Samanyolu TV, 22 Ekim 1993 tarihinde yayın hayatına başlamış İslami içerikli ulusal televizyon kanalıdır. Star TV, Flash TV, Teleon, Show TV, HBB, Kanal 6, TGRT, atv, Kanal D ve Cine5'ten sonra Türkiye'nin 11. özel televizyon kanalı olmuştur. İslami ve kültürel konuları işlemesi ile bilinen kanal, Gülen Hareketi ile ilişkiliydi. Kanalın genel yayın yönetmenliğini Hidayet Karaca yürütmüştür.
Digiturk, Türkiye'de abonelik sistemiyle işleyen bir dijital televizyon yayını platformudur. 1999 yılının Ocak ayında Çukurova Holding'in sahibi Mehmet Emin Karamehmet tarafından kurulmuş, 2000 yılının Nisan ayında hizmet vermeye başlamıştır. Süper Lig maçlarının yayın haklarını elinde bulundurmaktadır. 15 Kasım 2022'de Eutelsat uydusundaki yayınlarını sonlandırmış ve tamamen Türksat uydusuna geçiş yapmıştır. Şirket, 2015'te beIN Media Group'a satıldı ve hisselerin devri resmi onay sürecinin ardından, 2016 yılı Ağustos ayında tamamlandı.
beIN İZ, 6 Şubat 2006 tarihinde İZ TV adıyla yayına başlayan Türkiye'nin ilk belgesel ve gezi televizyonudur. 24 saat boyunca, Digiturk platformu 18 ve 182. kanaldan yayın yapmaktadır.
Show TV, Ciner Yayın Holding bünyesinde yayın yapan ulusal televizyon kanalıdır. Show TV'nin genel müdürü ise Esra Baydar'dır.
Teknoloji TV, Türkiye'de 2003- 2008 yılları arasında, teknoloji içerikli yayın yapan eski tematik bir televizyon kanalı.
Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş., Türkiye'nin Kablo TV ve tek uydu operatörüdür.
Al Jazeera, Katar merkezli bir haber kanalı. Kanal ilk olarak yalnızca Arap dünyasına ilişkin güncel haberlerle yayına başlamış olsa da, o zamandan günümüze gelene dek başka tematik kanalları da bünyesinde bulunduran bir ağ hâline gelmiştir. Kanal, yaptığı yayınlarla ve özellikle El-Kaide lideri Usame bin Ladin'in video görüntülerini ve yaptığı açıklamayı yayınlayarak özellikle 2001 yılında ABD'nin ikiz kulelerine yapılan 11 Eylül saldırılarının ardından dünya çapında dikkat çekmiştir. 1 Kasım 2021'den itibaren Al Jazeera'nın yayın hayatına başlamasının 25. yılına girerken grafikleri, jenerikleri ve stüdyolarını yenileyip, günlük yayın akışını değiştirdi. 15 Temmuz 2022'den itibaren Türksat 4A'daki yayını sonlandırılmıştır.
Türksat 3A, Türkiye'nin 13 Haziran 2008 tarihinde uzaya gönderdiği yeni nesil haberleşme uydusudur. 42 derece doğu yörüngesinde görev yapmaktadır. Uydunun yapımı Thales Alenia Space şirketi tarafından üstlenilmiştir. Uydu toplam 24 adet Ku band transponder kapasitesine sahiptir. Yapımında 22 Türk mühendisi görev almıştır. Fransız Guyanası'nda yer alan Kourou Guyana Uzay Merkezi'nden İngiliz Skynet 5C uydusu ile birlikte 13 Haziran 01:05'te Ariane 5 roketince uzaya gönderilmiştir. Uydu 3 çıkış ve 2 iniş kapsama alanına sahiptir. Operasyonel ömrü 20 yıl olarak tasarlanmıştır. Diğer Türksat uydularından %25 daha uzun ömürlüdür.
Uydu ile şu maddeler kastedilmiş olabilir:
Österreichischer Rundfunk,, Avusturya ulusal kamu yayıncısı'dır. Televizyon lisans ücreti gelirleri ve sınırlı canlı reklamların birleşimiyle finanse edilen ORF, Avusturya yayın medyasının baskın oyuncusudur. Avusturya, Arnavutluk'tan sonra kıta Avrupası'nda ülke çapında özel televizyon yayınına izin veren son ülke olmasına rağmen, komşu Almanya'nın ticari TV kanalları Avusturya'da 1980'lerden bu yana ücretli TV ve karasal aşırı dağıtım yoluyla mevcuttu.
Türkiye'de televizyon yayınları ilk kez İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından 9 Temmuz 1952 günü başlatıldı. 1. banttan 100 watt güçle yayın yapan İTÜ TV vericisi Philips şirketinden edinilmiştir. Türkiye'nin televizyon ile tanışması 1 Mayıs 1964 tarihli TRT Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Türkiye sınırları dahilinde TRT dışındaki kurumların radyo ve televizyon yayınları yapması yasaklandığından, İTÜ TV, 1970 yılında yayınına son verdi ve vericileri de 1971 yılında TRT'ye devredildi.
VH1, merkezi New York'ta bulunan, Amerikan uydu televizyon kanalıdır. 1 Ocak 1985 tarihinde yayın hayatına başlayan kanalın amacı MTV'nin elde ettiği başarıdan yararlanarak müzik klipleri yayınlamaktı. MTV'den farklı olarak popüler müzik videolarının yanında eski dönem 70-80 ve 90'ların eski video kliplerine yayın kuşağında oldukça fazla yer veren müzik kanalı iken günümüzde MTV gibi reality şovlar, diziler, belgeseller ve bazı müzik programları yayınlamaktadır. VH1 Avrupa ise sadece müzik yayını yapmaktadır. Ayrıca Türksat Kablo TV'den de çok eskiden yayın yapmıştı. Viacom, 2013 yılında aldığı kararla VH1 Amerika'nın 2003'ten beri kullandığı logosunu değiştirmiştir.
Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu, Kıbrıs Cumhuriyeti'nde 4 Ekim 1953'ten bu yana kamu yayıncılığı yapan kurum. İlk televizyon yayınlarına 1 Ekim 1957'de Lefkoşa'da başlayan kuruluş, günümüzde dört radyo kanalının yanı sıra, RIK1, RIK2, RIKHD ve uydu üzerinden uluslararası yayın yapan RIKSAT olmak üzere dört televizyon kanalı ile Eylence'den hizmet vermektedir. 1 Temmuz 2011'de analog televizyon yayınları yerini sayısal karasal yayıncılığa (DVB-T) bırakmıştır. KRYK yayınları ada dışında da internet üzerinden dinlenip izlenebilmektedir.
TRT Avaz, TRT'nin Türk dünyasındaki Türkler'e yönelik uluslararası genel içerikli yayın yapan çok dilli televizyon kanalıdır. Nevruz Bayramı'nın kutlandığı 21 Mart 2009 tarihinde TRT Türk'ün önceki frekansında yayına başlamıştır. Türkiye Radyo Televizyon Kurumuna bağlı olarak Dünyadaki Türk dillerini konuşan halklara hitap etmektedir.
Radio Televizioni Shqiptar (RTSH) ("Arnavutluk Radyo ve Televizyonu"), Arnavutluk merkezli bir kamu yayıncılığı kurumudur. 1938 yılında radyo yayını yaparak başlayan kurum 1960 yılında da televizyon yayınlarına başlamıştır. Merkezi başkent Tiran'da yer almaktadır.
Türksat 4A, yapımında Türk teknik elemanlarının da yer aldığı, 14 Şubat 2014 tarihinde saat 23.09'da fırlatılan haberleşme uydusudur. Uydu, Japon Mitsubishi Electric firmasının geliştirdiği DS2000 platformu üzerinde inşa edildi. Türksat 4A, Kazakistan'da bulunan Baykonur Uzay Üssü'nden Proton taşıyıcı roketiyle fırlatılmıştır. Yaklaşık 4 ay boyunca 50° doğu yörüngesinde test işlemleri yapılmıştır. 9 Haziran 2014 tarihinde test yörüngesinden ayrılıp görev yapması planlanan 42° doğu yörüngesine yerleşmiştir. Haziran 2014 sonu itibarıyla hizmet vermeye başlamıştır. 15 Temmuz 2014 tarihinde yapılması planlanan kanal geçişleri, yayıncı kuruluşlar ve Ramazan ayı nedeni ile izleyicilerden gelen yoğun talep üzerine ileri bir tarihe ertelenmiştir. Türksat 4A’ya geçiş yapacak olan televizyon ve radyo yayınlarının frekans değişiklikleri, 17 Eylül 2014 tarihini 18 Eylül 2014 tarihine bağlayan gece yarısı yapılmıştır.
NTV Hayat, Bosna-Hersek'te kurulan bir televizyon kanalıdır. 24 Şubat 1992 tarihinde yayın hayatına başlayan bu özel televizyonun kapsama alanı Bosna üzerinde 1,5 milyon kişi ise de; komşu ülkelerde de çok sayıda kablo aboneleri, uydu ve izleyicileri tarafından izlenebilmektedir. NTV Hayat, Avrupa'da Eutelsat W2 ve Amos 3 uydu yoluyla izlenir. Kanal Avustralya ve Yeni Zelanda için Optus D2 uydusu üzerinden UBI Dünya TV ve Kuzey Amerika için Intelsat Americas 5 uydusu aracılığıyla izlenmektedir.
Bosna-Hersek Radyo Televizyonu önceden PBSBiH olarak bilinen bir tv yayın organizasyonudur ve Bosna-Hersek'ten Avrupa Yayın Birliği'nin tek üyesidir.
CS Link, Çekya'da hizmet veren, Çek ve Slovak televizyon ve radyo yayınlarını veren bir uydu televizyon servisidir. Kanalların bir kısmı abone olmadan, bir kısmı da abonelik ile izlenmektedir. 500,000'e yakın abonesi vardır.
Fog TV, Girne, KKTC üzerinden yayın yapan Türk televizyon kanalı. Genel Müdürlüğünü İbrahim Dalkılıç yapmaktadır.