İçeriğe atla

Helena Lindahl

Helena Lindahl
Riksdag Üyesi
Görevde
Makama geliş
2010
Seçim bölgesiVästerbotten ili
Kişisel bilgiler
Doğum 1 Temmuz 1972 (52 yaşında)
Partisi Merkez Partisi (İsveç)

Helena Sofi Lindahl, (d. 1 Temmuz 1972) Merkez Parti'nin İsveçli bir politikacıdır.[1] 2010 yılından bu yana Riksdag'da milletvekilidir, önce bakan değişikliği, ardından Maud Olofsson'un parti lideri ve milletvekili olarak istifa etmesinden sonra tam üye olarak görev yapmaya başlamıştır. Lindahl, Çevre ve Tarım Komitesinde yer alan Riksdagens endüstri komitesinin bir üyesidir. Västerbottens'ten Riksdag'a seçildi.[2]

Kaynakça

  1. ^ "Helena Lindahl (C)". 30 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2016. 
  2. ^ "Mina nöjesval: Helena Lindahl". 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2016. 

Dış bağlantılar

Wikimedia Commons'ta Helena Lindahl ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Demokratik Sol Parti</span> Türkiyede bir siyasi parti

Demokratik Sol Parti, 14 Kasım 1985 tarihinde Bülent Ecevit liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "DSP" şeklindedir. Simgesi ak güvercindir. TBMM'de 1 milletvekili ile temsil edilmektedir. Genel başkanı Önder Aksakal'dır.

<span class="mw-page-title-main">Hüseyin Çelik</span> Türk politikacı

Hüseyin Çelik, Kürt ve Arap kökenli Türk siyasetçi, akademisyen ve yazar. 58. Hükûmette Kültür Bakanı, 59. Hükûmette Millî Eğitim Bakanı, TBMM 22 ve 23. Dönem AK Parti Van, 24. Dönem Gaziantep milletvekillerindendir. 21. Dönem'de Doğru Yol Partisinden Van Milletvekili seçilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">1987 Türkiye genel seçimleri</span> TBMM 18. dönem milletvekillerini belirleyen seçim

1987 Türkiye genel seçimleri ile TBMM 18. dönem milletvekilleri seçildi. Seçimler 29 Kasım 1987 tarihinde, 67 ildeki 104 seçim çevresinde düzenlendi.

<span class="mw-page-title-main">Koray Aydın</span> Türk siyasetçi, Ankara milletvekili ve eski bakan

Koray Aydın, Türk siyasetçi ve eski bayındırlık ve iskan bakanı. TBMM 28. dönem bağımsız Ankara milletvekili. Erken yaşta siyasete katılan Aydın, 1999-2001 yılları arasında bayındırlık ve iskan bakanı olarak görev yapmıştır. Bir süre Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreterliği görevini üstlenmiştir. Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinden sonra TBMM başkanvekili olarak seçilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">2011 Türkiye genel seçimleri</span> TBMM 24. dönem milletvekillerini belirleyen seçim

2011 Türkiye genel seçimleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi 24. Dönem üyelerinin seçilmesi için 12 Haziran 2011'de yapılan genel seçimlerdir. 34 yıldan sonra Türkiye'nin "erken" yapılmayan ilk genel seçimidir.

<span class="mw-page-title-main">Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri</span> TBMM 25. dönem milletvekillerini belirleyen seçim

Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri, 7 Haziran 2015 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi 25. Dönemi'nin 550 yeni üyesini belirlemek için yapılan genel seçimlerdir. Seçim, Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihi'nin 24. genel seçimleridir.

<span class="mw-page-title-main">Finlandiya Parlamentosu</span>

Finlandiya Parlamentosu, 9 Mayıs 1906'da kurulan Finlandiya'nın tek kamaralı yüksek yasama organıdır. Finlandiya Anayasası uyarınca, egemenlik halka aittir ve bu güç Parlamentoya verilmiştir. Parlamento, her dört yılda bir, D'Hondt sistemi kullanılarak seçilen 200 üyeden oluşur. Bu üyelerin 199'u Finlandiya'dan 1 tanesi ise Åland'dan seçilir.

<span class="mw-page-title-main">Halkların Demokratik Partisi</span> Türkiyede bir siyasi parti

Halkların Demokratik Partisi, 15 Ekim 2012 tarihinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "HDP" şeklindedir. Simgesi gövde bölümü iki adet elden oluşan ağaç tasviridir. Eş genel başkanları Cahit Kırkkazak ve Sultan Özcan'dır.

<span class="mw-page-title-main">Yanis Varufakis</span> Yunan ekonomist ve siyasetçi (d. 1961)

Yanis Georgiu "Yanis" Varufakis, Yunan ekonomist ve siyasetçi. Eski bir akademisyen olarak solcu bir siyasi parti olan MeRA25'in 2018'de kurulmasından bu yana Genel Sekreteri olarak görev yapıyor. Yunanistan'ın eski Maliye Bakanıdır. Ocak 2015 genel seçimlerinde, SYRIZA partisini temsil ederek Yunan parlamentosuna seçildi ve iki gün sonra siyasi iktisatçı ve yazar olarak 27 Ocak 2015 tarihinde Aleksis Çipras'ın yeni hükûmetinde göreve başladı. Varoufakis Yunanistan-Avustralya çifte vatandaşlığına sahiptir. Varufakis, küresel ve Avrupa krizle ilgili güncel tartışmalara katılımcıdır ve Küresel Minotaur yazarıdır. Atina Üniversitesi'nde İktisat Teorisi Profesörü ve Valve Corporation'da özel bir danışmandır. 6 Temmuz 2015 tarihinde istifa etti.

<span class="mw-page-title-main">2018 Türkiye genel seçimleri</span> TBMM 27. dönem milletvekillerini belirleyen seçim

2018 Türkiye genel seçimleri, 24 Haziran 2018'de yapılan ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin 27. döneminin 600 yeni üyesinin belirlendiği seçimlerdir. 2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumunda kabul edilen bazı değişikliklerin yürürlüğe girdiği seçimdir. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu ile aynı gün yapıldı.

Parti genel çizgisi, komünizm terminolojisinde, bir partinin yönetim organlarının direktiflerini ve partinin genel politik tutumunu ifade eden terim.

<span class="mw-page-title-main">Per Albin Hansson</span> 23. İsveç başbakanı

Per Albin Hansson, 1925'te Sosyal Demokratların başkanı olan İsveçli bir siyasetçi. 1932 ve 1946 yılları arasında dört hükûmette iki kez Başbakanlık yaptı. İsveç'in tarafsızlık politikasını sürdürdüğü II. Dünya Savaşı sırasında, Riksdag'daki bütün büyük partileri içeren bir birlik hükûmetine başkanlık etti. İsveç siyaseti üzerindeki sosyal demokrat tutumu yüzyıl boyunca sürdürecek olan Hansson, partisi üzerine şaşırtıcı bir miras bıraktı ve bugüne kadar hala tarafsızlığını koruyan "İsveç modeli" ni yarattı.

<span class="mw-page-title-main">2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu</span> Türkiyede yapılan yedinci halk oylaması

2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu, 16 Nisan 2017'de gerçekleşen halk oylamasıdır. Seçmenler, mevcut Türkiye Anayasası'nın 18 maddesi üzerindeki değişikliklerini oyladı. Hükûmetteki Adalet ve Kalkınma Partisi ve kurucularından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından desteklenen madde değişiklikleriyle ilgili tartışmalar uzun süre devam ettikten sonra muhalefetteki Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) desteğiyle birlikte meclisten geçerek halk oylaması kararı alındı. Değişiklik paketi, yürürlükteki parlamenter sistemin kaldırılarak yerine başkanlık sisteminin getirilmesini, başbakanlık makamının ortadan kaldırılmasını, meclisteki vekil sayısının 550'den 600'e çıkarılmasını ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) yapısında değişiklikler yapılmasını içermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Rusya Federasyonu Devlet Duması</span> Federal Meclisin alt kanadı

Rusya Federasyonu Devlet Duması, Rusya'da Rusya Federasyonu Federal Meclisi'nin alt meclisidir. Üst meclis, Federasyon Konseyi'dir. Duma karargahları, Manege Meydanından birkaç adım ötede, Moskova'nın merkezindedir. Üyeleri, milletvekili olarak adlandırılır. 1993 Rusya anayasa krizinden sonra, Boris Yeltsin tarafından sunulan yeni anayasanın bir sonucu olarak Devlet Duması, Rusya Yüksek Sovyeti'nin yerini almış ve referandumda Rus halkı tarafından onaylanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Ulusal Meclis (Ermenistan)</span> Ermenistanın tek meclisli yasama organı

Ermenistan Ulusal Meclisi, Ermenistan'ın tek meclisli yasama organıdır. Gayriresmi olarak Ermenistan Parlamentosu olarak da anılır.

TBMM 27. dönem milletvekilleri listesi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 27. döneminde görev yapan, 24 Haziran 2018 tarihinde seçilen milletvekillerinin listesidir.

<span class="mw-page-title-main">Marta Obminska</span> İsveçli siyasetçi

Marta Amalia Obminska, Ilımlı Parti'nin İsveçli bir politikacısı ve Riksdag'da 2010-2014 yılları arasında ve yine 2015'ten itibaren milletvekilidir. Uppsala 6. seçim bölgesinden Riksdag'a seçildi.

<span class="mw-page-title-main">Tomas Eneroth</span> İsveçli siyasetçi

Karl Tomas Eneroth Sosyal Demokrat Partisi'nin İsveçli bir politikacısıdır. 2017'den bu yana Altyapı Bakanı olarak görev yapmaktadır. Daha önce 2014'ten 2017'ye kadar Sosyal Demokratların Riksdag'daki lideriydi. 1994 yılından beri Kronoberg İlini Riksdag'da temsil etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Helena Bouveng</span> İsveçli siyasetçi

Kerstin Helena Bouveng, Ilımlı Parti'nin İsveçli bir politikacısıdır. 2006 genel seçimlerinden bu yana Jönköping ilini temsil eden bir Riksdag üyesidir.

<span class="mw-page-title-main">Ulrika Heie</span> İsveçli siyasetçi

Ulrika Carlsson, İsveç Merkez Partisi'nin bir politikacısıdır. 2006 yılından bu yana Riksdag'da Västra Götaland ilini temsil etmektedir.