İstanbul Üniversitesi (İÜ), ana yerleşkesi İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan, Türkiye'nin en eski devlet üniversitesidir.
Afet İnan, Türk sosyolog, tarihçi ve akademisyen. Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızıdır.
Köse Mihal, Mihaloğullarının atası. Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş döneminde Osman Gazi'nin silah arkadaşı olan Mikhael Kosses, İslamiyeti seçerek Osmanlı saflarına geçen ilk önemli Bizanslı komutandır. Mihaloğullarının atası Mikhael Kosses, Müslüman olduktan sonra Osman Gazi'nin teklifiyle Abdullah adını almış, adı Abdullah Mihal Gazi olmuştur.
Vasfi Rıza Zobu, Türk tiyatro ve sinema oyuncusu.
Yeni Forum 1979'da yayına başlayan ve Forum dergisinin devamı olan dergi.
Remzi Oğuz Arık, Türk arkeolog, yazar ve politikacı.
Etnografya, kavimleri karşılaştırarak inceleyen, kültür oluşumlarını araştıran, kültür bilimidir. İnsanın toplumsal varlığını niteliksel ve niceliksel olarak inceler. Bu incelemeleri alan çalışmasına göre gerçekleştirir. Bütünlükçü bir yöntem tercih eder. Bu yönteme göre insan-toplum ilişkisi birbirinden ayrı ögeler olarak anlaşılamaz. Geleneği gezi yazıları ve sömürgecilik dönemi raporlarına da dayanmaktadır.
Şevket Süreyya Aydemir, Türk yazar, düşün insanı, iktisatçı ve tarihçi.
Nusret Karasu Türk tıp doktoru, akademisyen, asker ve devlet adamı.
Vedat Nedim Tör,, Türk siyasetçi, yazar ve gazeteci.
Ferruh Şahinbaş,, Türk bürokrat.
Wilhelm Barthold veya Vasiliy Vladimiroviç Bartold bir Rus ve Sovyet doğubilimci ve tarihçidir.
Reşat Baykal, İTÜ eski rektörü ve bilim insanıdır.
Mirza Miranşah tam adıyla Mirza Celaleddin Miranşah Timur'un oğlu, askeri komutanı ve Azerbaycan valisidir.
Salih Saim Unar ya da İmamzade Salih Saim, Türk yazar.
Üniversite Reformu, modern tarzda yükseköğretim ihtiyacını karşılamayan Darülfünun'un yerine, bu ihtiyacı karşılayacak okulların kurulmasını amaçlayan 2252 sayılı ve 1933 tarihli kanuna dayanan reform hareketidir.
Postahane-i Âmire, 1840'ta İstanbul'da kurulan Osmanlı İmparatorluğu'ndaki ilk postane binasıdır. Daha sonra Sirkeci'ye taşınan kurumun ardından İş Bankası şubesi ve günümüze kadar da müze olarak kullanılmıştır. Aynı isim Büyük Postane için de kullanılmaktadır.
Tunus–Türkiye ilişkileri Türkiye, Tunus'u ilk tanıyan devletlerden biridir. İki ülke arasındaki ilişkiler gelişerek devam etmektedir. Tunus'un İstanbul'da konsolosluğu ve Ankara'da Büyükelçiliği bulunmaktadır. Türkiye'nin de Tunus'ta Büyükelçiliği bulunmaktadır.İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler en üst düzeydedir.
Ankara'da turizm; daha çok yerli turistlerin ziyaretleriyle yürümektedir ve büyük oranda kültür turizmine dayanmaktadır. Ankara, 2018 yılında 3,7 milyon ziyaretçi ile yerli turistlerin en çok konaklama yaptığı 5. Türk şehri olmuştur. Ayrıca turistik tesis ve yatak sayısı bakımından 81 il arasından 11. sırada yer almaktadır.
Atilla Galatalı, Türk seramik sanatçısı. Türkiye'de seramik sanatının kurucularından biri olarak kabul edilen Galatalı, 1970'lerde mimari yapılarda ürettiği duvar panolarıyla öne çıkmaktadır. Dengeli yalın anlatım üslubu ve soyut biçim anlayışı ile bilinmektedir.