İçeriğe atla

Helvetica Chimica Acta

Helvetica Chimica Acta
DisiplinKimya
Yayım detayları
Tarihi1918–günümüz
Yayımcı
John Wiley & Sons (İsviçre)
SıklıkAylık
2.164 (2020)
Standart kısaltmalar
ISO 4Helv. Chim. Acta
Dizinleme
ISSN0018-019X
Bağlantılar

Helvetica Chimica Acta Swiss Chemical Society tarafından yayınlanan kimya bilimsel dergisidir. Çevrimiçi yayımcısı John Wiley & Sons'dır. 2020 tirajı 2.164'du.[1]

Tarihi

  • 6 Ağustos 1901: Swiss Chemical Society kuruluşu
  • 1911: IUPAC SCG'yi üyesi olarak kabul etmedi.
  • 11 Eylül 1917: SCG, HCA'yı kurdu
  • 1917–1948: İlk yönetici editörü: Friedrich Fichter (1869–1952)
  • 1918 bahar dönemi: Fasciculus I of Volumen I of HCA yayınlandı
  • 1948–1971: Emile Cherbuliez (1891–1985)
  • 1970: İngilizce 4. dil olarak kabul edildi
  • 1971–1983: Edgardo Giovannini (1909–2004)
  • 1983–2015: M. Volkan Kisakürek
  • 2015-2016: Richard J. Smith
  • 2016-2021: Jeffrey W. Bode ve Christophe Copéret
  • 2022: Eva Hevia ve Jérôme Waser

Kaynakça

  1. ^ Journal Citation Reports, 2020

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

9 Mart, Miladi takvime göre yılın 68. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 297 gün vardır.

<span class="mw-page-title-main">Fluminense FC</span>

Fluminense FC, 1902 yılında Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde kurulmuş bir futbol kulübüdür. Série A'da mücadele etmektedir. Maçlarını 78.838 kişi kapasiteli Maracana Stadı'nda oynuyor.

<span class="mw-page-title-main">İsviçre Halk Partisi</span>

İsviçre Halk Partisi, diğer adıyla Demokratik Merkez Birliği İsviçre'deki ulusal muhafazakâr ve sağ popülist bir siyasi partidir.

Bu sayfa, Billboard dergisinin 1940 yılından beri yayınladığı listeleri içermektedir.

Bu listede 1914'ten günümüze kadar Türk filmleri gösterilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Richard Heck</span> Amerikalı kimyager (1931 – 2015)

Richard Fred Heck, Amerikan kimyacı. 2010 yılı Nobel Kimya Ödülünü Japon kimyacılar Ei-ichi Negishi ve Suzuki Akira ile paylaşmaya layık görülmüştür. Bu ödülü kazanmasında organik molekül oluşturulmasında paladyumu katalizör olarak kullandığı çalışmalarının etkisi olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Cyril Hinshelwood</span> İngiliz kimyager (1897-1967; Nobel Kimya Ö. 1956)

Cyril Norman Hinshelwood, İngiliz kimyager, Nikolay Semyonov ile birlikte 1956 yılı Nobel Kimya Ödülü sahibi akademisyen. Özellikle kimyasal tepkime mekanizmaları üzerine çalışmalarıyla tanınmıştır. Hidrojen'in yanması, oksijen'in su oluşturması gibi zincir tepkimelerin tepkime hızı ve mekanizmaları üzerine araştırmalar yapmıştır. Son dönem araştırmaları daha sonra antibiyotik araştırmalarında kullanılacak bakteriyel hücre duvarlarında meydana gelen kimyasal değişiklikler üzerine olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Robert Woodward</span> Amerikalı kimyager (1917 – 1979)

Robert Burns Woodward Amerikalı organik kimyager. Birçok kişi tarafından yirminci yüzyılın önde gelen organik kimyageri olarak kabul edilir. Özellikle karmaşık doğal ürünlerin sentezi ve moleküler yapılarının belirlenmesinde çok önemli katkılarda bulunmuştur. Sentezlediği organik bileşiklerin arasında kolesterol ve kortizon (1951), striknin (1954) ve B12 vitamini'de (1971) bulunur. Aynı zamanda kimyasal reaksiyonların teorik çalışmaları üzerine Roald Hoffmann ile yakın çalışmıştır. Woodward 1965 yılında "organik sentez ile ilgili başarıları için" Nobel Kimya Ödülü'ne layık görüldü.

Willard Gibbs Madalyası, American Chemical Society'nin Chicago Bölümü tarafından sunulur. 1910 yılında Chicago Bölümü'nünü başkanı ve sekreteri William A. Converse (1862-1940) tarafından Yale Üniversitesi'nden Profesör Josiah Willard Gibbs (1839-1903) adına oluşturulmuştur. Faz Kuralı'nın formülasyonu ile yeni bir bilim kurmuş olan Gibbs, birçokları tarafından keşifleri, doğada Newton ve Galileo'nunkiler kadar temel olan tek Amerikalı bilim insanı olarak görülüyordu.

Chemical Society Reviews, Birleşik Krallık merkezli Royal Society of Chemistry tarafından iki haftada bir yayımlanan ve kimya ile ilgili içerik barındıran bilimsel dergidir. 1947-1971 yılları arasında yayımlanan Quarterly Reviews, Chemical Society ile 1968-1971 yılları arasında yayımlanan Royal Institute of Chemistry, Reviews adlı dergilerin birleştirilmesi sonucu 1971'de oluşturulmuştur.

George Claude Pimentel, Amerikalı bilim insanı. Kimyasal lazerin mucididir. Ayrıca düşük sıcaklık kimyasında matris izolasyonu tekniğini geliştirmiştir. Teorik kimyada, günümüzde hipervalent moleküllerin en basit modeli olarak kabul edilen üç merkez dört elektron bağını önermiştir. 1960'ların sonunda Pimentel, Mars'ın yüzeyini ve atmosferini analiz eden Mars Mariner 6 ve 7 görevleri için kızılötesi spektrometresi tasarlayan Kaliforniya Üniversitesi ekibine liderlik etmiştir.

Gilbert Stork, organik kimya ile ilgilenen bir bilim insanıydı.

<span class="mw-page-title-main">Raymond Lemieux</span> Kanadalı kimyager (1920-2000)

Raymond Urgel Lemieux, CC, AOE, FRS kimya alanında bir dizi keşfe öncülük etmiş Kanadalı organik kimyager. Alana ilk ve en ünlü katkısı sakkarozun sentezidir. Katkıları arasında anomerik etkinin keşfi ve karbonhidrat kimyasında hala kullanılan sakkarinlerin sentezi için genel yöntemlerin geliştirilmesi vardır. Kanada Royal Society ve Royal Society (İngiltere) üyesidir ve prestijli Albert Einstein Dünya Bilim Ödülü ve Wolf Kimya Ödülü'ne sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">James Bryant Conant</span> Amerikalı kimyager (1893 – 1978)

James Bryant Conant, Amerikalı bir kimyager, Harvard Üniversitesi'nin dönüştürücü bir Başkanı ve Batı Almanya'daki ilk ABD Büyükelçisiydi. Conant, 1916'da Harvard'dan Kimya alanında doktora derecesi aldı. Birinci Dünya Savaşı sırasında ABD Ordusu'nda, özellikle Lewisite olmak üzere zehirli gazların geliştirilmesi üzerinde çalıştı. 1919'da Harvard'da yardımcı doçent ve 1929'da Sheldon Emery Organik Kimya Profesörü oldu. Doğal ürünlerin, özellikle klorofilin fiziksel yapılarını araştırdı ve kimyasal denge ile kimyasal süreçlerin reaksiyon hızı arasındaki bazen karmaşık ilişkiyi keşfeden ilk kişilerden biriydi. oksihemoglobin biyokimyası üzerine çalıştı ve metemoglobinemi hastalığına dair fikir verdi, klorofilin yapısını açıklamaya yardımcı oldu ve modern asit-baz kimyası teorilerinin altında yatan önemli anlayışlara katkıda bulundu.

Beilby Madalyası ve Ödülü, kimya mühendisliği, uygulamalı malzeme bilimi, enerji verimliliği veya ilgili bir alanda önemli olan bir çalışma için her yıl bir bilim insanı veya mühendise verilir. Ödül, ödülü dönüşümlü olarak veren Institute of Materials, Minerals and Mining, Royal Society of Chemistry ve Society of Chemical Industry tarafından ortak olarak verilir.

Longstaff Ödülü, kimya biliminin ilerlemesine en çok katkıda bulunan Royal Society of Chemistry üyelerine verilen bir ödüldür. İlk defa 1881 yılında verilmeye başlandı, başlangıçta Chemical Society tarafından veriliyordu ve Longstaff Nişanı olarak biliniyordu.

Steven Victor Ley, Cambridge Üniversitesi Kimya Bölümü'nde Organik Kimya Profesörü. Cambridge Trinity College üyesi. Kraliyet Kimya Derneği (2000–2002) Başkanı. Ocak 2002'de Britanya İmparatorluk Nişanı verildi. 2011 yılında The Times tarafından "İngiliz bilimindeki en önemli 100 kişi" listesine dahil edildi.

Jubilee of the Chemical Society, güncel adıyla Journal of the Chemical Society, 1849 yılında Chemical Society tarafından Quarterly Journal of the Chemical Society adıyla yayına başlayan bilimsel bir dergidir. İlk editör Edmund Ronalds idi. Dergi, tarihi boyunca birçok yeniden adlandırma, bölünme ve birleşmeye uğradı. 1980'de Kimya Derneği, Kraliyet Kimya Derneği'ne katıldı. Derginin devamlılığı, tümü Royal Society of Chemistry tarafından yayınlanan Chemical Communications, Dalton Transactions, Faraday Transactions ve Perkin Transactions dergileri ile sağlanmaktadır.

Bu liste maddesi, Royal Society of Chemistry tarafından dikilen mavi plakaların bir listesidir.

George Sarton Madalyası, Bilim Tarihi Derneği tarafından verilen en prestijli ödül olup 1955'ten beri her yıl verilmektedir. Bu alanda "ömür boyu bilimsel başarı" ile öne çıkan uluslararası topluluktan bilim tarihçilerine verilir.