Anthozoa, Cnidaria şubesine bağlı bir hayvan altşubesidir.
Echinodermata, Deuterostomia infraşubesine bağlı bir hayvan şubesidir.
Actinopterygii, Gnathostomata infraşubesine bağlı bir hayvan üstsınıfıdır.
Coleoptera veya Kın kanatlılar, Holometabola üsttakımına bağlı boyları 1 mm - 15 cm arası olan bir böcek takımıdır. Renk ve biçimleri farklılık gösterir. Ortak özellikleri, ön kısımlarının sert ve kalın kanat örtülerine dönüşmüş olmasıdır. Antenleri çeşitli şekildedir. Ağızları ısırıcı ve çiğneyicidir. Mağarada yaşayanlar hariç hepsinin gözü vardır.
Cnidaria, Radiata altâlemine bağlı bir hayvan şubesidir.
Hydrozoa, Medusozoa altşubesine bağlı bir hayvan sınıfıdır.
Perciformes, Acanthopterygii üsttakımına bağlı bir balık takımıdır.
Diptera veya Sinek, Holometabola üsttakımına bağlı bir hayvan takımıdır.
Cestoda, Neodermata altşubesine bağlı bir hayvan sınıfıdır.
Siphonaptera veya Pire, Holometabola üsttakımına bağlı kanatsız, küçük, kan emici bir hayvan takımıdır. Tropik, astropik ve ılıman bölgelerden kutup bölgelerine kadar yayılmış olan bu böcekler özelleşmiş vücut yapıları sayesinde memelilerin ve kuşların derisine tutunarak kanlarını emer, konakları arasında yer değiştirirken son derece tehlikeli hastalıkları da bulaştırabilir. Vebanın insanlara bulaşmasında baş rolü oynayan Xenopsylla cheopis ve akrabaları Orta Çağda Avrupa nüfusunun yaklaşık dörtte birinin ölümünden sorumludur. Pireler dış parazitlerdir. Memelilerin ve kuşların kanlarını emerek yaşamlarını sürdürürler. Boyları 1,5 milimetreden 3,3 milimetreye kadar değişiklik gösterir. Hızlı hareket edebilen genelde koyu renkli canlılardır. Genellikle köpek, kedi, insan, tavşan ve kümes hayvanlarında bulunurlar ve ısırdıkları yerleri uyuşturmak için kullandıkları salgı kaşıntı yaratır. Alerjik reaksiyon gösterildiği takdirde deride kızarıklıklar oluşur. Taşıdıkları Yersinia pestis adlı bakteri insanlara bulaştığında ölümcül hıyarcıklı veba hastalığı meydana gelebilir. Özel tasarlanmış ayakları sayesinde şu ana dek evrende bilinen en hızlı ivmelenmeye sahip canlıdır. Yerden fırlatılan bir uzay roketinden ağırlık-hız oranına göre yaklaşık 40 kat daha hızlıdır. Bu yüzden pireler ışınlanmış gibi anlık farklı yerlerde gözükür. Pirenin hızı 2 m/s (saniye), 7 km/h (saat) dir.
Hymenoptera veya Zar kanatlılar, Holometabola üsttakımına bağlı dört adet ince ve saydam kanatlara sahip olan bir hayvan takımıdır. Takım karıncaları, bal arılarını, yaban arılarını ve yaprak arılarını içerir.
Radiata, Animalia (hayvanlar) âlemine bağlı bir altâlemdir.
Teleostei, Actinopterygii üstsınıfına bağlı bir hayvan sınıfıdır.
Neoptera Pterygota altsınıfına bağlı bir infrasınıftır.
Paraneoptera Neoptera infrasınıfına bağlı bir üsttakımdır.
Teke böceği (Cerambycidae) Chrysomeloidea üstfamilyasına bağlı bir familyadır.
Rosanae, Magnoliopsida sınıfına bağlı bir bitki üsttakımıdır.
Euchelicerata, Chelicerata altşubesine bağlı bir hayvan sınıfıdır.
Lophozoa, Ecdysozoa üstşubesine bağlı bir hayvan şubesidir.
Mecoptera, Holometabola üsttakımına bağlı bir hayvan takımıdır.