Hasan Tahsin Uzer, Arnavut asıllı Türk bürokrat ve siyasetçi.
Cumhuriyet Meclisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yasama organı olan parlamentosudur. Halkın seçtiği 50 milletvekilinden oluşan meclise partilerin milletvekili sokabilmeleri için %5'lik barajı geçmeleri gerekmektedir.
Yurtsever Birlik Hareketi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 1989-2004 yılları arasında etkin olan bir siyasi harekettir.
Hasan Tahsin Banguoğlu, Türk akademisyen, dilbilimci ve siyasetçi.
Tahsin Bekir Balta, Türk hukukçu ve siyasetçi.
Hasan Tahsin Önalp, Türk makine yüksek mühendisi. 1940'ların başında RWTH Aachen'de eğitim görüp, II. Dünya Savaşı sonunda ETH Zürih'e gitmiştir. 1948 yılında yayınlanan doktora tezi "Das Ellipsengesetz in der Berechnung von Dampf- und Gasturbinen" ile eğitimini tamamlamıştır.
Hasan Tahsin Abakan, Türk öğretmen.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hükûmetine bağlı olarak çalışan ve dış ilişkilerden sorumlu olan bakanlık. KKTC'nin diğer ülkeler ve uluslararası örgütlerle olan ilişkilerinin yürütülmesinden sorumlu olan bakanlığın başında şu an Tahsin Ertuğruloğlu bulunmaktadır.
Lefkoşa Türk Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Lefkoşa sınırlarının belediye işlerini yürüten devlet kuruluşu. 16 Haziran 1958 tarihinde kurulan kuruluşun ilk başkanı Tahsin S. Gözmen, günümüzdeki başkanı ise Mehmet Harmancı'dır.
Altay Spor Kulübü, 16 Ocak 1914'te İzmir'de Altay İdman Yurdu adıyla kurulan bir spor kulübüdür. Altay Spor Kulübü, Türk futbol tarihinde ilk deplasman yapan takımdır. Türkiye Kupası'nı kazanan ikinci, Anadolu'dan ise ilk takım olarak tarihe geçmiştir.
Hasan Tahsin Recep ya da gerçek adıyla Osman Nevres, 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir'e çıkartma yapan, seçkin askerlerden oluşan Yunan Efzon Alayı işgal askerine, Kordonboyu'ndan ilk kurşunu sıkarak Türk direnişini başlatan ulusal sembol kişi, yazar ve gazeteci.
17. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükûmeti veya Küçük Hükûmeti, Cumhuriyet Meclisi'nde 7. dönem milletvekillerinin güvenoyunu alarak 17 Mayıs 2010 - 13 Haziran 2013 tarihleri arasında görev yapan hükûmettir.
Hasan Tahsin şu anlamlara gelebilir:
- Hasan Tahsin veya Kör Tahsin, Kıbrıs Türkü şair.
- Hasan Tahsin Paşa, Osmanlı bürokratı.
- Hasan Tahsin Paşa, Osmanlı subayı.
- Hasan Tahsin Sürenkök - ö. 23 Eylül 1930), TBMM'de milletvekilliği yapmış Türk siyasetçi.
- Hasan Tahsin Berk, Türk siyasetçi.
- Hasan Tahsin Uzer, Türk bürokrat ve siyasetçi.
- Hasan Tahsin ya da gerçek adıyla Osman Nevres, Türk gazeteci ve Teşkilât-ı Mahsusa üyesi.
- Hasan Tahsin Banguoğlu, Türk siyasetçi.
- Hasan Tahsin Abakan, anılarını ve biyografisini içeren Makedonya'dan Esen İmbat adlı bir kitap da bulunan Türk eğitimci.
Konak Camii, bilinen diğer adıyla Yalı Camii, Türkiye'nin İzmir şehrinde yer alan bir camidir. Konak ilçesinde, kent merkezindeki Konak Meydanı'nda konumlanır.
İlk Kurşun Anıtı, 15 Mayıs 1919'da İzmir'in İşgali sırasında öldürülen gazeteci Hasan Tahsin anısına İzmir'de Konak Meydanı'na 1974 yılında dikilmiş anıttır.
Hukuk-u Beşer, gazeteci Hasan Tahsin ile Avni Muhyiddin tarafından 11 Kasım 1918'de İzmir'de çıkarılmaya başlanmış siyasi gazete. Hasan Tahsin, bu gazetede sosyalist görüşleri savunarak eski Hükûmeti tutan ve İttihat ve Terakki Fırkası'nın izinden gidenleri şiddetle kınamıştır. 15 Mayıs 1919 tarihinde gazete kapanmıştır. Gazete toplamda yüz elli beş sayı yayımlandı.
Kuzey Kıbrıs ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ya da Kıbrıslı Türklerin Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde Temsili, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi arasında süregelen ilişkileri içerir. Sadece Türkiye tarafından tanınan KKTC milletvekilleri Kıbrıs Türk Toplumu'nun Seçilmiş Temsilcileri sıfatı ile 2004 yılından bu yana asamble toplantılarına 2 temsilci ile gözlemci statüsünde dahil olmaktadır.
Hasan Tahsin Paşa (1845–1918), Birinci Balkan Savaşı'nda görev almış Osmanlı subayı.
Taktik Tatbikat ve Seyahti veya Taktik Tatbikat Gezisi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yazılan kitaplardan biridir. Eserin yazılma amacı askerlerin arazide yetiştirilmesini amaçlayan tatbikatların ne kadar gerekli ve önemli olduğunu göstermektir. Atatürk kitabı 1911 yılında 5. Kolordu Harekât Şube Müdürü iken yazmıştır. Kitap Atatürk'ün diğer kitaplarına göre nispeten az bilinir, bunun sebebi ise kitabın diğer kitaplara göre nispeten kısa olmasıdır. Kitabın sayfa sayısı basımlara ve eklenen eklere göre değişmekle beraber 33 ve 38 sayfa arasında olmaktadır. Kitap ilk kez Selanik Askerî Matbaasında basılmıştır.