Muhtar Cem Karaca, Türk rock müziği sanatçısı, söz yazarı, besteci, tiyatrocu ve sinema oyuncusu. Anadolu rock türünün kurucularındandır. Birçok grupla çalışmış, grupların kurucu ve yöneticisi olmuş, güçlü bir rock kültü yaratılmasının öncülerinden olmuştur.
Ağlama Bebeğim, Ahmet Kaya'nın 1985 yılında çıkardığı ilk profesyonel albümüdür.
Münir Fikret Kızılok, Türk rock müziği sanatçısıdır. Hafif Türk müziği için rock tınıları ve deneysel çalışmalarıyla yakın dönemin en önemli sanatçılarından biridir.
Funda Arar, Türk pop müzik şarkıcısı. Bugüne kadar bir Altın Kelebek Ödülü ve bir Türkiye Video Müzik Ödülü dâhil olmak üzere çok sayıda ödül kazanmıştır.
Yıldızlar Kuşandık, Grup Yorum'un 20. albümüdür. Nisan 2006'da yayımlanmıştır.
Nâzım Hikmet, Türk şair ve yazardır. Şiirleri elliden fazla dile çevrilmiş ve eserleri birçok ödül almıştır. Türkiye'de serbest nazımın ilk uygulayıcısı ve çağdaş Türk şiirinin en önemli isimlerindendir. Uluslararası bir üne ulaşmıştır ve dünyada 20. yüzyılın en gözde şairleri arasında gösterilmektedir.
Ahmed Arif, Türk şair ve gazetecidir.
Söyleyemediklerim. Edip Akbayram'ın, 2008 tarihli, 22. stüdyo albümüdür. Albümde yer alan şarkıların tamamı, daha önce Edip Akbayram'ın farklı farklı sanatçı dostları tarafından seslendirilmiş olan şarkılardır. Şarkıların sözlerinde ve müziklerinde; İlhan Şeşen'den Özer Şenay'a, Enver Karagöz'den Mehmet Koç'a, Zülfü Livaneli'den Aşık Mahzuni Şerif'e, Adnan Ergil'den Ahmed Arif'e, Fikret Kızılok'tan Sarper Özsan'a birden fazla şarkı sözü yazarı, şair ve müzisyenin imzası bulunmaktadır.
Hava Nasıl Oralarda?, Edip Akbayram'ın 1991 tarihli 10. stüdyo albümünün adı. Albüm, Edip Akbayram'ın 1988 tarihli Özgürlük ve 1990 tarihli Şahdamar adlı albümlerinde yer alan şarkılardan, türkülerden oluşmaktadır. Edip Akbayram bu albümünde, sözlerinde ve/veya müziklerinde, Ahmet Arif'ten Nâzım Hikmet'e, Gülten Akın'a değin pek çok farklı şarkı sözü yazarı, müzisyen ve şairin imzasının bulunduğu şarkılara yer vermiştir.
Safinaz, 1978 yılında Türk sanatçı Cem Karaca ve kendi kurduğu Edirdahan topluluğu tarafından yayımlanan bir Anadolu rock teklisidir. Üç şarkı barındıran teklide on sekiz dakikalık senfonik rock şarkısı Safinaz da yer almaktadır. Bu şarkı, Türkçe müzik tarihindeki nadir örneklerden birisi olduğu gibi, bir kapıcı kızı Safinaz'ın hayatından bir kesiti almaktadır.
Die Kanaken, 1984'te Almanya'da yayınlanmış Cem Karaca albümü. Sanatçının kariyerindeki tek Almanca albümdür. Nâzım Hikmet şiiri "Çok Yorgunum" dışında bütün şarkılar Almancadır. "Die Kanaken", Almanların başta Türkler olarak yabancıları tanımlamak için kullandığı argo bir sözcüktür.
Nerde Kalmıştık?, Cem Karaca'nın Cahit Berkay ve Uğur Dikmen ile beraber çıkardığı 1992 tarihli 2. stüdyo albümüdür.
Yiyin Efendiler, Cem Karaca'nın, Cahit Berkay ve Uğur Dikmen ile kaydettiği ilk albümdür. Çıkış tarihi 1990'dır.
Töre, 1988 tarihli bir Cem Karaca albümüdür.
Merhaba Gençler ve Her Zaman Genç Kalanlar, 1987 tarihli Cem Karaca albümüdür. CD ve dijital platformlarda "Merhaba Gençler" adıyla yayınlanmıştır.
Bekle Beni, Cem Karaca'nın Almanya'da yaşarken çıkardığı 1982 tarihli albümdür.
Yoksulluk Kader Olamaz, 1977 tarihli Cem Karaca ve Dervişan albümüdür.
Edirdahan, 1978-1979 arası müzik yapan bir progresif rock grubu. Cem Karaca ile çıkardıkları Safinaz uzun çaları ile bilinir.
Aşkın Masum Çocukları, Funda Arar'ın 10 Şubat 2011 tarihinde çıkartmış olduğu sekizinci stüdyo albümü. Albümde yer alan şarkıların düzenlemeleri Febyo Taşel'e aittir.
Serbest nazım ve toplumcu şiir, 1920 – 1960 yılları arasında etkili olan şiir hareketi. Başlıca temsilcileri: Nâzım Hikmet, Rıfat Ilgaz, Aziz Nesin, Ceyhun Atuf Kansu, Ahmed Arif, Ercüment Behzat Lav, Arif Damar, Şevket Süreyya Aydemir, Vedat Nedim Tör, Enver Gökçe, Şükran Kurdakul ve Mehmet Başaran'dır.