Mustafa Erkin Koray, Türk Anadolu rock sanatçısıdır. Anadolu rock, psychedelic rock ve hard rock türünde çok sayıda özgün eseri bulunmaktadır. Sanatçı, Anadolu'nun kültürel mirasını da korumaya katkıda bulunmuş, birçok türküyü yeniden düzenlemiş ve dinleyiciyle buluşturmuştur.
Nefes, Ayşegül Aldinç'in beşinci stüdyo albümü, 7 Ekim 2000'de yayınlandı.
Deniz Yıldızı, Sezen Aksu'nun 24 Haziran 2008'de yayınlanan stüdyo albümü.
Zeynep Dizdar,, Türk şarkıcı, söz yazarı ve besteci.
Harun Emin Kolçak, Türk şarkıcı ve şarkı yazarı. Sinema sanatçısı Eşref Kolçak'ın oğludur.
Aşk, Yağmur Ve Çikolata, Ceynur'un 6 Kasım 2009'da DSM'den çıkan ilk stüdyo albümüdür.
Kırık Kalpler Durağında, Türk şarkıcı Candan Erçetin'in altıncı stüdyo albümü. 16 Aralık 2009'da Pasaj Müzik etiketiyle yayımlanmıştır. Şarkıcının bu şirketten çıkan ikinci, 2004 çıkışlı Melek albümünden bu yana ise sanatçının satışa sunulan ilk stüdyo albümüdür. Pop müzik, halk müziği ve hip hop ritimleri içerir. Candan Erçetin albümde en çok adı geçen söz yazarıdır, on şarkının sözlerini tek başına yazmıştır; bu on şarkıdan altısını da tek başına bestelemiştir. Albümdeki tüm şarkıların düzenlemesini Alper Erinç yapmıştır.
Folk rock, halk müziği ve rock müziği birleştiren bir müzik türüdür. Genel olarak folk rock terimi 1960'ların ortasında Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkan bir türü tanımlamak için ortaya atılmıştır. Türün öncülüğünü Los Angeleslı müzik grubu The Byrds yapmıştır. Grup, geleneksel halk müziği ile Dylanvari şarkıları rock enstrümanları ile çalmış, bu noktada ise The Beatles ve diğer İngiliz gruplarından büyük ölçüde etkilenmiştir. "Folk rock" terimi ise ilk kez ABD basını tarafından The Byrds'ün müziğini tanımlamak için 1965 Haziran'ında ortaya atılmıştır. The Byrds'ün "Mr. Tambourine Man" cover'ı ve bu cover'ın ticari başarısı ise folk rock'ın 1960'ların ortasında büyük bir başarıya ulaşmasını sağlamıştır. Dylan'ın kendisi de türe büyük bir ilham kaynağı olmuştu; özellikle elektro gitarla kaydın da yapıldığı Bringing It All Back Home, Highway 61 Revisited ve Blonde on Blonde albümleri türün gelişiminde önemli bir role sahipti. Dylan'ın 25 Temmuz 1965 tarihinde Newport Folk Festival'inde elektronik altyapılı bir müzik grubuyla konser verişi ise aynı zamanda folk rock için önemli bir atılımdı.
Anadolu rock türünün kurucularından Erkin Koray'ın diskografisi.
Erkin Koray'ın dördüncü albümüdür. 1977'de LP olarak çıkmıştır.
Benden Sana, Erkin Koray'ın beşinci albümüdür. 1982'de LP olarak çıkmıştır. Şarkılar Almanya ve Türkiye'de kaydedildi. Mühlacker, Hamburg ve Köln'de bateride Haluk Taşoğlu ile çalışan Koray, İstanbul kayıtlarını ise Sedat Avcı ile tamamladı. Albümdeki bazı şarkıların orijinalleri Hint besteleridir. Ayrıca, Koray'a Hint müzisyen Harpal Singh de eşlik etmiştir. Albüm 1991'de "Dünden Esintiler" adlı Koray albümlerinin yeniden basılma projesinin dördüncü parçası olarak kaset ve CD'de tekrar piyasaya sürüldü.
İlla ki, Erkin Koray'ın altıncı albümüdür. 1983'te LP olarak çıkmıştır. Albümdeki şarkıların üçü ilk olarak The Devil's Anvil tarafında kaydedilmiştir ve bu albümde Koray'ın yazdığı Türkçe sözlerle şarkılar tekrar yorumlanmıştır. 1960'larda Koray tarafından 45'lik olarak yayınlanan "Kızları da Alın Askere" ve "Hop Hop Gelsin" şarkıları da yeniden düzenlenip kaydedilmiştir.
Ceylan, Erkin Koray'ın yedinci albümüdür. 1985'te LP olarak çıkmıştır. Bu albüm, Koray'ın plak formatında basılan son albümü olmuştur. Erkin Koray'ın en popüler şarkılarından "Çöpçüler" ilk kez bu albümde seslendirilmiştir. Albümün sadece son şarkısı olan "Olay Olur" Erkin Koray tarafından yazılmıştır. Bu albüm daha sonra "Dünden Esintiler 2 / Çöpçüler - Ceylan" adıyla farklı bir şarkı listesi ile piyasaya sürüldü. Albümün en bilinen şarkısı Çöpçüler, bu albüme "Ceylan" ile birlikte adını verirken, albümün açılış şarkısı da yapılmıştır.
Gaddar, Erkin Koray'ın sekizinci albümüdür. 1986'da MC olarak çıkmıştır. Albüme adını veren şarkı albümde iki farklı versiyonda yer almaktadır. "Zalim Gaddar" adlı versiyonu seyirci sesleri ve Erkin Koray'ın takdimi ile açılır. Koray'ın kendi açıklaması ile "çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılama kampanyasına bir küçük katkı olması amacıyla" yazdığı "Topik" şarkısında sanatçıya Mecidiyeköy İlkokulu öğrencileri eşlik etmiştir.
Çukulatam Benim, Erkin Koray'ın onuncu albümüdür. 1987'de MC olarak çıkmıştır.
Tamam Artık, Erkin Koray'ın onikinci albümüdür. 1990'da MC olarak çıkmıştır. Bu albümde yeni şarkıların yanında, Koray'ın daha önce piyasaya sürülmüş şarkıları yeni düzenlemelerle dinleyiciye sunulmuştur. Bu şarkılar "Tamam Artık", "Kıskanırım", "İlla ki", "Aşkımız Bitecek" ve "Öyle Bir Geçer"dir.
Devlerin Nefesi, Erkin Koray'ın 26. albümüdür. 1999'da CD olarak çıkmıştır. "Sen Yoksun Diye", "Aşk Oyunu", "Krallar", "Çöpçüler", "Allah Aşkına", "Seni Her Gördüğümde" ve "Züleyha" daha önce yayınlanan ve bu albümde yeniden düzenlenen Erkin Koray şarkılarından iken, geri kalan şarkılar ilk kez bu albümde yayınlandı.
Koray Avcı, Türk şarkıcıdır.
Berksan'ın Kalbime Dönüyorum albümü 12 Mayıs 2005' te Milhan Müzik etiketiyle çıkmıştır. Albümde "Tıpış Tıpış", "Delirdin Mi? Şaşırdın Mı?", "Aşka Mahkum" adlı şarkılara klipler çekildi.Albümün çıkış parçası "Tıpış Tıpış", 2005 yılında POPSAV tarafından yılın şarkısı ödülünü aldı. Albümde iki şarkının sözü müziği Kutsi' ye aitken geri kalan tüm şarkıların söz ve müziği Berksan' a aittir.Albümün remix şarkısı önceki albümdeki Unutamam şarkısıdır. Albümün prodüktörü Metin Milhan, aranjörleri ise Erkin Arslan ve Sarp Özdemiroğlu' dur. Albüm fotoğraflarını Koray Kasap çekmiştir.
Hayat Katarı, Anadolu rock müzisyeni Erkin Koray'ın 1989 yılında yayımladığı Hay Yam Yam albümünde bulunan şarkıdır. Parça müziği ve sözleri açısından dikkat çekmektedir. Ayrıca Şerif Gören filmi Abuk Sabuk 1 Film'de kullanılmıştır.