İçeriğe atla

Homkund

Homkund
Harita
Havza
KonumChamoli, Uttarakhand, Hindistan
Koordinatlar30°19′51″K 79°44′38″D / 30.33083°K 79.74389°D / 30.33083; 79.74389
Genel bilgiler
Yüzey rakımı3.756 m (12.323 ft)
Hindistan üzerinde Homkund
Homkund
Homkund (Hindistan)
Asya üzerinde Homkund
Homkund
Homkund (Asya)

Homkund veya Hom Kund, Hindistan'ın Uttarakhand Eyaleti, Chamoli Bölgesi'nde bulunan yüksek rakımlı bir dağ göletidir. 12,323 fit (3,756 m) yükseklikte bulunur deniz seviyesinden yüksekte, karla kaplı vadilerin ortasındadır.[1] İki Himalaya zirvesi, Trisul ve Nanda Ghunti, Homkund'un yakınındadır.[1]

Yürüyüş

Homkund, son yıllarda bir trekking destinasyonu haline geldi ve Homkund, Roopkund'un yakınında bulunduğundan, Roopkund'a trekking yapanlar bunu başka bir trekking destinasyonu olarak görüyorlar.[1]

Homkund, Nanda Ghungti ile Trishul arasında bir dağ geçidi olan Ronti Saddle'a giden popüler trek rotasına düşer. Roopkund'dan Junargali Geçidi'ni geçerek oraya ulaşmak 3 gün sürer. Ayrıca Sutol köyünden başlayıp Latakhopri ve Chandaniya Ghat'tan geçen farklı bir rotadan da ulaşabilinir.[2]

Ayrıca bakınız

  • Oluşumlarına göre Türkiye'nin gölleri listesi
  • Türkiye'deki göller

Kaynakça

  1. ^ a b c "Roopkund lake's skeleton mystery solved! Scientists reveal bones belong to 9th century people who died during heavy hail storm". India Today. 31 Mayıs 2013. 7 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2013. 
  2. ^ "Ronti Saddle - Roopkund - Homkund Trek". 11 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Kırşehir</span> Kırşehir ilinin merkezi olan şehir

Kırşehir, Kırşehir ilinin şehir merkezidir. 1941 yılında Ankara'da toplanan I. Coğrafya Kongresi'nde bu bölgeye ve bölgenin Orta Kızılırmak Bölümü'ne alındı. Özellikle son yıllarda köylerin göç vermesiyle nüfus merkez ilçede yoğunlaşmıştır. 1927'de 13.000 olan 1990'da 73.538'e, 2000'de 88.105'e çıkmıştı. 2010'da 110.000 olan merkez ilçe nüfusu 2021 itibarıyla 160.737'dir.

<span class="mw-page-title-main">Karadeniz Bölgesi</span> Türkiyenin Karadeniz kıyısındaki coğrafi bölgesi

Karadeniz Bölgesi, ismini Karadeniz'den alan, Sakarya Ovası'nın doğusundan Gürcistan sınırına kadar uzanan Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Gürcistan, Doğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Marmara Bölgesi ve adını aldığı deniz ile komşudur. Türkiye'deki bölgeler arasında büyüklük bakımından üçüncü sırada yer almaktadır, ayrıca doğu batı genişliği ve yerel saat farkı en fazla olan bölgedir. Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ve gelişmiş şehirleri sırasıyla 1.371.274 nüfusuyla Samsun, ardından Trabzon ve Ordu'dur.

<span class="mw-page-title-main">Aladağlar</span>

Aladağlar, Kayseri-Niğde-Adana illeri arasında bulunan dağ sırası, bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliği bakımından zengindir. Bu nedenle dağın 54.524 hektarlık bölümü ilk önce Hacer Ormanı Tabiat Parkı adı altında koruma altına alınmıştır, ardından 1995 yılında biraz daha geniş bir yüz ölçümüyle millî park ilan edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Trekking</span>

Trekking doğada, genelde gruplar halinde yapılan, bir noktadan diğer bir noktaya varmak amaçlı yapılan, hafif tempolu sportif yürüyüşlerdir. Yürüyüş için uygun ekipman, su ve yeterli gıda alınarak, belirli saatlerde mola verilir ve güzergaha göre toplamda oldukça zorlu iniş, tırmanış ve yürüyüşler gerçekleştirilir.

<span class="mw-page-title-main">Süphan Dağı</span> Doğu Anadolu Bölgesinde Van Gölünün hemen kuzeyinde bulunan sönmüş bir stratovolkan

Süphan Dağı, Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van Gölü'nün hemen kuzeyinde bulunan bir stratovolkandır.

<span class="mw-page-title-main">Fuji Dağı</span> Japonyada bulunan bir dağ

Fuji Dağı , Honshu adasında bulunan, 3.766 m yüksekliğiyle Japonya’daki en yüksek dağdır. Asya adalarında bulunan ikinci en yüksek yanardağdır ve dünya üzerindeki en yüksek yedinci ada doruğunu oluşturur. Fuji Dağı aktif bir startovolkan olmakla beraber, en son 1707-1708 yılları arasında patladı. Dağ, Tokyo şehrinin 100 km güneybatısında bulunur ve açık havalı günlerde şehirden rahatça görülebilir. Fuji Dağı'nın beş ay boyunca karlı olan simetrik konisi, Japonya'nın kültürel ikonu haline gelmiş, özellikle de sanat ve fotoğrafçılıkta betimlenir; ayrıca turist ve dağcıların sıkça ziyaret ettiği bir doğa harikasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Durmitor</span>

Durmitor, Karadağ'da bulunan bir dağdır. Bu dağ çevresinde bulunan park Durmitor Ulusal Parkı olarak adlandırılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Alpinizm</span>

İçerisinde kaya, kar, buzul tırmanış özelliklerini bulunduran dağcılık teknik ve malzemelerini kullanarak doğrudan zirve yapmaktır. Kapalı mekan tırmanışı, spor tırmanışı ve kaya tırmanışı da bazıları tarafından dağcılığın çeşitleri olarak kabul edilir, ancak geniş bir dağ sporu grubunun parçasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Davraz Dağı</span>

Davraz Dağı, Isparta'nın doğusunda, Isparta ve Eğirdir'e 25 km mesafede yer alan, Toros Dağları'na bağlı 2637 m yüksekliğinde kayak turizmine açık bir dağdır. Halk arasında hem Davraz hem de Davras olarak adlandırılır. Davraz Akdeniz Bölgesi'nin Göller yöresinde, Eğirdir ile Kovada Gölleri arasında yükselen ve Isparta Ovasını kuşatan dağ kütlelerinden biridir. Davraz'ın etrafında Gelincik Dağı, Dedegöl Dağları Dipoyraz Doruğu, Sultan Dağları Gelincikana Doruğu yükselmektedir. Davraz kayak merkezinin de bulunduğu dağın en yüksek noktası 2635 metre ile Ulparçukuru Tepesidir.

<span class="mw-page-title-main">Yamanlar Dağı</span> İzmir, Türkiyede bir dağ

Yamanlar Dağı İzmir metropol alanının ve İzmir Körfezi'nin kuzeydoğu kesimine hakim, büyük kısmı Karşıyaka ilçesi sınırları içinde yer alan 1,076 metre yüksekliğinde dağ kütlesi.

D.975, Türkiye'nin doğusunda bulunan bir devlet kara yoludur.

<span class="mw-page-title-main">D 300</span> Türkiyenin bir devlet yolu

D.300, Türkiye'de bulunan bir devlet kara yoludur.

D.965, Türkiye'nin doğusunda bulunan bir devlet kara yoludur.

D.955, Türkiye'de bir devlet kara yoludur.

<span class="mw-page-title-main">Sekoya Ulusal Parkı</span>

Sekoya Ulusal Parkı Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya eyaletinde, küçük Visalia şehri yakınlarında bulunan, 1.635,18 km² yüzölçümünü kapsayan, ABD Ulusal Park Hizmeti tarafından sınır komşusu olan Kings Canyon Ulusal Parkı ile birlikte tek bir idare birimi gibi idare edilen bir millî park'tır. Alaska ve Hawaii eyaletleri dışındaki ABD eyalaletleri arazileri içinde rakımı en yüksek olan dağ, 4.321 m rakımlı Whitney Dağı bu ulusal park içindedir.

<span class="mw-page-title-main">Cascade Sıradağları</span>

Cascade Sıradağları veya kısaca "Cascades" batı Kuzey Amerika kıtasında önemli sıradağlardır. Kanada'da güney Britanya Kolumbiyası eyaletinden güney doğru ABD'de Washington, Oregon ve kuzey Kaliforniya eyaletlerine kadar uzanırlar. Bu sıralar ham önemli volkanik olmayan zirveleri hem de "Yüksek Cascadelar" adı verilen bir sıra volkan zirvelerini ihtiva ederler. Batı Kanada'da Britanya Kolumbiyası eyaletinde bulunan kısmını Kanadalılar "Kanada Cascadeları" veya basitçe yerel dağlar olarak "Cascades Dağları" olarak adlandırırlar. ABD'nin kuzey-batı bölgesinde bulunan kısmının Washington eyaleti içinde bulunan kısmı genel olarak yerel ismi ile "Cascadeler"'dir; fakat genel olarak "Kuzey Cascadeler " olarak da anılırlar. Tüm Cascade Sıradağları üstünde bulunan en yüksek zirve rakımı ABD Washington Eyaletinde bulunan 4,392 m olan Rainier Dağı'dir.

<span class="mw-page-title-main">Kafasan</span>

Kafasan, Arnavutluk'un Ohri Gölü kıyılarında bulunan bir dağ geçididir. Arnavutluk'un güneydoğu dağlarında, Arnavutluk ile Makedonya sınırının yakınında yer almaktadır. İki ülke arasındaki sınır geçiş noktası da Kafasan olarak adlandırılır ve iki ülke arasındaki en önemli geçiş noktasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Roopkund</span>

Roopkund halk dilinde bilinen adıyla İskelet Gölü, Hindistan'ın Uttarakhand eyaletinde bulunan bir buzul gölüdür. Göl, Himalaya Dağları'nı oluşturan 7.120 m yüksekliğindeki Trishul dağının eteğinde yer alır ve yaklaşık iki metre derinliğe sahip sığ bir göl özelliği taşır.

<span class="mw-page-title-main">Kırgızistan'da turizm</span>

Kırgızistan'ın dağları ve gölleri çekici bir turizm merkezi olmasına rağmen, turizm endüstrisine çok az yatırım yapıldığı için çok yavaş büyümüştür. 2000'lerin başlarında, çoğunlukla eski Sovyetler Birliği ülkelerinden yılda ortalama 450.000 turist ziyaret etti. 2018 yılında, İngiliz Backpacker Derneği Kırgızistan'ı, dünyanın bir macera seyahat sırrı olduğunu belirterek, dünyanın en iyi beşinci macera seyahat destinasyonu olarak nitelendirdi.

<span class="mw-page-title-main">Kolsay Gölleri Millî Parkı</span>

Kolsay Gölleri Ulusal Parkı, Kazakistan'ın güneydoğusundaki Tanrı Dağları'nın kuzey yamaçlarında yer alan bir millî parktır. Genellikle "Tanrı Dağları'nın İncileri" olarak anılan, parkın ana varlığı olan Kolsay Gölleri Almatı Eyaleti'nin Raiymbek ilçesi ile Talgar içlesi arasında yer almaktadır. Doğal Kaindy Gölü de parkın içinde yer almaktadır. Park Almatı'nın 120 kilometre (75 mi) güneydoğusunda yer almaktadır. Heyelan-tektonik kökenli göller, yaklaşık olarak 1887 ve 1911'de Kaindy ve Kolsay nehirleri üzerinde oluşmuştur.