Heinrich Vogeler
Heinrich Vogeler (12 Aralık 1872 - 14 Haziran 1942), Düsseldorf resim okulu ile ilişkili bir Alman ressam, tasarımcı ve mimardı. Özellikle Art Nouveeau dönemi eserleri ile bilinmektedir.
Heinrich Vogeler (12 Aralık 1872 - 14 Haziran 1942), Düsseldorf resim okulu ile ilişkili bir Alman ressam, tasarımcı ve mimardı. Özellikle Art Nouveeau dönemi eserleri ile bilinmektedir.
Resim, herhangi bir yüzey üzerine çizgi ve renklerle yapılan, günümüzde kavramsal bir boyutta ele alınması açısından hemen her tür malzemenin kullanılabildiği bir anlatım tekniğidir. Resim yapma sanatıyla meşgul kişiler, ressam olarak adlandırılırlar.
Osman Nedim Günsür “Tüm nesnelere sevgiyle yaklaşan ressam” olarak nitelenen ve naif özellikler de taşıyan figüratif bir anlayışla gerçekleştirdiği toplumsal içerikli yapıtlarıyla tanınan Türk ressam.
Wikimedia Commons, kullanımı serbest olan resim, ses ve diğer çoklu ortam belgeleri deposudur.
Fresk, ıslak kireç sıva üstüne, ezildikten sonra su ya da su ve kireç bileşimi bir bağlayıcı ile karıştırılan pigmentlerle yapılan resim. Yüzey kurudukça kireç, pigmentin sıvaya nüfuz etmesini sağlar.
Mehmet Sait Pesen, Türk ressam, eğitimcidir.
İsmail Altınok, Türk ressam.
Nevin Çokay, Türk ressam.
Sabri Berkel,, Türk ressam.
Hüseyin Avni Lifij, Çerkes asıllı Türk vatandaşı ressam.
Cevat Hamit Dereli, Türk ressamdır.
Kasım Koçak, Türk ressam. Güzel Sanatlar Akademisi Neşet Günal ve Özdemir Altan atölyelerinde öğrenim gördü. Cumhuriyet dönemi Türk resimlerinden 75 başyapıt isimli koleksiyonda bir resmi bulunmaktadır.
Orhan Umut, Türk ressam, sanat eğitimcisi.
Turan Erol, Türk ressam, akademisyen ve öğretmen.
Onay Akbaş, Türk ressam.
Sami Yetik, Türk ressam.
Osman Nuri, Türk ressam. Doğum ve ölüm tarihleri kesin olarak bilinmemekle beraber, sanatçının İstanbul'da doğduğu ve öğrenimini burada yaptığı bilinmektedir. "Mirat-ı Mektebi Harbiye" nin 279. sahifesindeki bilgiler bunu doğrulamaktadır. İstanbul Sultanahmetli olduğu da burada kaynaklıdır. 1857'de Harbiye dördüncü sınıfında iken Sultan Abdülmecid ve Sultan Abdülaziz'e yaver ve ressam olarak saraya alındığı da buradan öğrenilmektedir. Bu görevinde miralaylığa (Albay) kadar yükselen sanatçı bundan sonra mirliva (Tuğgeneral) rütbesi ile Harbiye ve Kuleli resim öğretmenliğine atandı. Osman Nuri Paşa, Türk resinde ilk kez kahramanlık içeren bir konuda eser veren sanatçıdır.
Osmanlı Ressamlar Cemiyeti, dönemin sanat ve sanatçı sorunlarına çözüm bulmak üzere Osmanlı Devleti'nde 1909-1919 yılları arasında faaliyet gösteren bağımsız bir ressam örgütüdür.
Mevlüt Akyıldız, Türk ressam.
Cemil Eren, Türk ressam, heykeltıraş, seramik, vitray sanatçısı, sanat tarihçisi ve sanat eğitimcisidir.
Adnan Çoker, Türk ressam ve akademisyen.