
Japonya Uzay Araştırma Ajansı,, Japonya'nın ulusal havacılık ve uzay ajansıdır. 1 Ekim 2003'te NASDA, ISAS ve NAL adlı üç kurumun birleştirilmesiyle kurulmuş olup bilimsel araştırma, teknoloji geliştirme ve yörüngeye uyduların fırlatılması ve yerleştirilmesinden sorumludur ve asteroid keşifleri ve olası insanlı Ay keşifleri gibi çok daha gelişmiş görevlerde yer almaktadır. Merkezi Tokyo'nun Chōfu kentinde bulunan Chōfu Havacılık Merkezi'nde yer almaktadır.
Bu liste, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) düzenlenen seferlerin kronolojik bir listesidir. ISS'yi kullanan, araştırma ve test amacıyla uzay istasyonunda bulunan mürettebatı ifade eder. Seferler altı aya kadar sürebilir ve iki ila yedi mürettebat üyesini içerebilir.

Spitzer Uzay Teleskobu (SST), 2003 yılında uzaya gönderilen ve 30 Ocak 2020'de kullanım dışı bırakılan bir kızılötesi uzay teleskopuydu.

Rozet Bulutsusu Samanyolu bölgesinde Tekboynuz takımyıldızı içindeki dev moleküler bulutun bir ucunun kenarında yer alan, büyük ve yuvarlak bir H II bölgesi. Açık yıldız kümesi NGC 2244, bulutsu ile yakından ilgilidir, kümenin yıldızları bulutsunun maddesinden oluşmuştur.

Hipparcos, Avrupa Uzay Ajansı'nın yıldızların ıraklık açılarını ve özdevinimlerini araştırılması amacıyla üretilmiş uydusudur. Adını ilk yıldız kataloğunu yapan ve yıldızların hareketini inceleyen Antik Yunan astronom Hipparkos'tan almaktadır.

PSLV, Hindistan yapımı dört kademeli bir fırlatma roketidir. Roket Hindistan Uzay Araştırma Örgütü (ISRO) geliştirilmiş olup önceki Sovyet yapımı roketlerin yerini almıştır. PSLV, küçük boyutlu uyduları yer durağan aktarım yörüngesine fırlatma özelliğine sahiptir.

H-II Transfer Aracı (HTV) veya Kōnotori, Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) tarafından geliştirilen bir otomatik kargo uzay aracıdır. HTV, Japon Deney Modülü Kibō'yu (JEM) ve Uluslararası Uzay İstasyonu'nu (ISS) ikmal amacıyla tasarlanmıştır.

Epsilon, Japon yapımı bir fırlatma roketidir. Roket, JAXA tarafından 2007 yılında geliştirilmiş olup M-V roketinin yerini almıştır. Alçak Dünya yörüngesine 1,2 ton yük yükleyebilecek şekilde tasarlanmıştır.

H-IIA (H2A), Japon yapımı bir sıvı yakıtlı fırlatma roketidir. Roket, JAXA ve Mitsubishi Heavy Industries tarafından geliştirilmiş olup uyduları jeostatik yörüngeye göndermek, ay yörüngesine uzay aracı göndermek ve Venüs'e gezegenler arası bir uzay sondası göndermek amacıyla kullanıldı. H-IIA, güvenilirliği artırmak ve maliyetleri en aza indirgemek için büyük ölçüde yeniden tasarlanan daha önceki H-II roketinin bir varyantıdır.

Kaguya (Japonca: かぐや) veya resmi adıyla SELENE (Selenological and Engineering Explorer), Hiten sondasından sonra Japonya'nın ikinci Ay yörünge aracıydı. Uzay ve Uzay Bilimleri Enstitüsü (ISAS) ve Japonya Ulusal Uzay Geliştirme Ajansı (NASDA) tarafından üretilen uzay aracı, 14 Eylül 2007 tarihinde Tanegashima Uzay Merkezi'nden fırlatıldı. Bir yıl sekiz ay boyunca başarılı bir şekilde Ay yörüngesinde döndükten sonra, 10 Haziran 2009'da Gill kraterinin yakınında Ay yüzeyine çarpması talimatı verildi.

Hayabusa2 , Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) tarafından yürütülen asteroit numunesi toplama görevidir. Haziran 2010'da ilk kez asteroit numuneleri toplayan Hayabusa görevinin ardılıdır. Hayabusa2, 3 Aralık 2014'te fırlatıldı ve 27 Haziran 2018'de Dünya'ya yakın asteroit 162173 Ryugu ile uzay buluşmasını gerçekleştirdi. Asteroidi bir buçuk yıl boyunca araştırdı ve numuneler topladı. Kasım 2019'da asteroitten ayrıldı ve 5 Aralık 2020 UTC'de numuneleri Dünya'ya geri getirdi. Görevi, hızla dönen küçük asteroit 1998 KY26 ile buluşacağı en az 2031 yılına kadar uzatıldı.
Akari veya ASTRO-F, Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) tarafından geliştirilen bir kızılötesi gözlem teleskopudur. 21 Şubat 2006 tarihinde UTC 21:28'de M-V roketi ile Uchinoura Uzay Merkezi'nden uzaya fırlatıldı. Birincil görevi 68.5 cm'lik açıklık teleskopu vasıtasıyla tüm gökyüzünü yakın, orta ve uzak kızılötesi alanlarında araştırmaktı.

Suzaku veya ASTRO-EII, Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) ve NASA tarafından geliştirilen bir X-ışını teleskopudur. Süpernova patlamaları, kara delikler ve açık yıldız kümeleri gibi yüksek enerjili X-ışını kaynaklarını araştırmak üzere tasarlanmış olup 10 Şubat 2000'de kalkışı başarısızlıkla sonuçlanan ASTRO-E teleskopunun yerini almıştır.

Hinode veya Solar-B, Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) tarafından geliştirilen bir Güneş X-ışını teleskopudur. ABD ve Birleşik Krallık ortaklığında geliştirilmiş olup 22 Eylül 2006 tarihinde UTC 21:36'da M-V-7 roketi ile Uchinoura Uzay Merkezi'nden uzaya fırlatıldı.

Daichi veya ALOS, Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) tarafından geliştirilen bir yapay uydudur. 24 Ocak 2006 tarihinde H-IIA roketi ile Tanegashima Uzay Merkezi'nden uzaya fırlatıldı.
Ibuki veya GOSat, Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) tarafından geliştirilen bir yer gözlem uydusudur. Dünyanın ilk sera gazı izolasyonlu uydusu olup Dünya atmosferi üzerindeki 56.000 yerden gelen karbondioksit ve metan yoğunluklarını ölçmektedir.

IKAROS, Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) tarafından geliştirilen bir uzay sondasıdır. 20 Mayıs 2010 tarihinde H-IIA roketi ile Tanegashima Uzay Merkezi'nden Akatsuki ve diğer dört uzay aracı ile birlikte fırlatıldı. IKAROS, gezegenler arası alanda uzay yelkeni teknolojisini başarıyla deneyen ilk uzay aracıdır.

Sh2-308, Büyük Köpek takımyıldızının merkezine yakın bulunan iyonize hidrojenden oluşmuş bir H II bölgesidir. Gece gökyüzündeki en parlak yıldız olan Sirius'un yaklaşık 8 derece güneyindedir. Bulutsu, EZ Canis Majoris adlı Wolf-Rayet yıldızını çevreleyen bir kabarcığa benzer. Bu yıldız kısaca, yıldız evriminin ön-süpernova aşamasındadır. Bulutsu, Dünya'dan yaklaşık olarak 4.530 ışık yılı uzaklıktadır, fakat bazı kaynaklar hem yıldızın hem de bulutsunun 5.870 ışık yılı uzakta olduğunu belirtir. Hatta bulutsunun Dünya'dan 1.875 ışık yılı uzaklıkta olduğunu belirten kaynaklar da bulunmaktadır.

Smart Lander for Investigating Moon (SLIM) ("Ay'ı Araştırmak için Akıllı İniş Aracı"), Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) tarafından düzenlenen Ay'a iniş görevidir. İlk olarak 2017 yılına gelindiğinde, iniş aracının 2021'de fırlatılması planlandıysa da fırlatma tarihi 2023'e ertelendi. 6 Eylül 2023 tarihinde saat 23:42 UTC'de (7 Eylül 08:42 JST) başarıyla fırlatıldı.

Uzay ve Uzay Bilimleri Enstitüsü,, Japonya'nın ulusal astronomi araştırma enstitüsüdür. 1981 yılında kurulmuş olup astrofizik alanında faaliyet göstermektedir. Merkezi Sagamihara'daki Sagamihara Kampüsü'nde yer almaktadır.