İçeriğe atla

Hayal Kurma Oyunları

Hayal Kurma Oyunları
YönetmenYavuz Özkan
YapımcıAycan Çetin
SenaristYavuz Özkan
Görüntü yönetmeniPierre Novion
CinsiSinema filmi
TürüDram
RenkRenkli
Yapım yılı2004 [1]
Süre97 dk
Ülke Türkiye
DilTürkçe

Hayal Kurma Oyunları, Yavuz Özkan'ın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı 2004[2][3] yapımı Türk filmi.

Konusu

Lisede edebiyat öğretmenliği yapmakta olan baba, ailesinin de onayını alarak istifa etmiştir. Kente yakın bir köyde aileden miras kalan bir eve taşınırlar. Çocuklar okullarına gidip gelirken baba da ailesini ayakta tutabilmek için çabalamaktadır, ancak işler pek yolunda gitmez. Bu esnada kayın biraderi kentte bir lokanta açmak için babaya borç verebileceğini söyler. Baba böyle bir iş için hazırlıklı olmamasına rağmen başka çaresi de olmadığından kabul eder, ancak lokantada da işler yolunda gitmez. Yalnız kalan anne evi terk eder. Baba ve çocuklar çok geçmeden hayatla başa çıkmanın bir yolunu bulurlar. Şehirle ev arasında gidip gelirken hayal kurma oyunu oynamaya başlarlar. Bu oyunlar onlara güç verir. Öte yandan bütün günlerini lokantada geçiren ve hayatları için çıkış arayan bir grup insanın da yolları aile ile lokantada kesişmiştir.

Oyuncular

Ödülleri

  • 2004 - 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali - Halk Jürisi En İyi Film Ödülü [3]
  • 2005 - 12. Adana Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali - Halk Jürisi En İyi Film Ödülü [3]

Kaynakça

  1. ^ "Hayal Kurma Oyunları". Türk Sineması Araştırmaları. 7 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2015. 
  2. ^ "Hayal Kurma Oyunları". film.iksv.org. 6 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2015. 
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m n o "Hayal Kurma Oyunları". Z-1 Film Atölyesi. 6 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2015. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Ömer Kavur</span> Türk film yönetmeni (1944-2005)

Ömer Celâl Kavur, Türk film yönetmeni, yapımcısı ve senaristtir.

<span class="mw-page-title-main">Aile</span> aralarında yakın akrabalık bağı bulunan kişiler grubu

Aile veya ocak, toplumun en küçük birimi olarak kabul edilen sosyal bir yapı. En küçük, yani "çekirdek" olarak adlandırılan bir aile; baba, anne ve çocuklardan oluşur.

Şerif Sezer, Türk sinema ve dizi oyuncusudur.

<span class="mw-page-title-main">Anne</span> çocuğun dişi ebeveyni

Anne ya da ana, bir çocuğu doğuran, bakımını üstlenen veya kendi doğurmadığı bir çocuğu evlat edinen ve bakımını üstlenen kadın. Genlerin yarısı anneden gelir. Bir çocuğu evlat edinen veya eşinin kendinden olmayan çocuklarına annelik yapan kadınlara üvey anne denir. Tanımlama amacıyla kullanılan bu terim çocuklar veya ebeveynler tarafından tercih edilmeyebilir. Bu durumda üvey olsun ya da olmasın ilgili şahıs, anne olarak adlandırılır. Bir çocuğun dünyaya gelmesinde yumurta hücresi kullanılan ve genellikle çocuğu dünyaya getiren anneye öz anne, tıbbi olarak da fizyolojik anne denir. Yumurta hücresini sağlamayan ve başka bir annenin çocuğunu dünyaya getiren kişiye de taşıyıcı anne denir. Taşıyıcı anneler, genellikle annelik haklarından feragat ederler ve bu işlemi, ya çocuk sahibi olamayan bir yakınlarına yardımcı olmak ya da maddi kazanç elde etmek için uygularlar.

<i>The Messengers</i>

The Messengers 2007 yılı yapımı, Pang kardeşlerin yönettiği korku, gerilim filmi.

<span class="mw-page-title-main">Alain Delon</span> Fransız oyuncu (1935–2024)

Alain Fabien Maurice Marcel Delon Fransız aktör ve iş adamıydı.

<i>Karakter</i> (film)

Karakter, Ferdinand Bordewijk’in çok satan romanından uyarlanan Mike van Diem’in yönettiği 1997 Hollanda yapımı filmdir. Film 1997 yılında Yabancı Dilde En İyi Film Akademi Ödülüne layık görülmüştür. Filmin başrollerinde Fedja van Huêt, Jan Decleir ve Betty Schuurman yer alır.

<i>Annem</i>

Annem, Gold Film imzalı, 2007-2009 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan dram türündeki Türk televizyon dizisidir. Başrollerini Talat Bulut, Vahide Perçin, Duygu Yetiş, Emel Göksu ve İlhan Şeşen paylaşmıştır. İlk bölümü 6 Eylül 2007 tarihinde yayımlandı. Dizi üzerinde yaklaşık 6 ay kadar çalışılmıştır. 2 sezondan oluşan dizi, 28 Mayıs 2009 tarihinde yayımlanan 64. bölümü ile final yaparak sona erdi.

<i>Beyin oğurlanması</i>

Damadın Kaçırılması, 1986 Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti yapımı bir müzikal komedi filmidir.

Yavuz Özkan, Türk sinema yönetmeni, senarist ve yapımcı. Yavuz Özkan, Türkiye'de "auteur sineması"nın en önemli temsilcilerinden biridir.

Düş, Gerçek, Bir de Sinema, 1995 yapımı Türk sinema filmi. Tülay Eratalay'ın yönetmenliğindeki film üç adet kısa filmden oluşur. Film 8. Ankara ve 10.Adana Film Festivallerinde çeşitli ödüllere layık görülmüştür.

<i>Eskici ve Oğulları</i> Orhan Kemal tarafından yazılan roman

Eskici ve Oğulları, Orhan Kemal'in yazdığı psikolojik ve sosyal bir romandır.

<span class="mw-page-title-main">Restoran</span> yemek hazırlayan ve sunan işletme

Lokanta veya restoran, ücret karşılığında müşterilere yemek ve içecek hazırlanıp servis edilen yer. Çoğunlukla büyük bir yemek salonu ve mutfaktan meydana gelir. Sözcük, Fransızca restaurer kelimesinden türemiştir.

<i>Babamın Sesi</i> 2012 çıkışlı dram türündeki film

Babamın Sesi veya kullanılan Kürtçe adıyla Dengê Bavê Min, Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan'ın yönetmenliğini üstlendiği 2012 çıkışlı dram türündeki Almanya-Fransa-Türkiye ortak yapımı film. Maraş Katliamı'ndan etkilenen Kürt-Alevi bir ailenin hikâyesini konu edinmektedir. Yönetmenlerden Zeynel Doğan'ın ailesinin gerçek hikâyesinden yola çıkılarak oluşturuldu ve filmin merkezinde Doğan'ın babasından kalan kasetler yer aldı.

<i>Kitap Hırsızı</i> Markus Zusak tarafından kaleme alınmış roman

Kitap Hırsızı, Avustralyalı yazar Markus Zusak tarafından kaleme alınmış romandır. Kitap Nazi Almanyası'nda geçmekte ve son derece yoğun bir şekilde bu tarihte alınan notlar ile birlikte ölüm anlatılmaktadır. II. Dünya Savaşı'nın dorukta olduğu bu günlerde, bir üvey anne ve baba ile birlikte yaşayan genç kızın, evlerine sakladıkları genç ile aralarındaki ilişki anlatılır. İlk olarak 2005 yılında yayınlanan kitap pek çok ödül kazanmış ve 230 hafta boyunca New York Times En Çok Satanlar listesinde yer almıştır.

<i>Dönüş</i> (film, 2003)

Dönüş, Andrey Zvyagintsev tarafından yönetilen 2003 yapımı Rus filmidir. Film uluslararası alanda 2004 yılında vizyona girmiştir.

<i>Aşk Yeniden</i> (dizi, 2015) Türk televizyon dizisi

Aşk Yeniden, Süreç Film imzalı, başrollerini Özge Özpirinçci ve Buğra Gülsoy'un paylaştığı romantik komedi türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizinin ilk bölümü 10 Şubat 2015 tarihinde yayımlanmış ve reyting sıralamasında birinci olarak yayın hayatına iyi bir başlangıç yapmıştır. 5 bölüm boyunca zirveden inmemiştir. 2 sezondan oluşan dizi, 14 Haziran 2016 tarihinde yayımlanan 59. bölümü ile final yaparak yayın hayatına veda etmiştir.

<i>Çocukluk</i> (film)

Çocukluk, 2014 yapımı sinema filmi. Yönetmen Richard Linklater'ın 12 seneye yaydığı bu film, bir gencin çocukluğundan üniversiteye kadar geçirdiği dönemi konu alıyor. Başrol oyuncusu Ellar Coltrane'in 8 yaşından itibaren oynadığı bu filmde, izleyiciler oyuncunun büyümesine şahit olmaktadır.

Miraz Bezar, Kürt kökenli Alman film yapımcısı, yönetmen, aktör ve senarist.

<i>Alın Yazısı</i> (film, 1972)

Alın Yazısı, yönetmenliğini Orhan Aksoy'un yaptığı 1972 yapımı Türk sinema filmidir. Film, İran filmi Gheysar'ın yeniden yapımıdır.