Küratör, bir müze, galeri, arşiv veya kütüphane koleksiyonunun yöneticisidir.
Rosa Martinez Viyana Bienali, Santa Fe Bienali, Moskova Bienali ve İstanbul Bienali gibi önemli uluslararası sergilerin küratörlüğünü yapmış, 2005'te Venedik Bineali'ni Maria de Corral ile birlikte yönetmiş İspanyol küratör ve sanat eleştirmeni. İstanbul Modern'in baş küratörlüğünü yapmaktadır.
Kutluğ Ataman, Türk film yönetmeni ve çağdaş sanatçı.
Venedik Bienali, İtalya'nın Venedik kentinde iki yılda bir gerçekleştirilen, önde gelen güncel sanat sergisidir. Venedik Film Festivali'ni ve Venedik Mimarlık Bienali'ni de bünyesinde barındırır. Sanat bienali iki yıl arayla tek sayıyla biten yıllarda yapılırken mimarlık bienali çift yıllarda yapılır. 1999'da "Uluslararası Güncel Dans Festivali" de kurulmuştur.
Marcus Graf, Alman asıllı Türk küratör.
Richard Wentworth CBE, Britanyalı sanatçı, küratör ve öğretmen.
Murat Pilevneli, Türk galerici, yayıncı.
Lora Sarıaslan, Türk sanat tarihçisi ve küratördür. Hem Türkiye'de hem yurtdışında çeşitli sergilerin küratörlüğünü üstlenmiştir. Ara Güler'in daha önce sergilenmemiş soyut fotoğraflarını bir araya getirdiği Bilinmeyen Ara Güler sergisinin küratörlüğünü yapmıştır. 21 Eylül-21 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenen 2. Mardin Bienali'nin küratörlüğünü İtalyan küratör Paolo Colombo ile birlikte gerçekleştirmiştir. 2011'de Asia Triennial Manchester kapsamında Birleşik Krallık'ta Hayat/İhtimallerin Dengesi isimli serginin küratörlüğünü yapmıştır. 2005-2011 yılları arasında İstanbul Modern'de küratörlük yapmış ve 2001-2005 yılları arasında da Amerika Birleşik Devletleri'nde Dallas Sanat Müzesi'nde McDermott Yardımcı Küratörü görevini üstlenmiştir. Sarıaslan, Avrupa Müze Forumu (EMF) Türkiye temsilcisidir.
Siemens Sanat, Siemens'in sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde bir güncel sanat ve sanatsal araştırmalar merkezi olarak konumlandırılmış olup Siemens AG’nin tek sanat merkezi olarak 16 Ocak 2004 tarihinde faaliyetlerine başlamıştır.
Beral Madra, Türk sanat eleştirmeni, yazar ve çağdaş sanat küratörü.
İstanbul Tasarım Bienali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 2012 yılından beri iki yılda bir düzenlenen uluslararası bir tasarım etkinliğidir. Sonbahar aylarında iki ay süreyle devam eder. Bienalde belirli bir tema etrafında farklı tasarım alanlarından yenilikçi ve yaratıcı üretimler, araştırmalar sergilenir; söyleşiler, atölyeler ve kentin farklı noktalarında etkinlikler düzenlenir. Bienal kapsamında ayrıca, birçok üniversitenin katılımı ve işbirliği ile gerçekleşen, öğrenci projelerinin temaya farklı bakış açıları sundukları Akademi Programı yer alır. Bienalin teması her edisyonunda farklı bir küratör veya küratör grubu tarafından ele alınmaktadır. Bienalin direktörlüğünü Deniz Ova üstlenmektedir.
Venedik Bienali Türkiye Pavyonu, her yıl dönüşümlü olarak sanat ve mimarlık sergileri düzenleyen ve ulusal temsil modelini benimseyen Venedik Bienali’nde 1991 yılından beri Türkiye’yi temsil eden sergi mekânıdır. Türkiye Pavyonu’nu 2007 yılından bu yana İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) düzenlemektedir. Sanat bienali için Türkiye Pavyonu'na davet edilecek sanatçı ve sanatçıları belirleyecek küratör, iki yılda bir değişen Venedik Bienali Türkiye Pavyonu Danışma Kurulu tarafından önerilir. Mimarlık bienalinde sergilenecek projeler içinse, 2016 yılından beri ulusal bir açık çağrı yapılmakta, bu çağrıya başvuruların seçici kurul tarafından iki aşamalı değerlendirmesi sonucunda pavyonda sergilenecek proje belirlenmektedir. Bienal, her yıl mayıs ayında açılır.
Antonio Cosentino İtalyan asıllı Türk ressam.
Esin Atıl, Türk-Amerikan İslam sanatı tarihçisi ve Freer Gallery of Art'ın İslam sanatı küratörüydü.
Venedik Mimarlık Bienali olarak bilinen Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi, Venedik, İtalya'da iki yılda bir düzenlenen küresel mimarlık sergisidir. Dönüşümlü olarak bir yıl sanat, bir yıl mimarlık bienalleri gerçekleştiren Venedik Bienali'nin mimarlık bölümüdür. 1975'ten itibaren Venedik Sanat Bienali'nin bünyesinde mimarlık sergileri gerçekleştirilmeye başlanmış, 1980 yılında ayrı bir bienal olarak Venedik Mimarlık Bienali başlatılmıştır.
Sebine Şıhlinskaya, Azerbaycanlı ressam ve bağımsız küratördür.
Halil Altındere, sanatçı, yayıncı, küratör.
Fulya Erdemci (1962-2022), güncel sanat alanında uluslararası kurumlarda çalışmış küratör ve akademisyendir. Bilkent Üniversitesi (1994-95), İstanbul Üniversitesi (1999-2000), Marmara Üniversitesi (1999-2000) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde (2001-2007) öğretim üyeliği yapmıştır.
Alistair Hicks bir yazar ve sanat küratörüdür. 20 yıl boyunca Deutsche Bank'ta Kıdemli Küratör olarak görev almış uluslararası bir küratördür.
Bosnalı Kız görsel sanatçı Šejla Kamerić'in 2003 yılında kartpostallar, posterler, reklam panolarından oluşan bir kamusal proje olarak başlattığı, kamusal alana bir müdahale olarak ya da siyah beyaz bir fotoğraf olarak sergilenen ayrımcı bir sanat eseridir. Fotoğrafçı Tarık Samarah ile işbirliği içinde yapıldı.