İçeriğe atla

Hollanda cüce tavşanı

Hollanda cüce tavşanı

Hollanda cüce tavşanı (İngilizce: Netherland Dwarf) (Oryctolagus cuniculus), minyatür evcil tavşan türüdür. İlk olarak Hollanda'da 1940 yılında yetiştirilmiştir. Boyunları ve kulakları kısadır. Çok farklı renklerde olabilir. Ağırlıkları 800–1000 gr arasında olabilir.

Gebelik süresi 30-35 gündür. Bir seferde 2–5 adet arası yavrusu olabilir. Hollanda lop tavşanı bu tür ile Fransa lop tavşanı melezlenerek meydana getirilmiştir.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Beyin</span> vücudumuzun kontrolünü sağlayan sinir sisteminin merkezi beyin

Beyin , sinir sisteminin merkezi olarak hizmet eden bir organıdır. Bütün omurgalı hayvanlar ve çoğu omurgasız hayvan -bazı süngerler, knidliler, tulumlular ve derisi dikenliler gibi omurgasızlar hariç- beyne sahiptir. Baş kısmında; duyma, tatma, görme, denge, koklama gibi duyulara hizmet eden organlara yakın bir noktada bulunan beyin omurgalıların vücudundaki en karmaşık organdır. Normal bir insanda serebral korteksin 15-33 milyar nörondan müteşekkil olduğu tahmin edilmektedir. Her biri birkaç bin nöronla sinaps denen bağlantılar yardımıyla bağlıdır. Bu nöronlar birbirleriyle akson denen uzun protoplazmik lifler yardımıyla iletişim kurar. Aksonlar bilgiyi beynin diğer kısımlarına yahut vücudun spesifik alıcı hücrelerine taşır.

<span class="mw-page-title-main">Tepecik (bitki)</span>

Tepecik ya da stigma, pistilin çiçek tozlarının ulaşıp tutunduğu genişlemiş üst kısmı.

<span class="mw-page-title-main">Tavşanımsılar</span> memeli takımı

Tavşanımsılar, memeliler (Mammalia) sınıfından Pika ve tavşanları kapsayan takım.

Gıda ya da besin, yaşamı sürdürmek için gereksinim duyulan inorganik ve organik kimyasal maddeleri topluca belirten terim.

<span class="mw-page-title-main">Çift yıldız</span>

Çift yıldız, ortak kütle merkezinde yörünge yapan iki yıldızdan oluşan bir yıldız sistemidir. İki, üç, dört ya da daha çok yıldızlı sistemler çoklu yıldız sistemleri olarak adlandırılır. Bu sistemler, özellikle daha uzakken, çıplak göze tek bir ışık noktası olarak görünürler ve diğer yollarla çift olarak ortaya çıkarlar. Son iki yüzyıl boyunca yapılan araştırmalar sonucunda, evrende gözlemlediğimiz yıldızların yarısı ya da daha fazlasının, çoklu yıldız sistemlerinin parçası olduğunun farkına varıldı.

<span class="mw-page-title-main">Kızıl tilki</span> bayağı tilki

Kızıl tilki, bayağı tilki olarak da bilinir, köpekgiller (Canidae) familyasının en yaygın tilkisidir. Avrupa'nın büyük bir farkla en sık rastlanılan vahşi köpekgildir. Bu yüzden Avrupa'da "tilki" denildiğinde neredeyse hep bu tür kast edilir.

<span class="mw-page-title-main">Tavşan</span> kemirici memeli

Tavşan, Lagomorpha takımı içinde sınıflandırılan tavşangiller (Leporidae) familyasını oluşturan memeli türlerinin ortak adıdır. Yavru bakımları çok azdır. 7 gün baktıktan sonra anne tavşan yavru tavşanı bırakır.

<span class="mw-page-title-main">Ballıbabagiller</span> bitki familyası

'Lamiaceae, Labiatae veya Türkçe adıyla 'Ballıbabagiller; 236 cins ve 7,280 tür ile temsil edilir ve dünya çapında özellikle ılıman kuşakta yayılış gösteren bir bitki familyasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Ankara tavşanı</span>

Ankara tavşanı,, dünyada yün üretiminde kullanılan hayvan türlerinden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Lop İlçesi</span>

Lop İlçesi,, Çin'de Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin güneyinde, Hotan İli'inde bir ilçedir.

<span class="mw-page-title-main">Hollanda lop tavşanı</span>

Hollanda lop tavşanı, düşük kulaklı evcil tavşan türüdür. Hollanda'da 1960 yılında "Netherland Dwarf" ile "French lops" tavşanları melezlenerek meydana gelmiştir. Kulakları düşüktür ve yanaklara kadar uzanır. Beyaz, kahve-beyaz, siyah-beyaz, kül rengi ve sarı renklerde olabilir. Bacakları kısadır, ağırlıkları 850 gr ile 1200 gr arasında olabilir. Yaşam süreleri 12 - 14 yıl arasındadır.

<span class="mw-page-title-main">Amerikan fuzzy lop tavşanı</span>

Amerikan fuzzy lop tavşanı Amerikan Tavşan Yetiştiricileri Derneği (ARBA) tarafından tanınan bir tavşan cinsidir. Görünüm olarak Hollanda Lop tavşanına benzer.Hollanda lop tavşanında yün kısa veya uzun çeşitlidir. Ancak, Amerikan fuzzy lop tavşanın yünü angora tavşanı yününe benzer. Amerikan fuzzy lop yaklaşık 3,5 kg ağırlığındadır.

Güzelçamlı tavşanı, kahverengi beyaz Amerikan fuzzy lop tavşanı ve Kaliforniya tavşanı nın melezlenmesi sonucu oluşmuş tavşan ırkıdır. Kulaklar diktir. Rengi kahve rengi ve beyazdır. İngiliz tavşanına yapı olarak benzer. Panda tavşanından renk tüy yapısı olarak ayrılır. Başının üst kısmında az miktarda yele benzeri tüy bulunur. İsmini Aydın ilinin Kuşadası ilçesine bağlı Güzelçamlı Mahallesinden almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Minyatür lop tavşanı</span>

Minyatür lop tavşanı lop tavşanı cinsidir. Minyatür lop tavşanı,lop kulaklı ırkların küçüğüdür. Azami ağırlığı 1,6 kg dır. 1994 yılında Britanya Tavşan Konseyi tarafından tanındı.

<span class="mw-page-title-main">Radyo galaksisi</span>

Radyo galaksisi ve yakınları, radyo yüksek sesle kuazarlar ve blazarlar, aktif galaksi türleridirlerdir ki, bunlar 10 MHz ile 100 GHz ve 1039 W arasında aydınlanma veren radyo dalgalarıdır. Radyo emisyonu sinkrotron işleminden kaynaklanmaktadır. Radyo emisyonunda gözlemlenen yapı relativistik ışımanın etkilerince modifiye edilmiş ikiz jetler ile dış ortam arasındaki etkileşim ile belirlenir. Ev sahibi galaksiler neredeyse sadece büyük eliptik galaksilerdirler. Radyo yüksek aktif galaksiler ilginçliği sadece kendileri açısından olmayıp, uzun mesafelerden tespit edilebildiklerinden dolayı ayrıca da gözlemsel kozmoloji açısından bir değer teşkil etmektedirler. Son zamanlarda, özellikle galaksi grupları ve kümelerindeki galaksilerarası ortamda bulunan bu cisimlerin etkileri üzerine oldukça fazla çalışmalar yapılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Evcil tavşan</span>

Evcil tavşan veya evcilleştirilmiş tavşan (Oryctolagus), Avrupa ada tavşanı türlerinin evcilleştirilmiş halidir. Sadece tavşan olarak da bilinirler. Tavşanlar ilk kez Orta Çağ'da evcilleştirilmiştir. Tavşanlar gözleri açık uyuyan hayvanlardır.

<span class="mw-page-title-main">Tavşan yahnisi</span>

Tavşan yahnisi tavşan eti ile hazırlanan bir sulu yemektir.

<span class="mw-page-title-main">Tavşan, karaca ve geyik kebabı</span>

Tavşan, karaca ve geyik kebabı tavşan, karaca ve geyik kebabı ile yapılan bir kebaptır.

<span class="mw-page-title-main">Külbütör</span>

Külbütör, içten yanmalı motorlarda kam lobundan radyal hareketi poppet valfte doğrusal harekete ileten ve onu açmak için salınan bir koldur. Bir uç, eksantrik milinin dönen bir lobu tarafından kaldırılır ve indirilirken, diğer uç supap gövdesi üzerinde hareket eder. Eksantrik mili lobu kolun dışını kaldırdığında, iç kısım valf gövdesine bastırarak valfi açar. Eksantrik milinin dönmesi nedeniyle kolun dışının geri dönmesine izin verildiğinde, iç kısım yükselir ve valf yayının valfi kapatmasına izin verir.

Tavşan Samuray: Usagi Günlükleri veya Samurai Rabbit: The Usagi Chronicles, Netflix yapımı Macera türündeki Amerika internet dizisidir. 28 Nisan 2022 tarihinde Netflix'te yayınlandı. İkinci sezon 1 Eylül 2022'de yayınlanacak.