington Territory'nin güneydoğusunda Bear Nehri ile Beaver Creek dereleri civarında toplanan Bear Hunter (Wirasuap) önderliğindeki Kuzeybatı Şoşonilerine karşı yapılan katliam Katliam sit alanı günümüzde Franklin County'deki Preston'da bulunmaktadır.