Bulutsuzluk Özlemi, 1984'te kurulmuş Türk rock grubudur. Türkiye'nin ilk Türkçe sözlü alternatif rock yapan grubudur ve Türkiye'nin önde gelen rock grupları arasında yer almaktadır. Tarzları, rock'ın dışında, "Türkçe sözlü rock yapılabilir mi?" sorusuna karşı tepki olarak gelişmiş, Batı kaynaklı rock melodi ve ritimleriyle Anadolu melodilerinin bütünleştirilmesinden oluşmuştur.
Güneş Duru, Türk müzisyen, Redd grubunun gitaristi, arkeolog, köşe yazarı ve besteci.
Redd, 1996 yılında Doğan Duru, Güneş Duru, Berke Hatipoğlu ve İlke Hatipoğlu tarafından kurulan Türk rock müzik grubudur. Grup 2020 itibarıyla altı stüdyo albümü, bir soundtrack albüm ve bir DVD yayımladı. 2010 Ocak ayında askerden dönen Berke Özgümüş resmen gruba katıldı.
Doğan Duru, Türk müzisyen, Redd grubunun solisti, ritim gitaristi, söz yazarı, besteci ve tenor.
50/50, Redd grubunun 1 Ocak 2005'te Stardium'dan çıkan, sözlerini Doğan Duru'nun yazdığı, müziklerini ise Doğan Duru ve Berke Hatipoğlu bestelediği, düzenlemelerini ve müzikal prodüktörlüğünü de Redd ve Levent Büyük'ün üstlendiği 10 şarkıdan oluşan ilk albümüdür. Albüm yapımcısı Ahu Özışık, prodüktörü de Ceyhan Çandır'dır. Albümün kayıt, mix mastering Levent Büyük tarafından yapılmıştır. Kayıt asistanı Burak Karaca, yardımcı asistan Kerim Sedef'tir.
Berke Hatipoğlu, müzisyen, besteci, söz yazarı, mimar.
Plastik Çiçekler ve Böcek, Redd grubunun askere gitmeden önce 25 Temmuz 2007 tarihinde kaydettiği akustik stüdyo albümdür. 50/50, Kirli Suyunda Parıltılar albümlerinde yer alan bazı şarkılar bu albümde akustik olarak çalınmıştır. Albüm kaydı Modern Müzik Akademisi MMA Stüdyolarında sadece bir gün içinde kaydedilmiştir, albümde toplam on bir parça olup, albüme Senden Sonra isimli daha önce hiçbir albümde yer almamış bir şarkı da eklenmiştir. Albümde yer alan tüm sözler Doğan Duru'ya müzikler ise Doğan Duru ve Berke Hatipoğlu'na aittir. Albüm mix, mastering'i, Erim Arkman tarafından, albüm kapak tasarım çalışması da Berke Hatipoğlu tarafından yapılmıştır.
21, Redd grubunun 14 Nisan 2009 tarihinde yayınlamış olduğu dördüncü stüdyo albümüdür. Prodüktörlüğünü Redd'in üstlendiği albümün kayıtları Mert Medeni ve Erim Arkman tarafından Modern Müzik Akademisi (MMA) ve Garaj Stüdyoları'nda kaydedilmiştir. Albüm mastering'i Michael Zimmerling tarafından Londra'da yapılmıştır. Albüm kartoneti tasarımı ve kapak grafiği art direktör Adnan Elmasoğlu tarafından hazırlanmıştır. 21'in miksleri de yine Erim Arkman tarafından stüdyolarında yapılmıştır.
İlke Hatipoğlu, müzisyen, Redd grubun klavyecisi, besteci, iç mimar.
Gecenin Fişi Yok, Redd grubunun askere gitmeden önce 20 Temmuz 2007 tarihinde Ghetto’da verdiği unplugged konserin kaydıdır. 50/50, Kirli Suyunda Parıltılar albümlerinde yer alan şarkılar akustik olarak çalınmıştır. Redd'in geçmiş dönemde hazırladığı "Boşver" şarkısı da bu konserde çalınmıştır. Konser canlı olarak kaydedilmiş ve DVD olarak 15 Ocak 2008 yılında yayınlanmıştır. Albümde yer alan tüm şarkıların sözleri Doğan Duru'ya müzikleri ise Doğan Duru ve Berke Hatipoğlu'na aittir. Dvd kartonetinde yer alan fotoğraflar Dilek Gezer tarafından çekilmiş, kapak tasarım grafik çalışması Dilek Gezer ve Berke Hatipoğlu hazırlamıştır. Unplugged konser için özel olarak hazırlanmış olan sahnenin tasarımı Turhan Ülgür ve Berke Hatipoğlu tarafından yapılmıştır.
Kirli Suyunda Parıltılar, Redd grubunun ikinci stüdyo albümüdür. İlk albüm 50/50’in üzerinden bir sene geçmeden yeni albüm hazırlıklarına başlayan Redd bu albümü 24 Nisan 2006 tarihinde yayınladı. Redd bu albüm de ilk albüm 50/50’de çalıştığı şirketi Stardium ile yollarını ayırdı ve Pasaj Müzik ile anlaştı. Bu albümde Redd'e uzun süredir sahnede ve 50/50 albümünde eşlik eden Suat Ayyıldız resmen gruba katıldı. Albüm kayıtları ATM Stüdyoları'nda Erim Arkman tarafından hazırlandı. Albümün mixi Alp Turaç'a mastering'i ise Çağlar Türkmen'e aittir.
Ege Göktuna, Türk müzisyen, hukukçu, akademisyen.
Günaydın Hüzün, Gökalp Baykal ve Catwalk grubunun Ekim 1998'de kaydettiği, Aralık 1998'de yayımladığı 4 şarkıdan oluşan albümdür. Zihni müzik tarafından sınırlı sayıda basılan albümde yer alan 3 şarkının sözü ve müziği Gökalp Baykal’a aittir. Albümde yer alan diğer şarkı da Berke Hatipoğlu ve İlke Hatipoğlu tarafından bestelenmiştir. Albüm kayıt ve miksi Levent Büyük tarafından Stüdyo 18’de kaydedilmiş olup, albümün masteringi Barış Büyük tarafından yapılmıştır. Albüm kapak ve kartonet ilüstrasyonları Berke Hatipoğlu ve İlke Hatipoğlu tarafından tasarlanmıştır.
Prensesin Uykusu, Redd grubunun beşinci stüdyo albümü olup, grubun ilk soundtrack albümüdür. Çağan Irmak’ın, Redd grubunun Prensesin Uykusuyum şarkısından ilham alarak senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı Prensesin Uykusu filminin şarkıları Redd tarafından hazırlanmıştır. 14 Ekim 2010 tarihinde yayınlanan albümün yapımcılığını Most Production ve İmaj müzik üstlenmiştir.
"Seni Buldum", Redd Türk rock müzik grubunu 21 albümünde yer alan şarkı.
Akustik Anılar, 1999 yılında Gökalp Baykal, Cenk Tarhan ve çeşitli sanatçıların eşlik ettiği akustik konserlerde çalınan şarkılardan oluşan albümdür. Albümün canlı kayıtları orijinalliğinden ödün vermeden yapılmış ve akustik konser havası yansıtılmaya çalışılmıştır. Kayıtlar Mine Erkaya, Sabih Cangil, Gökalp Baykal ve EKO TV tarafından yapılmıştır. Albüm masteringi Mine Erkaya tarafından hazırlanmıştır. Gökalp Baykal'ın 1999 yılında çıkan ve sınırlı sayıda yayınlanan Borusan Kültür ve Sanat Merkezi Konseri'nde çalınan şarkıların bazıları bu albümde ilk defa yayınlanmıştır.
- Gökalp Baykal: Vokal, 12 ve 6 telli akustik gitar, armonika
- Cenk Tarhan:Bas gitar
- İsmail Safa Yalbaz: Piyano
- Berke Hatipoğlu: Akustik gitar
- Cem Ünal: Elektro akustik gitar
- Berkant Taşkıran: Slide gitar
"Tamam Böyle Kalsın", Redd Türk rock müzik grubunun 21 albümünde yer alan şarkı.
Redd Softcore konserleri, Redd grubunun 2010 yılında başlattığı ve günümüze kadar sürdürdüğü özel konserler serisinin adıdır. Bu özel konserlerde Redd kendi şarkılarını akustik olarak çalmanın yanı sıra, farklı şarkıcı ve grupların parçalarını da kendi yorumları ile seslendirmiştir.
Mükemmel Boşluk, Redd grubunun 2016 tarihli altıncı stüdyo albümüdür. Grubun Hayat Kaçık Bir Uykudur albümünden sonra değişen kadrosuyla yayınladığı ilk çalışmadır. Yaklaşık iki yıl süren hazırlık çalışmalarının sonunda Pasaj Müzik etiketiyle çıkan albümde 12 şarkı bulunmaktadır. Albümün miksleri Mert Medeni, masteringi ise Grammy ödüllü Evren Göknar tarafından yapılmıştır.
Yersiz Göksüz Zamanlar, Redd grubunun Pasaj Müzik etiketiyle 2019 yılında yayınladığı yedinci stüdyo albümüdür. Müzikal anlamda önceki albüm Mükemmel Boşluk esintileri taşır ve 11 şarkıdan oluşan albümün son üç şarkısı, o albümdeki şarkıların canlı kayıtlarından oluşmaktadır. Bir şarkı iki bölüm olarak yayınlanmıştır.