Gaziantep Üniversitesi, öğretime 1973 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamış ve 1987 yılında üniversite olan devlet üniversitesidir.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), 1992 yılında Denizli'de kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. 2 Eylül 2021 itibarıyla 41.480 öğrencisi bulunmaktadır.
Bochum Ruhr Üniversitesi, 43.113 öğrencisiyle Almanya'nın en büyük üniversitelerinden biridir. Üniversite adını içinde bulunduğu Ruhr Bölgesi'nden almıştır. Öğrencilerinin 7,223 kadarı yabancı öğrencidir. 1962 yılında kurulan üniversitenin öğretim dönemi 1965 yılında başlamıştır.
Çankaya Üniversitesi, Sıtkı Alp Eğitim Vakfı tarafından 9 Temmuz 1997 tarih ve 4282 sayılı yasa ile kurulmuştur. İlk öğrencilerini aynı yıl 1997-1998 akademik yılı için kabul etmiştir. Balgat ve Eskişehir Yolu 29. km’de olmak üzere iki kampüsü bulunmaktadır. Üniversitenin Merkez kampüsünün alanı, 70.000 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda yaklaşık 440.000 metrekaredir. Dünya standartlarında kaliteli yükseköğretim hedefini esas alan Çankaya Üniversitesinde eğitim dili Hukuk Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü hariç İngilizcedir. Çankaya Üniversitesinde, 5 fakülte, 23 bölüm, 3 programlı 2 meslek yüksekokulu ile iki enstitüde lisans ve lisansüstü eğitim verilmektedir.
Heidelberg Ruprecht Karl Üniversitesi, ya da kısa adıyla Heidelberg Üniversitesi, 1386'da Heidelberg'de kurulmuş, Almanya'nın en eski üniversitesi olmasının yanında; en ünlü ve prestijli üniversitelerinden biridir. Üniversitenin tarihi 14. yüzyıla kadar uzanır. 16. yüzyılda hümanizmin merkezi haline gelmiştir. 19. yüzyıl sonrasında bağımsız düşünürlerin, demokratik düşüncenin ve ileri seviye bilimsel araştırmaların merkezi haline gelmiştir. Bu dönemde Amerikan üniversitelerinde yüksek lisans eğitimi veren okullarına rol modeli olmuştur.
Marburg Philipps Üniversitesi, 1 Temmuz 1527 tarihinde Almanya'nın Marburg şehrinde, Hessen Derebeyi I. Philipp tarafından kurulmuştur. Dünyanın ilk ve en eski Protestan üniversitesidir.
Berlin Humboldt Üniversitesi, Almanya'nın başkenti Berlin'deki 4 üniversite arasında en eski üniversitedir.
Bremen Üniversitesi, 115 ülkeden 23.600 öğrencisiyle Bremen, Almanya'da bulunan 1971'de kurulmuş bir devlet üniversitesidir. 323 profesör okulda çalışmaktadır. Almanya'da "Elit üniversite" olarak sınıflandırılan ve "Excellence" etiketine sahip olan 11 kurumdan biridir.
Mainz Johannes Gutenberg Üniversitesi, Almanya'nın Renanya-Palatina eyaletinin Başkenti olan Mainz kentinde bulunmakta. Yaklaşık 150 enstitü ve kliniğinde 31.700 öğrenci sayısıyla Almanyanın önde gelen 10 yükseköğretim kurumlarından biridir. 1477 yılında kurulan üniversitede ayrıca yükseköğretim işlemi 2.800 öğretim üyesi ve öğretim elemanı tarafından gerçekleştirilmektedir. 1 Ocak 2005'ten bu yana üniversitenin 11 fakültesi bulunmaktadır. Adını çağdaş matbaayı Avrupa'ya getiren kişi olan Johannes Gutenberg'den almıştır.
Riga Teknik Üniversitesi Letonya'nın başkenti Riga'da bulunan yükseköğretim kurumudur.
Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi, Almanya'nın Münih kentinde bulunan bir devlet araştırma üniversitesidir. İlk olarak 1472 yılında Bavyera-Landshut Dükü Ludwig IX tarafından Ingolstadt Üniversitesi olarak kurulan bu üniversite, sürekli faaliyette olan Almanya'nın altıncı en eski üniversitesidir.
Münih Teknik Üniversitesi, Münih ile civarındaki ilçelerde ve Singapur'da çeşitli kampüsleri bulunan Almanya'daki bir araştırma üniversitesi. İsmi TU München veya TUM olarak kısaltılmaktadır. Üniversite 1868 yılında kurulmuş olup, kamuya ait bir yükseköğretim kurumudur. 9.869 öğretim görevlisi, 528 profesör üniversite bünyesinde çalışmaktadır. 39.081 öğrenci üniversitede eğitim alırken, öğrencilerin 2.548'i doktora aşamasındadır.
Şırnak Üniversitesi, Türkiye'nin Şırnak şehrinde bulunan bir devlet üniversitesidir.
Stuttgart Üniversitesi, Stuttgart Almanya'da yer alan 1829'da kurulmuş üniversitedir. Fen ve Mühendislik bilimleri ağırlıklı 10 fakültesi vardır. İdari ve Sosyal Bilimler ile Mimarlık fakültelerinin bulundugu şehir merkezi ve teknik fakültelerin olduğu Stuttgart-Vaihingen olmak üzere iki kampüse yerleşmiştir. Almanya'nın en önde gelen dokuz Teknik Üniversitesinin olusturdugu TU9 German Institutes of Technology e.V. kuruluşunda yer almaktadır. Yaklaşık 25.000 öğrencisi vardır ve rektörü Wolfram Ressel'dir. Şubat 2013 itibarıyla 59 Bachelor, 59 Master ve 19 Öğretmenlik olmak üzere toplam 137 öğrenim bölümü bulunmaktadır.
Berlin Teknik Üniversitesi veya kısaca TUB veya TU Berlin, Almanya'nın Berlin şehrinde yer alan teknik ve araştırma üniversitesidir.
Welfenschloss Almanya'nın Hannover kentinde bulunan bir saraydır. 1879'da Hannover Üniversitesi halini almış, daha sonra ise üniversitenin ismi Gottfried Wilhelm Leibniz Universität Hannover olarak değiştirilmiştir.
TU Braunschweig (Türkçe: "Braunschweig Teknik Üniversitesi veya Braunschweig Üniversitesi - Teknoloji Enstitüsü") Almanya'nın en eski teknik ve bilim üniversitesidir. Üniversite 1745 yılında Collegium Carolinum adında kurulmuştur. Almanya'nın en iyi ve en ünlü 9 teknoloji enstitüsünün bulunduğu TU9 birliği üyesidir. Üniversitede yaklaşık 19.000 öğrenci öğretim görmektedir. Mikro Hava Araçları, Hibrit motorları ve Digital Video Broadcasting projeleri yüksekokulda araştırılmaktadır. Üniversitenin tam adı 'Technische Universität Carolo-Wilhelmina zu Braunschweig'dır.
Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) , Türkiye ve Almanya tarafından ortaklaşa kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Kampüsü İstanbul Boğazı'nın Anadolu yakasında Beykoz ilçesindedir. 10 Nisan 2010 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan 5979 Sayılı kanunla kurulmuştur.
Konya Teknik Üniversitesi, yeni adı ile 2018 yılında kurulan Konya ilinin Selçuklu ilçesinde bulunan devlet üniversitesi.
Teknoloji (KNTU) (ait Khajeh Nasır Toosi Üniversitesi Persian KN Toosi Teknoloji Üniversitesi olarak da bilinen), İran'ın Tahran kentinde, Orta Çağ Fars bilgini Khajeh Nasir Toosi'nin adını taşıyan bir devlet üniversitesidir. Üniversite, İran'daki en prestijli, devlet destekli yüksek öğrenim kurumlarından biri olarak kabul edilir. Üniversiteye kabul oldukça rekabetçidir ve tüm lisans ve lisansüstü programlara giriş, İran Üniversite Giriş Sınavında öğrencilerin ilk% 1'i arasında puan almayı gerektirir. Aynı zamanda "Konkoor" olarak da bilinir ve Fransızca "concours" kelimesine benzeyen, yaani rekabet.