Ali Müfit Gürtuna, Türk avukat ve siyasetçidir. İstanbul'un Cumhuriyet dönemindeki 30. belediye başkanıdır.
Vefa Tanır, Türk siyasetçi.
Mehmet Hayri Mumcuoğlu, Türk siyasetçidir.
İmren Aykut Türk siyasetçi ve akademisyen.
Salih Ragıp Üner Türk siyasetçi, eski Türkiye İçişleri Bakanı ve Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı.
Mehmet İlhami Sançar, Türk siyasetçidir.
Rıza Akçalı Türk siyasetçidir.
Mahmut Oltan Sungurlu, Türk siyasetçi.
Mehmet Ercan Karakaş, Türk siyasetçi.
Kemal Sahir Kurutluoğlu, Türk siyasetçidir.
Masum Türker, Türk siyasetçi, eski Demokratik Sol Parti Genel Başkanı. 2009-2015 yılları arasında Demokratik Sol Parti'nin genel başkanlığını yapmıştır.
Ali Ilıksoy, Türk siyasetçidir.
Mehmet Fenni İslimyeli, Türk siyasetçi.
Mustafa Cahit Akyar, Türk siyasetçidir.
Ahmet Samsunlu Türk siyasetçi.
Ekrem Tüzemen, Türk siyasetçi.
İdris Güllüce, Türk siyasetçidir.
Aysel Baykal, Türk siyasetçidir.
Jak Eskinazi, Türk iş insanı. İzmirli iş insanı Hayim Eskinazi'nin bacanağıdır. Ortaokul ve lise eğitimini İzmir Özel Türk Koleji'nde tamamlayan Eskinazi, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirmiştir. Roteks Tekstil, Spot Tekstil, Golden Halıcılık, Pergamon-Statüs Dış Ticaret firmalarının da sahibi olan Jak Eskinazi ayrıca Ege Hazır Giyim Konfeksiyonu ve İhracatçıları Yönetim Kurulu Başkanlığı ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini de yürütmektedir. TARGEV Yedek Denetim Kurulu ve EGEV Yönetim Kurulu Üyelikleri'ne de devam etmektedir.
Kasım 1992 Türkiye ara yerel seçimleri, 1 Kasım 1992 tarihinde yapılan ara yerel seçimlerdir. Bu ara yerel seçimlerde 20 merkezde belediye başkanlığı için, 2 ilçede sadece il genel meclis üyeliği için, bir ilçede de sadece belediye meclis üyeliği için seçim yapılmıştır. 23 merkezde kullanlan 592.007 geçerli oyun, 142.541'ini alan RP, %24.07'lik oy yüzdesi ile birinci parti oldu. İstanbul'daki 6 seçim merkezinden dördünü kazanan RP, İstanbul dışında sadece Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Başçiftlik'te belediye başkanlığını kazandı. 1991 Türkiye genel seçimleri ile kıyaslandığında RP oylarını % 7,02 artırırken diğer tüm ana akım partileri oy kaybetti. Bunlar içerisinde %5,03'lük bir düşüşle en fazla oy kaybeden parti DSP oldu.