İçeriğe atla

Hamur (anlam ayrımı)

Yerleşim yerleri

Diğer

  • Hamur (gıda), unun su veya başka sıvılarla yoğrulmuş durumu
  • Oyun hamuru, çeşitli şekillere sokulabilen oynama hamuru.
  • Kağıt hamuru, ağaç odunundan ve kâğıt hurdalarından elde edilmiş olan lif ve elyafların pulper olarak tabir edilen altında döner bir bıçağı olan kazan tarafından su ile karıştırılmasıyla elde edilen karışım.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Hamur, Ağrı</span> Türkiyenin Ağrı ilinin ilçesi

Hamur Ağrı ilinin bir ilçesidir.

<span class="mw-page-title-main">Kâğıt</span> Hamur durumuna getirilmiş türlü bitkisel maddelerden yapılan, yazı yazmaya, baskı yapmaya, bir şey sarmaya yarayan kuru, ince yaprak

Kâğıt, çoğunlukla yazma işlemlerinde kullanılan, üzerine baskı ya da çizim yapılabilen veya ambalaj amacıyla kullanılan ince malzemedir.

<span class="mw-page-title-main">Ceylanlı, Hamur</span>

Ceylanlı, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Erdoğan, Hamur</span>

Erdoğan, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Gümüşkuşak, Hamur</span>

Gümüşkuşak, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Tükenmez, Hamur</span>

Tükenmez, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Uğurtaş, Hamur</span>

Uğurtaş, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Yoğunhisar, Hamur</span>

Yoğunhisar, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Türk mutfağı</span> Türk gastronomi geleneğine dahil bütün yiyecek ve içecekler

Türk mutfağı, Türkiye'nin ulusal mutfağıdır. Orta Asya, Selçuklu ve Beylikler ile Osmanlı kültürünün mirasçısı olan Cumhuriyet Dönemi Türk Mutfağı hem Balkan ve Orta Doğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir. Ayrıca Türk mutfağı yörelere göre de farklılıklar gösterir. Karadeniz mutfağı, Güneydoğu mutfağı, Orta Anadolu mutfağı gibi birçok yöreler kendilerine ait zengin bir yemek haznesine sahiptirler.

Balıkesir mutfağı, Balıkesir ve çevresine ait yemek kültürü.

<span class="mw-page-title-main">Katmer</span> tatlı veya tuzlu yenilebilen bir hamur işi

Katmer, Türk mutfağında ve Orta Asya'da yaygın olarak yapılan, hamurun yaklaşık 2 mm kalınlığında açılıp arasına yağ, haşhaş, tahin, antep fıstığı ya da kaymak konulup 4-5 kez katlanarak saçta pişirilmesi ile elde edilen hamur işi yiyecektir.

<span class="mw-page-title-main">Sundsvall</span> İsveçin Västernorrland ili, Sundsvall ilçesine bağlı yerleşim yeri

Sundsvall, [sɵnd'sval] İsveç'in doğu kuşağında bulunan bir kenttir. Şehir, Botni Körfezi kıyısında kuruludur. Kent, 50,000'lik nüfusuyla İsveç'in en büyük kentlerinden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Nevzine</span> şerbetli tatlı

Nevzine, şerbetli tatlılardandır. Un ve kabartma tozu ile elde edilen hamura, ana malzeme olarak tahin, yoğurt ve ceviz ilave edilir. Elde edilen harç koyu bir kıvam elde edilene kadar yoğrulur. Hamur, yağlı bir kalıba alınır ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişirme işleminden sonra su, şeker, üzüm pekmezi ve limon suyu ile hazırlanan şerbet ilave edilir. Dilimlenerek soğuk olarak servis yapılır. Kayseri yöresi tatlılarındandır. Şerbetinde şeker ve üzüm pekmezinin birlikte kullanılması, bu tatlıyı diğer şuruplu tatlılardan ayıran en önemli özelliklerinden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Kâğıt hamuru</span>

Kâğıt hamuru, kâğıt yapımında kullanılan ve tahtadan kimyasal ya da mekanik olarak ayrılmış selüloz elyafları, lif bitkilerinin veya atık kâğıt ile hazırlanan bir lignoselülozik elyaflı malzemedir. Kâğıt hamuru dünyada en bol bulunan hammaddelerden biridir.

Hamur işi, un, su ve katı yağdan oluşan bir hamurdur. Şekerli hamur işleri genellikle şekerleme ürünü olarak da tanımlanır. "Hamur işleri" sözcüğü, un, şeker, süt, tereyağı, katı yağ, kabartma tozu ve yumurta gibi maddelerden yapılmış birçok pişirilmiş ürünleri bildirir. Küçük tartlar ve diğer tatlı pişmiş ürünler de hamur işleri olarak adlandırılır. Fransızca kelime pâtisserie de aynı yiyecekler için kullanılır. Ortak hamur işleri turta, tart, kiş hamuru ve etli börek türlerini içerir.

<span class="mw-page-title-main">Puran poli</span> Hint yemeği

Puran Poli Hindistan'ın Dekan Yaylasından gelen bir tatlı yassı ekmek türüdür. Nohut, koyu esmer palmiye özunden elde edilen jaggery şekeri, düşük proteinli beyaz un, kakule, küçük hindistan cevizi, saf yağ ve su ile hazırlanan hamur bazı yörelerde noğut yerine hint güvercin bezelyesi veya maş fasulyesi kullanılıyor. Kuru meyve ve zerdeçal da eklenebilir. Puran poli Hindu bayramları Holi ve Ganesh Chaturthi için hazırlanır.

<span class="mw-page-title-main">Akyurt, Hamur</span> Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köy

Akyurt, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köydür.

<i>Huarache</i> (yemek)

Huarache, Meksika mutfağına ait bir yemektir. Yassılaştırılmış ve ovalimsi bir şekil verilmiş, içerisinde ise pişmiş fasulye ezmesi bulunan bir parça mısır hamurunun üst yüzeyine delikler açılarak kızartılması ile hazırlanmaktadır. Pişmiş hamurun üzerine ise doğranmış nopal, marul, soğan, patates, kişniş gibi malzemelerin yanı sıra farklı hayvanların etleri, yumurta, queso fresco ve salsa gibi farklılık gösteren malzemeler eklenerek tüketilir.

<span class="mw-page-title-main">SEKA Kâğıt Müzesi</span>

SEKA Kağıt Müzesi veya SEKA Mehmed Ali Kağıtçı Müzesi, Türkiye'nin Kocaeli ilinde bulunan bir sanayi mirası müzesidir. Türkiye'nin en büyük endüstriyel mirasının müzeye dönüşüm projesidir. 6 Kasım 2016 tarihinde ziyarete açılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Hamur, Dumlupınar</span> Kütahyanın Dumlupınar ilçesine bağlı köy

Hamur, Kütahya ilinin Dumlupınar ilçesine bağlı bir köydür.