
Eczacı, ilaçların bileşenleri, etkileri, etki mekanizmaları, uygun ve etkili kullanımları konusunda uzmanlaşmış sağlık profesyonelidir. Eczacı, ilaçların etki mekanizması hakkındaki bilgilerini kullanarak ilaçlardan maksimum fayda, minimum yan etki elde etmek ve ilaç etkileşimlerinden kaçınmak için nasıl kullanılmaları gerektiğine hakimdir. Eczacılar, ilaçların biyokimyasal mekanizmalarını ve etkilerini, ilaç kullanımlarını, tedavi edici rollerini, yan etkilerini, olası ilaç etkileşimlerini ve izleme parametrelerini öğrenmek için üniversite veya yüksek lisans düzeyinde eğitim alırlar. Eczacılar bu uzmanlık bilgisini yorumlar ve hastalara, doktorlara ve diğer sağlık hizmeti sağlayıcılarına iletir.

Eczacılık; hastalık teşhisi, önlenmesi, tedavi edilmesi ve semptomların azaltılmasında kullanılan her türlü madde ve ilacın; keşfi, üretimi, geliştirilmesi, imha edilmesi, güvenli ve etkin kullanımı ve kontrolü ile ilgilenen, tıp bilimini kimya ile ilişkilendiren klinik sağlık bilimidir. Eczacılığın uygulanması; ilaçlar ve ilaçların etki mekanizmaları, yan etkileri, etkileşimleri, vücuttaki hareketleri ve toksisitesi konularında üst düzey bilgi sahibi olmayı gerektirir. Aynı zamanda tedavi süreçlerinin ve patolojik süreçlerin anlaşılması konularında da yetkinlik gerektirir. Klinik eczacılık gibi eczacılığın bazı uzmanlık dalları da, tıbbi verilerin ve laboratuvar verilerinin değerlendirilmesi hakkında bilgi sahibi olmak gibi başka nitelikler gerektirir.

Asklepios, Yunan Mitolojisi'nde tıbbın ve sağlığın tanrısı. Apollon ve Koronis'in oğludur. Tıp sanatlarının iyileştirici yönünü temsil edem Asklepios'un kızları; Hygieia, Iaso, Akeso, Aglæa ve Panakea olmakla beraber aynı zamanda birçok erkek çocuğu da bulunmaktadır.

10 Hygiea, Güneş Sistemindeki Asteroit kuşağında bulunan, hacim ve kütle bakımından dördüncü en büyük gök cismidir. Çapı 350–500 km arasında değişir ve kütlesi asteroit kuşağının toplam kütlesinin % 2,9'unu oluşturur. Karbonlu yüzeye sahip koyu C-tipi asteroitler sınıfının en büyüğüdür.

Hygieia, Yunan ve Roma mitolojisinde Hygieia (Ὑγιεία) veya Hygeia (Ὑγεία) olarak geçmektedir ve tıp tanrısı Asklepios'un kızıdır. Sağlık ve temizlik tanrıçasıdır. Babasının iyileştirme temalı mitolojik görevini Hygieia koruma temalı olarak gerçekleştirmektedir. Hijyen kelimesinin etimolojik kökeni de içerdiği anlam bakımından aynı zamanda tanrıçanın ismi ile özdeştir.

Hygieia çeşmesi, ana kaidesinde sağlık ve temizlik tanrıçası Hygieia'yı tasvir eden heykelin bulunduğu, Hamburg'da eski belediye binası (Rathaus) avlusunda bulunan çeşme.
Ouroboros, kendi kuyruğunu ısıran bir yılan ya da ejderha şeklinde resmedilen sembol.

Nehuştan, Eski Ahit'te bir asa üzerine dolanmış pirinçten yapılmış yılanın betimlendiği kutsal bir nesnedir. Kral Hezekiya'nın ikonoklastik reformları sonucu Nehuştan isimli tunç yılan parçalandı; Musa metinlerinde bu isim kullanılmasa bile, "Hezekiya buna Nehuştan dedi". Tevrat'taki Ruhbani kaynak, Musa'nın İsrailoğulları'ndaki yılan ısırıklarını 'ateşli yılan' ile tedavi ettiğini belirtir. Buna Nehuştan ismi verilişi Hezekiya döneminden öncesine rastlamaz.
Yılanlı Sütun, Antik çağda, sağlık merkezi Asklepion Antik Kenti’nin (Bergama) giriş meydanına dikilmiş olan ve üstündeki yılan figürü tıbbın simgesi haline gelen mermer sütun.

Kadüse, Yunan mitolojisinde Hermes ve dolayısıyla Greko-Mısır Mitolojisinde Hermes Trismegistus tarafından taşınan asadır. Aynı asa genel olarak haberciler tarafından örneğin Hera'nın habercisi İris tarafından da taşınırdı. İki yılanın dolandığı, bazen kanatları bulunan kısa bir asadır. Roma ikonografisinde, genellikle tanrıların habercisi Merkür'ün sol elinde taşınırken tasvir edilmiştir.

Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü, 2011'deki Yasemin Devrimi'nin ardından Tunus'ta çoğulcu bir demokrasinin kurulması çabalarının merkezinde yer alan dört kuruluştan oluşan gruptur.
Veteriner eczacı, veteriner tıbbi ürünler konusunda özel eğitimli eczacı.
Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği, kısaca KTEB, Kıbrıslı Türk eczacıları temsil eden, günümüzde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren meslek örgütü. 9 Ağustos 1959'da kuruldu. İlk başkanı Macit Tevfik İleri, asbaşkanı Nebil Nabi, ilk yönetim kurulunda yer alan diğer isimler Biray Münir, M. Eyyüp, Kamran Aziz, Kamer Gönül ve Arif Kufi'ydi. Bu dönemde 12 Kıbrıslı Türk eczacı bulunmaktaydı; birliğin Dernekler Yasası çerçevesinde kurulabilmesi için yakın diğer meslek gruplarından kişilerin de katılımı gerekti.

Arman Üney, Türk eczacı ve Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanıdır.
Salus bir Roma tanrıçasıydı. Hem bireyin hem de devletin güvenlik ve esenliğinin tanrıçasıydı. İşlevleri önemli ölçüde farklılık gösterse de bazen Yunan tanrıçası Hygieia ile özdeşleştirilir.

Kadeh, içki içmeye yarayan bardaklara ve kimi kutsal ayinlerde kullanılan ayaklı kaba verilen isim.

Asklepios'un Asası, Yunan Mitolojisinde şifa ve tıpla ilişkili bir tanrı olan Asklepios tarafından kullanılan yılanla dolanmış bir çubuktur. Sembolün Yunan kökeni ve etkileri hakkında çeşitli teoriler mevcuttur. Modern zamanlarda, acil sağlık hizmetleri için çokça kullanılan bir sembol olmakla birlikte benzerlikler nedeniyle yanlışlıkla Caduceus ile karıştırılır.

Eskülap yılanı, Colubridae familyasının Zamenis cinsinde buluan Avrupa ve Batı Asya'ya özgü zehirsiz bir yılan türüdür. Eskülap yılanı, antik Yunan, Roma ve İlirya mitolojisindeki rolü ve türetilmiş sembolizmi nedeniyle kültürel ve tarihi öneme sahiptir.

Eugène Soubeiran Fransız bir bilim adamıydı. Kloroformu birbirinden bağımsız olarak keşfeden üç araştırmacıdan biriydi. Bulgularını ilk yayınlayan kişi Soubeiran'dı, ancak her biri keşif ile yayın arasında bir zaman aralığının geçmesine izin vermiş olabileceğinden, keşfi gerçekte ilk kimin yaptığını belirlemek zordur.
Gaston-François de Witte, en az 24 farklı sürüngen türünü keşfeden ve tanımlayan Belçikalı herpetolog. Kariyeri boyunca Tervuren'deki Orta Afrika Kraliyet Müzesi ve Brüksel'deki Doğa Bilimleri Müzesi ile ilişkilendirildi. Kendisi en çok, binlerce örnek topladığı Belçika Kongosu'nda bulunan amfibiler ve sürüngenler üzerine yaptığı araştırmayla tanınır. Orta Afrika'dayken botanik örnekler de topladı.