Harman
- Harman, Muş - Muş ili merkez ilçesine bağlı köy
- Ekin İdim Oldum Harman (albüm) - Bir Ruhi Su albümü
- Harman Yeri - Çiftçilerin bugday, arpa, çavdar gibi tahıl ürünlerini işledikleri yer, alan.
Muş, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Murat-Van Bölümü'nde yer alan bir ildir.
Muş, Muş ilinin merkezi olan şehir ve aynı isimli merkez ilçesidir.
IV. Romanos ya da yaygın Türkçe adıyla Romen Diyojen, 1068 ile 1071 arasında hüküm süren Bizans imparatoru. Anadolu'yu Türklere karşı savunmak için tahta çıkıp büyük bir ordu topladı ama Malazgirt Meydan Muharebesi'nde Alparslan'a karşı başarısız olunca tahttan indirildi ve Bizans tarafından gözlerine mil çekildi. Gözlerine mil çekme işlemi çok kötü yapıldığı için öldü.
Muş Alparslan Üniversitesi, 28 Mayıs 2007 tarihinde kurulan ve Muş ilinde faaliyet gösteren yüksek eğitim kurumudur.
Harman, Muş ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
İsa Hisan Bingöl, Türk siyasetçi.
Salla Gitsin Dertlerini, Yıldız Tilbe'nin dördüncü albümüdür. Albümün dağıtıcısı ve üreticisi, İbrahim Tatlıses'in müzik şirketi olan İdo Bay'dır. Yıldız Tilbe, ilk defa bu albümle İdo Bay ile çalışmaya başlamıştır. 100.000 satmıştır. Bu albümde dört şarkının söz ve bestesi Yıldız Tilbe'ye aittir. Ayrıca Sorma adlı parçanın söz yazarı da Yıldız Tilbe'dir. Albümde, bir İsmail Türüt ve Naci Marzioğlu eseri olan hareketli türkü Gel Ha Böyle ve Burası Muştur adlı türkü de yer alıyor. Albümde toplam 12 parça bulunmaktadır. Albüm 1998 yılında piyasaya sürülmüştür.
Bu madde ilçelere göre Muş'taki yerleşim yerleri listesidir. Muş'a bağlı 5 ilçe, bu ilçelere bağlı 17 belde ve 366 köy bulunmaktadır.
Muş ili, Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) 3 milletvekili göndermektedir. 1925-29 yılları arasında Bitlis ilinin ilçesi olduğu dönem dışında 1920'den beri yapılan tüm genel seçimlerde temsil edilmiş olan Muş İli'nde tek seçim bölgesi vardır.
Muş milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 1. döneminden beri Muş şehrini temsil eden milletvekilleri ve senatörlerin listesidir. Kurtuluş Savaşı sırasında 1920 yılında yörede Hallo Ayaklanması yaşandı. Bu olaylardan sonra 1924 yılında şehir, il merkezi yapıldı. Daha sonra Şeyh Said Ayaklanması yaşanan yörede, kısa süreliğine tekrar Bitlis'e bağlanan şehir, 1929'da tekrar il merkezi oldu.
Muş'tan TBMM 1. Dönem'de görev yapan mebuslar;
28 Haziran 1923 Türkiye Türkiye genel seçimleri Muş İli sonuçları;
1931 Türkiye genel seçimleri Muş İli sonuçları;
1935 Türkiye genel seçimleri Muş İli sonuçları;
1939 Türkiye genel seçimleri Muş İli sonuçları;
1943 Türkiye genel seçimleri Muş ili sonuçları;
1946 Türkiye genel seçimleri Muş ili sonuçları;
Muş'ta spor, Türkiye'nin Muş ilinin spor tarihçesini, spor kulüplerini, önemli spor tesislerini konu almaktadır.
Muş Garı, Muş'un il merkezi Zafer Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin ana tren istasyonudur.
Muş Ulu Camii, Türkiye'nin Muş ilinde, Alaeddin Bey ve Hacı Şeref camilerinin batısında yer almaktadır. Kitabesi bulunmamaktadır. İlk olarak Şeyh Muhammed-i Mağribi tarafından 979 yılında yaptırıldığı düşünülmektedir. Mimari özellikleri açısından incelendiğinde, eski bir yapının üzerine inşa edilmiş yeni bir yapının bulunduğu görülebilmektedir. Camiye çevrilmiş bir Ermeni kilisesiydi. Bu yeni cami 14. yy.'a tarihlenmektedir.