Prusya, tarihin değişik dönemlerinde değişik anlamlarda kullanılmış bir isim olmakla birlikte en çok 1713-1867 yılları arasında kendine Prusya Krallığı adını veren ve Orta Avrupa'da hüküm süren Alman devletinin ismidir.
Kuzey Almanya Konfederasyonu, Prusya'nın Avusturya karşısında kazandığı zaferin ardından, Main Nehri'nin kuzeyindeki Alman devletlerinin Prusya önderliğinde 1867'de kurdukları birliktir. Başkenti Berlin, devlet başkanı Prusya kralı, başbakanı ise Prusya şansölyesiydi. 1871'de Alman İmparatorluğu'na katılan konfederasyonun anayasası imparatorluk anayasasına örnek alındı.
Prusya Krallığı (Almanca: Königreich Preußen, [ˈkøːnɪkʁaɪç ˈpʁɔʏsn̩] olarak telaffuz edilir) 1701 ile 1918 yılları arasında Alman İmparatorluğu'nun Prusya eyaletini oluşturan bir krallıktı. 1866'da Almanya'nın birleşmesinin arkasındaki itici güçtü ve 1918'de dağılıncaya kadar Alman İmparatorluğu'nun önde gelen devletiydi. Adını Prusya denilen bölgeden alsa da merkezi Brandenburg Margravlığı'ydı. Başkenti Berlin'di.
III. George ya da George William Frederick, 1760-1801 yılları arasında İngiltere kralı. 12 Ekim 1814'te Hannover Kralı seçilmeden önce Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu'na bağlı olarak Brunswick-Lüneburg Düklüğü ve Seçilmiş Hannover Prensliği görevlerini yürütüyordu. III. George, Hannover soyağacından gelen üçüncü Büyük Britanya hükümdarıydı. Bununla beraber Hannover soyağacından gelip de Britanya'da doğan ve anadili olarak İngilizceyi kullanan ilk hükümdardır. Daha da ilginç olarak III. George anavatanı olan Almanya'yı hayatı boyunca hiç ziyaret etmemiştir.
Alman Konfederasyonu Orta Avrupa'da, 1815 Viyana Kongresi ile 1806'da yıkılan Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu'nun boşluğunu doldurmak amacıyla kurulan konfederasyondur. 1848'te, liberal ve milliyetçi ihtilalciler birleşmiş bir Alman Devleti kurmaya çalıştılar. Fakat Alman eyaletleri arasındaki görüşmeler olumsuz sonuçlanınca konfederasyon 1848'de dağıldı. Buna karşın 1850'de tekrar kuruldu. İki üstün ülke, Prusya ve Avusturya arasındaki Alman devletçiklerinin lideri olma konusundaki çekişme, 1866 Avusturya-Prusya Savaşı'nın çıkmasına neden oldu ve konfederasyon dağıldı. Böylece 1866'da, kuzey Almanya'da, Kuzey Almanya Konfederasyonu ve birçok devletçik kuruldu ve bunlar 1871 yılına kadar varlıklarını sürdürdü. Bu sürecin sonunda Prusya'nın önderliğinde Alman İmparatorluğu kuruldu.
Dr. Bernhard Rust, Nazi Almanyası'nda Bilim, Eğitim ve Ulusal Kültür Bakanı (Reichserziehungsminister). Daha erken yıllarda, tıbbi deney için mahkûmların kullanımına bakan ulusal bir araştırma merkezinin yöneticisiydi. Bernhard Rust, Almanya'nın yenilgisinden sonra intihar etti ama Birleşmiş Milletler savaş suçu komisyonu, İnsan kobayı teşrihi olarak tanımlandığı suçlar için onu suçlu buldu.
Hannover Hanedanlığı Alman kökenli bir kraliyet hanedanıydı. Hannover Hanedanlığı Hannover Krallığını ve aynı zamanda Braunschweig-Lüneburg düklüğünü yönetiyordu. 1714'ten sonra Hannover Hanedanlığı Büyük Britanya Krallığını da yönetmeye başladı. Bu hanedandan olup Büyük Britanya Krallığı'nı yöneten ilk kral I. George'tur.
Batı Prusya, Prusya Krallığı'nın vilayetlerinden biriydi. I. Dünya Savaşı'ndan sonra Versay Barış Antlaşması'yla vilayetin batı ve orta kesimleri Polonya'ya verilmiştir.
SMS Hannover, Alman Donanmasına bağlı beş ön dretnottan oluşan Deutschland sınıfının üçüncü gemisidir. Hannover ve daha sonra inşa edilen iki gemi az da olsa sınıfın öncü gemisi SMS Deutschland 'dan farklı bir tasarıma sahipti; itki sistemleri ve zırhı daha gelişmişti. Hannover Kasım 1904'te kızağa kondu ve Ekim 1907'de Açık Deniz Filosu'nda göreve başladı; görevine başlamasından on ay önce denizcilikte önemli bir değişime sebep olan HMS Dreadnought denize indirildi. Böylece Hannover daha tamamlanmadan eskimiş oldu, Birleşik Krallık'ın dretnotları hız ve silah bakımından daha üstündü, bu da denizde bir hat muharebesi için Hannover 'ı kullanışsız kılıyordu. Geminin ismi Prusya'nın bir ili olan Hannover'dan gelmektedir, Hannover ili Aşağı Saksonya'dadır.
Hannover Krallığı, Napolyon Savaşları sonrası III. George'a Hannover topraklarının geri verilmesi ile Ekim 1814'te Viyana Kongresi sonrası kurulmuştur. Braunschweig-Lüneburg Elektörlüğü'nün yerini almış ve 38 devletle birlikte Alman Konfederasyonu'na katılmıştır. Krallık 1837'ye kadar Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı ile kişisel birlik içinde Hannover Hanedanı tarafından yönetilmiştir. Son olarak 1866'da Prusya tarafından fethedilmiştir. 1946'da Hannover Eyaleti olarak yeniden canlanmış, fakat sonrasında daha küçük eyaletlerle birleştirilerek Aşağı Saksonya eyaletini oluşturmuştur.
Brandenburg vilayeti, Prusya Krallığı ile daha sonra Bağımsız Prusya Devleti'nin vilayetlerinden biriydi. Vilayet Prusya'nın çekirdeğini oluşturan bölgelerden biriydi. Vilayetin merkezi Potsdam (1815–1827), Berlin (1827–1843), Potsdam (1843–1918), Charlottenburg (1918–1920) ve son olarak yine Berlin (1920–1946) idi.
Hessen-Nassau, Prusya Krallığı ile Özgür Prusya Eyaleti'nin vilayetlerinden biriydi. Vilayetin merkezi Kassel idi.
Posen vilayeti, Prusya Krallığı'nın vilayetlerinden biriydi. Vilayet Posen Büyük Dükalığı'nın 1848'de Prusya'ya katılması ile kurulmuştur. I. Dünya Savaşı'ndan sonra 1919'da yapılan Versay Antlaşması ile Polonya'ya verildi. Vilayetin merkezi Posen idi.
Saksonya vilayeti, Prusya Krallığı ile Özgür Prusya Eyaleti'nin vilayetlerinden biriydi. Vilayetin merkezi Magdeburg idi.
Silezya vilayeti, Prusya Krallığı ile Özgür Prusya Eyaleti'nin vilayetlerinden biriydi. Vilayet 1815 yılında kurulmuş olup 1919'da Yukarı Silezya ve Aşağı Silezya olmak üzere ikiye bölündü. 1938-1941 tarihleri arasında yeniden var olmuştur. Vilayetin merkezi Breslau idi.
Hannover (Almanca) veya Hanover (İngilizce) Almanya'nın Aşağı Saksonya (Niedersachsen) eyâletinin başkentidir.
Rudolf Otto Alman din bilimcisi, siyasetçi ve Lüteriyan teologu.
Hannover Prensi George William, Brunswick Dükü Ernest Augustus ve Prusya Prensesi Victoria Louise'in ikinci büyük oğluydu.
Üç Kralın İttifakı 26 Mayıs 1849 tarihli bir anlaşmaydı. Prusya Krallığı, Hannover Krallığı ve Saksonya Krallığı arasında akdedilmişti. Devrimi şiddetle bastırmaya devam ederken, "Alman işlerinin birleşik yönetiminin kurulması" konusunda anlaştılar. Amaç, bir Alman federal devleti olan bir Alman İmparatorluğu'nun kurulmasıydı. Proje daha sonra Erfurt Birliği adını aldı.
Langensalza Muharebesi, 27 Haziran 1866'da, Avusturya-Prusya Savaşı sırasında, günümüzde Almanya'nın Bad Langensalza yakınlarında, Hannover Krallığı ile Prusya Krallığı arasında gerçekleşti. Hannoverliler savaşı kazandılar ancak daha sonra daha büyük ve güçlendirilmiş bir Prusya ordusu tarafından kuşatıldılar. Güneydeki Bavyera müttefikleriyle bağlantı kuramayan Hannoverlılar teslim oldu.