Balçova, İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin doğusunda Konak, doğu ve güneyinde Karabağlar, batısında Narlıdere ilçeleri, kuzeyinde İzmir Körfezi bulunmaktadır. İzmir'in merkezine 8 kilometre uzaklıktadır. İlçe merkezinin yayılım alanının denizden uzaklığı 20 ila 80 metre arasında değişmektedir. İlçenin havaalanına uzaklığı ise 18 kilometredir. Balçova, anakent sınırları içerisinde yer alır. İlçe denize yakın yani kuzey tarafa kurulmuştur. Güney tarafı ise orman ve dağlarla kaplıdır. Yüz ölçümü 16 km2 olup nüfus yoğunluğu 3.229'dur. Yüz ölçümüü bakımından İzmir'in en küçük ilçesidir. Konak ilçesine bağlıyken 3 Haziran 1992 tarihli 3806 sayılı kanunla ilçe olmuştur. Balçova Termal Tesisleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Türkiye'nin ikinci büyük teleferiği olan Balçova Teleferiği bu ilçenin sınırları içerisinde yer almaktadır. 2008 yılında sakıncalı olduğu gerekçesiyle kapatılan Balçova Teleferiği, 31 Temmuz 2015 tarihinde yeniden açılmıştır.
Taksim Meydanı, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alan ve İstanbul kentinin en ünlü noktalarından biri olan meydan. Çevresindeki lokanta, mağaza, otel, eğlence ve kültür yerleriyle İstanbul'un en büyük turistik çekim merkezinden biridir. Cumhuriyet Döneminde bir meydan haline gelmiş olan Taksim Meydanı, pek çok siyasi ve toplumsal olaya da ev sahipliği yapmıştır. Meydandaki trafiği kısmen yer altına indiren Taksim Yayalaştırma Projesi, 2013 yılında kısmen tamamlanmıştır.
Konak, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. Kuzeyinde İzmir Körfezi, kuzeydoğusunda Bayraklı, doğusunda Bornova, güneyinde Buca ve Karabağlar, batısında Balçova ilçeleri bulunmaktadır.
Cihangir, İstanbul ilinin Beyoğlu ilçesinde bulunan mahalle ve semt. Semt olarak kuzeyde Taksim Meydanı tarafından Sıraselviler Caddesi ile Kazancı Yokuşu arasından başlayıp, güneyde dik yokuş ve merdivenlerle Salıpazarı ve Fındıklı'ya inilen tepe yamaçlarına dek uzanır. Kafeleri ve eski binaları ile bilinir. İstanbul'a yerleşen yabancıların ve sanatçıların yoğunlukta olduğu bir semttir.
Nişantaşı, İstanbul ilinin Şişli ilçesinde, merkezi, Valikonağı Caddesi ile Teşvikiye Caddesi-Rumeli Caddesi'nin kesiştiği kavşakta yer alan anıt taş olan, Meşrutiyet ve Teşvikiye mahallelerinin Vali Konağı çevresindeki bölümlerini kapsayan, ev sahipliği yaptığı dünyaca ünlü markaların mağazaları, kafeler ve eğlence mekanlarıyla tanınan semt. Gerek kuruluşu ve tarihi, gerekse coğrafi ve idari sınırları Teşvikiye ile büyük ölçüde iç içe geçmiş olan Nişantaşı, güneydoğusundan Maçka, güneybatısından Harbiye, batısından ve kuzeybatısından Osmanbey ve doğusundan Teşvikiye semtleriyle sınırlıdır.
Göztepe, İzmir ilinin Konak ilçesine bağlı bir mahalledir. İlçenin batıdaki sahil şeridinde yer alan mahalle, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve İnönü Caddesi arasında yer alan sokakları içerir. İnönü Caddesi mahallenin Karabağlar ilçesiyle sınırını oluşturur. Mithatpaşa Caddesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na paralel olarak mahalleyi kat eder.
Güzelyalı, İzmir ilinin Konak ilçesine bağlı bir mahalledir. İlçenin batıya uzanan sahil kesiminde yer alır. İnönü Caddesi ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı arasında kalır. Mithatpaşa Caddesi bu iki caddeye paralel olarak mahalle içinden geçmektedir. 2022 itibarıyla 17.512 kişilik nüfusa sahip olan mahalle Konak'ın en kalabalık mahallesidir.
Balgat, Ankara Çankaya'da, Konya Yolu, Türkocağı Caddesi, Çetin Emeç Bulvarı ve İnönü Bulvarı arasında kalan ve Nasuh Akar Mahallesi, Oğuzlar Mahallesi, Ehlibeyt Mahallesi ve Balgat Mahallesinden oluşan bir semttir.
Karabağlar, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeyinde Konak, doğusunda Buca ve Gaziemir, güneyinde Menderes, batısında Güzelbahçe ve Seferihisar, kuzeybatısında Balçova ve Narlıdere ilçeleri bulunmaktadır. Nüfus bakımından İzmir ilinin Buca'dan sonra en büyük ikinci ilçesidir.
Gündoğdu Meydanı, İzmir'in Konak ilçesinin Alsancak semtinde yer alan bir meydandır. Şehirdeki birçok organizasyon, konser, miting ve kutlama burada gerçekleşir.
İnönü Caddesi İzmir ilinin Konak ilçesinde bulunan, şehrin işlek caddelerinden biri. Cadde İkiçeşmelik Caddesi ile Varyant'ın kesiştiği Bayramyeri Meydanı'ndan Mithatpaşa Caddesi'ne paralel olarak Fahrettin Altay Meydanı'na kadar devam eder.
Karataş İzmir ilinin Konak ilçesinde yer alan bir semttir. Rumca eski adı Melantia olarak geçmektedir. İzmir'in yönetsel, sanatsal, kültürel ve ticari açıdan en önemli ilçesi olan Konak'a bağlıdır. İzmir'in önemli tarihi yapılarından biri olan Tarihi Asansör Karataş semtinde yer almaktadır. Karataş tarihsel olarak Musevilerin İzmir'de yoğun olarak yaşadığı bir semtti. Karataş Musevi Hastanesi ve 1907 yılında inşa edilen tarihi Beth İsrael Sinagogu da Karataş semtinde bulunmaktadır.
Yeşilyurt, İzmir ilinin Karabağlar ilçesinde bir semt. İzmir'in en merkezi ve en büyük semtlerinden biridir. Semt eskiden ayrı bir belediyelik, ardından Konak Belediyesi'ne bağlı bir şube müdürlüğü haline getirildikten sonra, Karabağlar'a bağlanması ile şube müdürlüğü niteliğini de kaybetmesine rağmen ilçenin en önemli yerlerindendir.
Yeniçarşı Caddesi, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alan bir yoldur. Kuzeybatı-güneydoğu doğrultusunda İstiklal Caddesi'nden başlayarak Galatasaray semtinden Çukurcuma'ya iner. Kuloğlu ve Tomtom mahalleleri arasında idarî sınır teşkil eder. Galatasaray Meydanı'nda, Galatasaray Lisesi'nin solundan başlayarak Çukurcuma'da Boğazkesen Caddesi ile birleşerek sonlanır. Yokuş üzerinde bulunan önemli yapılar Galatasaray Lisesi ve Tomtom Kaptan Camii'dir. Caddenin sonunda yer alan Tomtom Kaptan Sokağı aracılığıyla Fransa, Rusya ve İtalyan başkonsolosluklarına ulaşılabilir. Caddede herhangi bir toplu taşıma aracı çalışmamaktadır.
Boğazkesen Caddesi, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alan bir yoldur. Kuzeybatı-güneydoğu doğrultusunda Çukurcuma semtinden Tophane'ye iner. Firuzağa ve Tomtom mahalleleri arasında idarî sınır teşkil eder. Galatasaray Meydanı'nden başlayarak Çukurcuma'da sonlanan Yeniçarşı Caddesi'nin devamı niteliğindedir. Boğazkesen adını, İstanbul Boğazı'na paralel olarak ilerleyen Meclis-i Mebusan Caddesi'ni dik kestiği için almıştır. Yokuş üzerinde bulunan önemli yapılar Tomtom Kaptan Camii ve Tophane-i Amire Binası'dır. Caddede herhangi bir toplu taşıma aracı çalışmamaktadır ancak T1 Tophane istasyonuna kolaylıkla ulaşılabilir.
Toptaşı, İstanbul ilinin Anadolu Yakası'nda bulunan Üsküdar ilçesine bağlı bir semttir. Bir semt olduğundan kesin sınırları çizilememekle birlikte, semt Mimar Sinan, Aziz Mahmud Hüdayi ve Ahmediye mahallelerinin kesişim noktasında yer almaktadır. Adını bu semtten alan 2 adet cadde vardır. Üsküdar Hükümet Konağı bu semtte bulunmaktadır.
Mithatpaşa Caddesi, Türkiye'nin İzmir şehrinde bulunan bir caddedir. Konak ile Güzelbahçe ilçeleri arasında bulunmaktadır.
Çankaya, İzmir ilinin Konak ilçesine bağlı bir mahalledir. İlçenin batıya uzanan ince sahil şeridinde sıralanan mahallelerden biridir ve batıda Göztepe ile doğuda Mithatpaşa ile Murat Reis mahalleleri arasında yer alır. Mahalle, güney ve kuzeyden sırasıyla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve İnönü Caddesi ile sınırlanır. İnönü Caddesi mahallenin Karabağlar ilçesiyle sınırını oluşturur. Mithatpaşa Caddesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na paralel olarak mahalleyi kat eder.
Mehmet Ali Akman, İzmir ilinin Konak ilçesine bağlı bir mahalledir. İlçenin batıya uzanan sahil şeridinin uç noktasında yer alır. Batıda Balçova, güneyde Karabağlar ile komşudur. Fahrettin Altay Meydanı'ndan doğuya doğru İnönü Caddesi ile Mustafa Kemal Sahil Bulvarı arasındaki sokakları içerir. Balçova yönünden Fahrettin Altay Meydanı'na ulaşan Mithatpaşa Caddesi mahallenin ortasından geçer ve doğuda Güzelyalı Mahallesi'ne devam eder. Poligon Deresi Güzelyalı ile arasındaki sınırı oluşturur.
Mithatpaşa, İzmir ilinin Konak ilçesine bağlı bir mahalledir. İlçenin batı yönüne uzanan sahil sırasında batıda Çankaya, doğuda Akın Simav ile Kemal Reis mahalleleri arasında yer alır. Kara tarafından ise Murat Reis Mahallesi ile çevrilidir. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ile ona paralel seyreden Mithatpaşa Caddesi mahalleyi boydan boya kat etmektedir. Yine bu caddelere paralel olarak daha karadan ilerleyerek mahalleye uzanan Şehit Nihatbey ve Halil Rifatpaşa caddeleri mahalledeki 181 Sokak'a açılarak son bulur. Halil Rifatpaşa Caddesi Kemal Reis Mahallesi ile sınırını oluşturur.