
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ), merkez kampüsü İstanbul'un Fındıklı semtinde bulunan devlet üniversitesidir. Ağırlıklı olarak görsel sanatlar, mimarlık, sahne sanatları ve müzik alanında eğitim vermektedir.

Sanayi-i Nefise Mektebi, güzel sanatlar alanında eğitim vermek üzere II. Abdülhamit döneminde İstanbul’da 1882’de kurulmuş bir yüksekokuldur.

Kutaisi, Gürcistan'da İmereti Bölgesi'nde yer alan dünyanın en eski sürekli yerleşim yerlerinden biri ve geleneksel olarak başkent Tiflis'ten sonra Gürcistan'ın en büyük ikinci ve en kalabalık üçüncü şehridir. Tiflis'in 221 kilometre batısında, Rioni Nehri üzerinde yer alır. İmereti Bölgesi'nin merkezidir ve nüfusu 147.635'dir (2014).

Gürcistan Demokratik Cumhuriyeti, Gürcistan'ın 1918-1921 arasında bağımsız olduğu dönemdeki adıdır.
Eşref Üren, Türk ressam ve yazar.

Feyhaman Duran, Türk ressam ve hattat. Türk Resim Sanatı'nda, portre sanatının ilk ve en önemli temsilcisi sayılır. 1914 Çallı Kuşağı ressamlarındandır. Özellikle Atatürk ve İnönü portreleriyle ünlenmiştir.

Memed Abaşidze, Memed Beg olarak da bilinir, Gürcü siyasi lider, yazar ve hayırseverdir. Acara'da yaşayan Müslüman Gürcülerin ulusal bilincini geliştirmek için çaba harcamıştır. Büyük Temizlik sırasında kurşuna dizilmiştir.
Rudolf Belling, Alman heykeltıraş. Soyut heykel üreten ilk Alman sanatçılardandır. II. Dünya Savaşı yıllarında Türkiye’ye göçmüş ve 40 yıl boyunca Türkiye’de yaşayarak Türk heykeltıraşlarının yetişmesinde emek vermiştir.

Ernst Ludwig Kirchner, Alman dışavurumcu ressam ve grafiker. Kirchner, dışavurumculuğun ortaya çıkmasında büyük etkisi olmuş Die Brücke (Köprü) isimli ressamlar grubunun kurucularından biriydi. I. Dünya Savaşı'na gönüllü olarak katılan sanatçı sağlığının bozulması sebebiyle terhis edildi.

Sopo Nijaradze, Gürcü şarkıcı. 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkesini temsil ederek 9. sırayı aldı.
Turgut Pura, Türk heykeltıraş.

Lado Gudiaşvili, Gürcü ressam, grafik sanatçısı.

Elene Ahvlediani, Gürcü ressam, grafik sanatçısı, tiyatro ve sinema dekoratörüdür.

Maria Perini, İtalyan bale öğretmeni. İtalyan bale dansçısı ve öğretmeni Enrico Cecchetti’nin öğrencisi oldu. 1916’da, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde ilk bale stüdyosunu kurdu. Kurduğu stüdyo 1920 yılında Devlet Bale Okulu ve Opera ve Bale Tiyatrosu adını aldı. Perini bu kurumun hem öğretmeni ve hem de müdürüydü. Çok sayıda öğrenci yetiştirdi. Bunlar arasında Vahtang Çabukiani, Gürcistan Ulusal Bale Tiyatros’nun kurucusu İliko Suhişvili ve Nino Ramişvili, Tamar Çabukiani ile Solomon (Soliko) Virsaladze gibi ünlü adlar vardı. Maria Perini Polonya asıllı Gürcü resaam Henryk Hryniewski ile evliydi. Kocası 1937’de, Büyük Temizlik sırasında tutuklanınca, Perini Gürcistan’dan sürüldü. Önce Torino'ya gitti; sonra Nice’e yerleşti ve orada 1939 yılında öldü.
Şadan Bezeyiş Türk sanatçı, ressam ve akademisyen.

Dimitri Şevardnadze, Gürcü ressam, Tiflis'teki Ulusal Resim Galerisi'nin kurucusu. Tiflis Sanat Galerisi'nin ile Tiflis Devlet Sanat Akademisi'nin kuruluşunda önemli rol oynamıştır. Stalin'in iktidarı sırasında Büyük Temizlik döneminde kurşuna dizilmiştir.
Geysar Seyfulla qizi Kashiyeva Azerbaycanlı ressamdır. Azerbaycan tarihindeki ilk profesyonel kadın ressam olarak kabul edilir.

Dimitri Uznadze, Gürcü psikolog ve psikoloji profesörü, Tiflis Devlet Üniversitesi (TSU) ve Gürcistan Bilimler Akademisi'nin (GAS) kurucu ortağı.

Tiflis Devlet Sanat Akademisi, Gürcistan ve Kafkasya'daki en eski üniversitelerden biridir.

Alexander Bajbeuk-Melikyan, Ermeni kökenli Gürcü ressam, grafik tasarımcı ve heykeltıraş.