İçeriğe atla

Hayati Ozgan

Hayati Ozgan
Kişisel bilgileri
Doğum tarihi 1907
Doğum yeriİstanbul, Osmanlı İmparatorluğu
MevkiiForvet
Altyapı kariyeri
1925-1926Beşiktaş
Profesyonel kariyeri*
YıllarTakımMaç(Gol)
1926-1941Beşiktaş 172 (48)
Millî takım kariyeri
1932 Türkiye 1 (0)
* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.

Hayati Ozgan ya da bazı kaynaklara göre Hayati Özkan (d. 1907, İstanbul), Forvet pozisyonunda görev yapmış Türk eski millî futbolcu ve hakem.

15 yıllık kariyeri boyunca sadece Beşiktaş forması giymiştir. Kariyerindeki tek milli maçına 17 Nisan 1932 tarihinde Taksim Stadyumu'nda Macaristan B milli futbol takımı karşısında çıkmıştır. Futbolu bıraktıktan sonra 1950'li yıllarda hakemlik yapan Ozgan, hakemlik kariyerini 10 Ocak 1960'da noktalamıştır.[1]

Başarıları

Beşiktaş

Kaynakça

  1. ^ Milliyet Gazetesi, 11.01.1960, sf. 6

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Süleyman Seba</span> Türk futbolcu ve 30. Beşiktaş JK başkanı

Süleyman Rıza Seba, Abhaz asıllı Türk futbolcu, MİT mensubu, spor yöneticisi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün 30. başkanıdır. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün 1984 ile 2000 yılları arasında kesintisiz başkanlığını yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Hakkı Yeten</span> Türk futbolcu ve teknik direktör

Hakkı Yeten, santrafor mevkiinde görev almış Türk millî futbolcu, teknik direktör, spor yöneticisi, avukat ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün 18. başkanıdır.

<span class="mw-page-title-main">Recep Adanır</span> Türk eski futbolcu

"Baba" Recep Adanır, Beşiktaş ve Galatasaray'da futbol oynamış Baba Recep lakaplı Türk millî futbolcudur. Türk futbolunda Baba lakaplı beş futbolcudan biridir.

<span class="mw-page-title-main">Refik Osman Top</span>

Refik Osman Top, Şiir lakabıyla anılan Türk millî futbolcu, hakem, antrenör ve spor köşe yazarıydı. Top, Türk futbol tarihinin ilk dönemlerinin en çok ödül alan oyuncularından biridir ve hem oyuncu hem de menajer olarak İstanbul Futbol Ligi'ni kazandı. Beşiktaş Valideçeşme'de futbola başlayan Refik Osman Top, aynı zamanda Türkiye'nin Üç Büyük kulüplerinde forma giyen ilk futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Şeref Görkey</span> Türk futbolcu

Şeref Görkey, Türk millî futbolcu ve teknik direktördür. Futbolculuk kariyerinin tamamını Beşiktaş'ta geçirmiştir. Beşiktaş kulübü tarafından her sene ölüm yıl dönümünde kabrinde anılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Cihat Arman</span> Türk kaleci ve teknik direktör

Cihat Arman, Fenerbahçe'nin ve Türkiye millî futbol takımının kalecilerindendir. Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin gelmiş geçmiş en iyi kalecilerinden biri olarak görülmektedir. İstisnasız her maçta giyindiği sarı kazağıyla uzun yıllar taraftarlarca “Uçan Kaleci” ve “Sarı Kanarya” olarak adlandırılmasıyla Fenerbahçe’nin de Sarı Kanarya sembolü almasını sağlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Hüseyin Saygun</span>

Hüseyin Saygun, Beşiktaş'ta oynamış bir futbolcuydu. "Çengel Hüseyin" lakabı ile tanınmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Nazmi Bilge</span> Türk futbolcu

Nazmi Bilge, Türk eski millî futbolcu ve teknik direktör. Futbolculuk kariyerinin büyük bir kısmını Beşiktaş'ta geçirmiş ve takım kaptanlığı yapmıştır.

Bülent Demirlek, eski Türk futbol hakemi.

Sulhi Garan, Türk futbolcu ve futbol hakemidir. Beşiktaş ve Vefa'da futbol oynayan Garan, 1957 yılında İsviçre'de düzenlenen Uluslararası Futbol Federasyonu Hakem Kursu'na katıldı ve dünya çapında açılacak tüm hakem kurslarına hoca seçildi. FIFA kokartlı ilk Türk hakemi olan Garan, 1960 Roma Olimpiyatları'nda görev alarak ilk kez FIFA kokartı aldı.

<span class="mw-page-title-main">Fırat Aydınus</span> Türk futbol hakemi

Fırat Aydınus, eski Türk uluslararası futbol hakemi ve yorumcusudur. İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden mezundur.

<span class="mw-page-title-main">Ljubiša Spajić</span> Sırp futbolcu (1926-2004)

Ljubuša Spajić Sırp asıllı Yugoslav futbolcu ve teknik direktör.

Nusret Ülük, Türk millî futbolcu ve teknik direktör. Beşiktaş'ın eski oyuncularındandır.

Adnan Dinçer, Türk teknik direktör, eski futbolcu, öğretmen-akademisyen ve yazar. UEFA Pro Lisansa sahip Adnan Dinçer, taktik bilgisinin yanı sıra, bütçesiz takımlarda yaşadığı başarılar ve altyapıdan çıkardığı futbolcularla bilinir. Kaleci antrenörlüğünü Türkiye’de ilk defa uygulayan, ilk defa 14-16 yaş millî takımını kuran, ilk defa bir kadın futbol antrenörüne ekibinde yer veren hoca olarak Türk futbol tarihine geçmiştir. Antalyaspor’u 1985-86 ve 1993-94 sezonları olmak üzere iki defa Süper Lig’e çıkarmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eşref Bilgiç</span>

Eşref Bilgiç, Türk eski millî futbolcu, teknik adam ve hakem. Kariyerinin çoğunu Beşiktaş'ta geçirmiş, takımın teknik direktörlüğünü de yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Leandro Remondini</span> İtalyan futbolcu (1917-1979)

Leandro Remondini, İtalyan futbolcu ve teknik adam.

<span class="mw-page-title-main">Halis Özkahya</span>

Halis Özkahya, Türk hakem. Süper Lig'de ilk defa Konyaspor - Antalyaspor maçında görev yaptı.

Sadi Karsan, Türk futbolcu, futbol hakemi ve yönetici. 1943-1948 arasında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı.

Federasyon Kupası, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 1956-57 ve 1957-58 sezonlarında Şampiyon Kulüpler Kupası'na katılacak takımı belirlemek için düzenlenen ulusal futbol şampiyonasıdır. 1950'de sonlanan Millî Küme'den sonra profesyonel yerel liglerin başlamasıyla Türkiye çapında düzenlenen bir turnuva yoktu. 31 Ağustos 1955'te Futbol Federasyonu, 1955-56 sezonunu takiben profesyonel lig bulunan bölgelerin takımlarından oluşan bir Federasyon Kupası'nın oynanacağını açıkladı. 26 Eylül 1956'da İstanbulspor - Emniyet maçı ile kupa maçları başladı. Kupayı kazanan takım Beşiktaş oldu ve Türkiye'yi Avrupa'da temsil etme hakkı kazandı ancak TFF'nin UEFA'ya geç başvurması nedeniyle bu hakkı kullanamadı. İlk sezonu başarı ile düzenlenen kupa, bir sene sonra tekrar düzenlendi. Bu turnuvayı kazanan takım da Beşiktaş oldu.

<span class="mw-page-title-main">Feridun Kılıç</span>

Feridun Kılıç, Türk bir futbol hakemi ve yöneticisiydi.