İçeriğe atla

Hootsuite

Hootsuite
SahipTwitter
Kayıtİsteğe bağlı
Başlama tarihi2008 (16 yıl önce) (2008)
Geçerli durumÇevrimiçi

Hootsuite, 2008 yılında Ryan Holmes tarafından kurulmuş olan Vancouver merkezli bir çevrimiçi varlık yönetimi ve sosyal medya yönetimi platformudur. Sistemin kullanıcı arayüzü bir çeşit gösterge panosu şeklini alır ve Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn ve YouTube için sosyal ağ entegrasyonlarını destekler.[1]

Hizmet; çevrimiçi markaları yönetmek ve Twitter, Facebook ve Mixi gibi çeşitli sosyal medya hizmetlerine mesaj göndermek için kullanılmaktadır.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ekim 2020. 

Dış bağlantılar

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

E-pazarlama, markanın ve yapılan işin tanıtımını yapmak ve tüm pazarlama uygulamalarını desteklemek amacı ile internet, mobil ve interaktif platformların kullanarak yapılan çalışmalardır.

<span class="mw-page-title-main">Yalova Üniversitesi</span> Yalovada kurulu devlet üniversitesi

Yalova Üniversitesi, Yalova'da kurulu bir devlet üniversitesidir. 31 Mayıs 2008 tarih ve 26892 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış kanuna göre Yalova ilinde kurulması kararlaştırılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">İnternet ilanı</span>

İnternet ilanı veya İnternet reklamı, bir pazarlama ve reklam türüdür. Diğer adlarıyla online marketing, online ilan, dijital ilan, ağ ilanı olarak bilinmekdedir. Çevrimiçi reklamcılık, website reklamıcılığını, sosyal medya reklamıcılığını, uygulama reklamıcılığını, arama motoru pazarlamasını (SEM), E-mail pazarlama, sosyal medya pazarlamasını, sosyal medya içeriği, içerikle pazarlama, pop-up reklam, dijital görüntülü reklamcılık, metin içi reklamcılık, resim içi reklamcılık, etkileşimli reklamcılık, içeriğe dayalı reklamcılık, performansa dayalı reklamcılık ve mobil reklamcılığı içerir. 21. yüzyılda dijital ilanlar reklam panosu, sokak reklamı, radyo reklamı, televizyon reklamı gibi geleneksel reklam türlerinden daha etkili oldu.

<span class="mw-page-title-main">Sosyal ağ</span> Kişinin çevresindeki diğer kişilerle oluşturduğu ilişki ağı

Sosyal ağ kavramını ilk kez 1954 yılında Barnes, kişinin çevredeki diğer insanlarla olan ilişkilerini tanımlamak amacıyla kullanmıştır. İnternet ortamında, kullanıcıların kendilerini tanımlayarak her kültürden farklı kullanıcı ile iletişime geçtiği, bunun yanında normal sosyal yaşamda kullanılan jest ve mimik hareketlerini simgeleyen sembollerle duygu ve düşüncelerini sanal olarak ifade ettiği, bu şekilde sosyal iletişim kurduğu ortamlar “sosyal ağ” olarak tanımlanmaktadır. Bugün sosyal ağlar dediğimizde en büyük örnek olarak karşımıza Facebook, Instagram, Twitter ve LinkedIN gibi web siteleri çıkmaktadır.

Algı yönetimi Amerikan ordusu tarafından ortaya konmuş bir tanımdır. Algı yönetimi ABD Savunma Bakanlığı tarafından şu şekilde tanımlanmıştır:

<span class="mw-page-title-main">Snapchat</span> anlık mesajlaşma uygulaması

Snapchat, Snap Inc. kurucuları Evan Spiegel, Bobby Murphy ve Reggie Brown tarafından akıllı telefonlar için geliştirilmiş, platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Kullanıcıların birbirlerine yazılı metin, fotoğraf, ses ve video göndermesini sağlar. Kişiye özel gönderilen dosyalar, gönderen kişinin daha önceden belirlediği süre boyunca 2 defa görüntülenebilir. Hikâyeye eklenen fotoğraf ve videolar ise gönderen kişinin daha önceden belirlediği süre boyunca istenildiği kadar görüntülenebilir. Ücretsiz olan bu uygulama iOS ve Android platformları üzerinde çalışabilmektedir. Uygulamanın ilk sürümü Eylül 2011 tarihinde yayınlanmıştır. Kullanıcılarının %70’ini kadınların oluşturduğu uygulama en çok ABD ve İngiltere'de tercih edilmektedir.

Mashable, Pete Cashmore tarafından 2005 yılında kurulan dijital medya şirketidir.

<span class="mw-page-title-main">Google Fotoğraflar</span>

Google Fotoğraflar, Google tarafından bir fotoğraf, video paylaşımı ve depolama hizmetidir. Mayıs 2015'te ilan edildi ve şirketin sosyal ağı Google+'tan dışarı döndürüldü. Hizmete, diğer Google ürünleri gibi @gmail.com e-posta adreslerini kullanan bir Google Account'la kaydolmak mümkündür.

iTunes Ping

iTunes Ping Apple tarafından geliştirilen ve işletilen, yazılım odaklı, müzik odaklı sosyal ağ ve öneri sistemi servisiydi. ITunes'un onuncu büyük sürümünün bir parçası olarak 1 Eylül 2010'da duyuruldu ve piyasaya sürüldü. 23 ülkede 1 milyon üye ile hizmet başlatıldı. Hizmet başlangıçta kullanıcıların iTunes Store'ye tam erişime sahip olduğu 23 ülkede mevcuttu.

Facebook Watch, Facebook tarafından iletilen video on demand servisidir. 9 Ağustos 2017 tarihinde kullanıma başlandı ve tüm ABD kullanıcılarına ay sonuna kadar kullanıma sunulmasıyla açıklandı. Facebook Watch'un orijinal video içeriği, şirketin reklam gelirinin %55'ini alan ortaklar tarafından üretilirken, Facebook'un %45'i tuttuğu şirketler tarafından üretilmektedir. 20 Haziran 2018 yılında Instagram da kendi IGTV hizmetini sundu.

<span class="mw-page-title-main">X Pro</span> X hesaplarının yönetimi için sosyal medya panosu uygulaması

X Pro, X hesaplarının yönetimi için bir sosyal medya panosu uygulamasıdır. Başlangıçta bağımsız bir uygulama olan TweetDeck daha sonra Twitter tarafından satın alındı ve Twitter'ın arayüzüne entegre edildi.

<span class="mw-page-title-main">Facebook Zero</span> Facebook mobil sitesi

Facebook Zero, sosyal ağ servis şirketi Facebook tarafından cep telefonu tabanlı internet sağlayıcılarıyla işbirliği içinde gerçekleştirilen bir "ağ tarafsızlığı" girişimdir. Bu versiyon, yalnızca Facebook ile anlaşmaya giren sağlayıcılar aracılığıyla çevrimiçi olarak kullanılabilir. Fotoğraflar varsayılan olarak yüklenmez. Kullanıcılar yine de tıklayarak görüntülemeyi seçebilir ancak fotoğraf kullanımı için düzenli veri ücretleri uygulanır.

<span class="mw-page-title-main">Meta, Inc.</span> Amerikan çok uluslu teknoloji şirketi

Meta Inc. veya eski ismiyle Facebook Inc., Menlo Park, Kaliforniya merkezli bir Amerikan sosyal medya ve medya holdingidir. Mark Zuckerberg, oda arkadaşları ve Harvard Koleji'ndeki Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz ve Chris Hughes ile birlikte kuruldu. Facebook, dünyanın en değerli şirketlerinden biridir. Microsoft, Amazon, Apple ve Google ile birlikte en büyük beş teknoloji şirketinden biri olarak kabul edilir.

Bir sosyal ağ hizmeti, sosyal ilişkiler kurmak için kullanılan çevrimiçi bir platformdur. İnsanların kişisel veya kariyer ilgi alanlarını, aktiviteleri, geçmişlerini veya gerçek hayat bağlantılarını paylaşır.

<span class="mw-page-title-main">Black Twitter</span>

Black Twitter, büyük ölçüde sosyal ağdaki siyah kullanıcılardan oluşan çevrimiçi bir altkültürdür. Twitter, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde siyahiler topluluklarını ilgilendiren konulara odaklanmıştır. Benzer bir Black Twitter topluluğu 2010'ların başında Güney Afrika'da büyüdü. Black Twitter güçlü bir afroamerikalılar kullanıcı tabanına sahip olsa da, diğer insanlar ve gruplar, ortaklıklar ve bu tür çevrimiçi tepkiler yoluyla bu sosyal medya çemberinin bir parçası olabilirler. Zaman zaman #SolidarityIsForWhiteWomen, #IfTheyGunnedMeDown, #MigosSaid, #BlackLivesMatter, #OscarsSoWhite, #SayHerName, #IfIDieInPoliceCustody, #ICantBreathe, #HandsUpDontShoot, #BlackOnCampus, #BlackGirlMagic/#BlackBoyJoy, #StayMadAbby gibi hashtaglarla büyük protestolar gerçekleştirildi.

<span class="mw-page-title-main">Bluefin Labs</span>

Bluefin Labs, Cambridge, Massachusetts tabanlı bir sosyal TV analiz şirketidir. İzleyicilerin televizyon şovları ve reklamlarla geniş ölçekte etkileşimini ölçmek için Twitter, Facebook ve bloglardan herkese açık sosyal medya yorumlarını kullanır. Bluefin Labs, 2008 yılında Deb Roy ve Michael Fleischman tarafından kuruldu. 6 Şubat 2013'te Twitter, Bluefin Labs'ı yaklaşık 100 milyon dolara satın aldığını duyurdu.

Gnip, Inc., bir sosyal medya API toplama şirketiydi. Merkezi Boulder, Colorado'da bulunan uygulama, düzinelerce sosyal medya web sitesinden tek bir API aracılığıyla veri sağladı. Gnip'in kaynakları arasında Twitter, Facebook, YouTube, Flickr, Google Buzz, Vimeo ve diğerleri vardı. Twitter ile 2010 veri lisansı anlaşmasının ardından, Twitter Nisan 2014'te Gnip'i satın aldı.

Summify, Romanya'dan iki eski Google ve Microsoft stajyeri olan Mircea Paşoi ve Cristian Strat tarafından kurulan bir sosyal haber toplayıcıydı. Vancouver merkezli idi. Hizmet, kullanıcılarına alaka düzeyine ve önemine göre sosyal ağlardan paylaşılan haber makalelerinin periyodik bir özetini e-postayla gönderir. Platform, Twitter, Facebook ve Google Reader hesaplarını destekledi. Summify, 19 Ocak 2012'de Twitter tarafından satın alındı. Hizmet 22 Haziran'da kapatıldı.

Seesmic, ücretsiz web, mobil ve masaüstü uygulamaları paketiydi. Kullanıcıların Facebook ve Twitter gibi birden çok sosyal ağ için kullanıcı hesaplarını aynı anda yönetmesine izin verdi.

<span class="mw-page-title-main">2021 Facebook kesintisi</span> Ekim 2021 yılında yaşanan Facebook, Instagram, WhatsAppa uzun süreli erişim sorunu

Amerikan sosyal ağı Facebook ve onun alt kuruluşları kapsamında olan Messenger, Instagram, WhatsApp, Mapillary ve Oculus gibi platformlar 4 Ekim 2021'de UTC saatiyle 15.40'ta altı saatten daha fazla süre boyunca dünya çapında kullanılamaz hâle geldi. Kesinti, Sınır Geçit Protokolü'ndeki tüm IP adreslerinin kendi kendine barındırılan DNS sunucularına gerilemesinden kaynaklandı. Uygulamalar çöktükten sonra kullanıcılar Twitter, Telegram ve Discord adlı platformlara yöneldiğinde bu uygulamaların sunucularında da kesintiler meydana geldi. Facebook'un DNS hizmetlerine 21.05'te (UTC) erişim sağlanmaya başladı ancak 22.00'de (UTC) Facebook tarafından uygulamaların 6 saatten daha uzun süren bir kesintinin ardından Facebook, WhatsApp ve Instagram'a yeniden erişildiğini bildirildi.