Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türkiye Cumhuriyeti'nin yasama organıdır. 23 Nisan 1920'de Osmanlı Devleti'nin İtilaf Devletleri'nce işgaline direniş göstermek üzere kurulmuştur. Asli görevi yürütmeyi denetlemektir ve yasama erkini kullanır. "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi, TBMM'nin varoluşunun temel dayanağını oluşturur.
Tümgeneral, birçok ülkenin kara ve hava kuvvetlerinde kıta görevi tümen komutanlığı olan, tuğgeneral ve korgeneral arasındaki askerî rütbe. NATO kodu OF-7'dir. Deniz Kuvvetlerindeki karşılığı tümamiraldir. Rütbe bekleme süreleri 4 yıldır.
Aziz Zekai Apaydın, Boşnak kökenli Türk siyasetçi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yılları hükûmetlerinde Tarım Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı gibi görevlerin yanı sıra Londra ve Moskova Büyükelçiliği gibi kilit görevlerde bulunan devlet ve siyaset adamıdır.
Mustafa Hilmi Uran, TBMM 3. Dönem'den itibaren altı dönem milletvekilliği yapmış, öncesinde Son Osmanlı Meclis-i Mebusanı (1920)'nda mebus olarak bulunmuş, çeşitli hükûmetlerde Nafia (Bayındırlık), Adalet ve İçişleri bakanlıkları yapmış Türk siyasetçidir.
1999 Türkiye genel seçimleri, 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan ve TBMM 21. dönem milletvekillerinin belirlendiği genel seçim. Türkiye'nin 80 ilindeki 84 seçim çevresinde, %10 ülke barajlı d'Hondt sisteminin uygulanarak gerçekleştirilen seçimlerde 550 milletvekili TBMM'ye girmiştir.
Vefa Tanır, Türk siyasetçi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanları listesi, 23 Nisan 1920'de açılan TBMM başkanlarını içermektedir.
Balıkesir milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 1. döneminden beri şehrini temsil eden milletvekilleri ve senatörlerin listesidir.
TBMM Camii Kompleksi, TBMM kompleksindeki milletvekillerine ve meclis çalışanlarının kullanımı için inşa edilmiş bir cami ve camiyle birlikte inşa edilmiş kitaplık binası ile meydanı içeren yapı grubudur.
Mehmet Avni Doğan, Türk bürokrat ve siyasetçidir.
Konya milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 1. döneminden beri Konya şehrini temsil eden milletvekilleri ve senatörlerin listesidir.
Samsun milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 1. döneminden beri Samsun şehrini temsil eden milletvekilleri ve senatörlerin listesidir.
Denizli milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 1. döneminden beri Denizli şehrini temsil eden milletvekilleri ve senatörlerin listesidir.
Adana milletvekilleri, 23 Nisan 1920 tarihinden beri Türkiye Büyük Millet Meclisinde Adana şehrini temsil eden milletvekilleri ve senatörlerin listesidir.
6 Kasım 1983 genel seçimleri Ankara ili sonuçları; Seçimler Ankara ilinde 4 ayrı seçim bölgesinde gerçekleştirildi.
Ankara milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 1. döneminden beri Ankara şehrini temsil eden milletvekilleri ve senatörlerin listesidir.
Eskişehir milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 1. döneminden beri Eskişehir şehrini temsil eden milletvekilleri ve senatörlerin listesidir.
Ankara'dan TBMM 1. Dönem'de görev yapan mebuslar;
Mersin milletvekilleri, 23 Nisan 1920 - 27 Mayıs 1933 tarihleri arasında Mersin, 27 Mayıs 1933 - 28 Haziran 2002 tarihleri arası İçel, 28 Haziran 2002 tarihinden beri Mersin milletvekillerini içeren listedir. 23 Nisan 1920 ile 27 Mayıs 1933 tarihleri arasındaki İçel milletvekilleri Silifke milletvekilleri listesinde yer almaktadır.
- Mersin ili, 27 Mayıs 1933 tarih ve 2411 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 20 Mayıs 1933 tarih ve 2197 sayılı Kanunla merkez ve Mersin olmak üzere, İçel ili ile birleştirilmiştir.
- İçel adı, 28 Haziran 2002 tarih ve 24799 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 4764 sayılı Kanun ile Mersin olarak değiştirilmiştir.
Kadir Demir,, Türk siyasetçi.