İçeriğe atla

Hamburg Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Koordinatlar: 53°33′23″K 10°01′19″D / 53.55639°K 10.02194°D / 53.55639; 10.02194
Hamburg Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
Hochschule für Angewandte Wissenschaften Hamburg
Harita
Kuruluş1970
TürDevlet üniversitesi
BaşkanProf. Dr. Micha Teuscher (Mayıs 2017'den beri)
Öğrenciler17.100
KonumHamburg, Almanya
Web sitesihaw-hamburg.de

Hamburg Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (AlmancaHochschule für Angewandte Wissenschaften Hamburg) Almanya'nın Hamburg şehrinde bulunan bir yüksek öğretim ve uygulamalı araştırma kurumudur. Eskiden Fachhochschule Hamburg olarak bilinen üniversite 1970 yılında kuruldu. Öğrenci kaydı açısından 17.100 öğrenci topluluğu ile Hamburg'daki en büyük ikinci üniversite ve Almanya'daki üçüncü en büyük uygulamalı bilimler üniversitesidir.[1]

Kaynakça

  1. ^ "HAW Hamburg: Ueber die HAW Hamburg". 2 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar


İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Kütahya Dumlupınar Üniversitesi</span> Kütahyada kurulu devlet üniversitesi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ya da kısaca DPÜ, Türkiye'nin Kütahya ilinde bulunan devlet üniversitesi.

<span class="mw-page-title-main">Trakya Üniversitesi</span> Edirnede kurulu devlet üniversitesi

Trakya Üniversitesi, Edirne merkezli bir devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Sabancı Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

Sabancı Üniversitesi, 1999 yılında İstanbul'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Darmstadt</span> Hessende büyük şehir (Almanya)

Darmstadt Almanya'nın Hessen eyaletinde bulunan bir şehirdir. Şehir, Bursa'nın Almanya'daki 2 kardeş kentinden biridir. Darmstadt 122,23 km2 yüzölçümüne sahip, nüfusu, 30 Eylül 2006 itibarıyla yaklaşık 139.233 olarak tespit edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Sheffield Hallam Üniversitesi</span>

Sheffield Hallam Üniversitesi, Sheffield şehrinde İngiltere'nin kuzey bölgesinde Güney Yorkshire'da yer alan bir modern üniversitedir.

<span class="mw-page-title-main">Jena</span> Thüringende bağımsız şehir (Almanya)

Jena, Almanya'da bir üniversite şehridir. Saale Nehri'nin üstünde kurulmuştur. Nüfusu 2019 itibarıyla 111.343 kişi olup, Erfurt şehrinden sonra, Thüringen eyaletinin en kalabalık 2. şehridir.

<span class="mw-page-title-main">Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi</span> Rizede kurulu devlet üniversitesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulunun 2006 yılı içerisinde aldığı bir kararla bağlı olduğu Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden ayrılarak Rize ilinde açılan üniversitedir.

<span class="mw-page-title-main">Muş Alparslan Üniversitesi</span> Muşta kurulu devlet üniversitesi

Muş Alparslan Üniversitesi, 28 Mayıs 2007 tarihinde kurulan ve Muş ilinde faaliyet gösteren yüksek eğitim kurumudur.

<span class="mw-page-title-main">Chalmers Teknik Üniversitesi</span>

Chalmers Teknik Üniversitesi, genellikle Chalmers olarak anılan, teknoloji, doğa bilimleri, mimarlık alanlarında araştırma ve eğitim üzerine yoğunlaşmış, İsveç'in Göteborg kentinde bulunan bir yükseköğrenim kurumudur. THES 2005 yılı sıralamasına göre; İsveç'in en iyi araştırma üniversitesi ve Avrupa'nın zirvedeki araştırma üniversitelerinden biridir. Üniversitenin çevre bilimleri, nanoteknoloji, bilgi teknolojileri, endüstriyel tasarım, yönetim ve mimarlık alanlarında oldukça kaliteli bölümleri bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Berlin Humboldt Üniversitesi</span> Almanya, Berlinde kurulu devlet üniversitesi

Berlin Humboldt Üniversitesi, Almanya'nın başkenti Berlin'deki 4 üniversite arasında en eski üniversitedir.

Reutlingen Üniversitesi, eğitim ve araştırma alanlarında faaliyet gösteren bir uygulamalı bilimler üniversitesidir. Almanya'nın güneyindeki Baden-Württemberg eyaletinin Reutlingen kentinde yer almaktadır. Öğrenci sayısı, dörtte biri uluslararası ve değişim öğrencisi olmak üzere yaklaşık 5.500'dür. Reutlingen Üniversitesi, uluslararası öğrenciler için ikinci bir ev olarak uzun bir geleneğe sahiptir; şu anda kayıtlı öğrencilerin dörtte birinden fazlası Almanya dışındaki ülkelerden gelmektedir. Üniversite, Uluslararası İşletme, Mühendislik, Bilgi, Tıp ve Doğa Bilimleri ve Tasarım ana alanlarında lisans ve lisansüstü programlar sunmaktadır. Yaygın üniversite yapılarının aksine, fakültelerin yönelimi orada bulunan bilimlerin bir sonucu değildir. Daha ziyade endüstri odaklı uzmanlaşmalarından kaynaklanmaktadır. Reutlingen Üniversitesi'nin beş okulu Uygulamalı Kimya Okulu, ESB İşletme Okulu, Bilgi Teknolojileri Okulu, Mühendislik Okulu ve Tekstil ve Tasarım Okulu'dur. Çeşitli sıralamalarda ilk beşe girmesi ve endüstri ve ticaret dünyasındaki saygınlığı, üniversiteyi Almanya'nın en prestijli uygulamalı bilimler üniversitelerinden biri haline getirmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Hamburg Üniversitesi</span>

Hamburg Üniversitesi, Hamburg, Almanya'da bulunan bir devlet üniversitesidir. Üniversite 1 Nisan 1919'da kurulmuştur. Günümüzde 38.000 öğrencisi bulunan üniversite kırsal alandaki kampüsünde faaliyetlerine devam etmektedir. Okulun ilk açıldığı yıl 1919 yılında yaklaşık 1700 öğrencisi bulunmaktaydı. Bu sayı 1950'lerde 6000'lere, 60'larda ise 12000'i aşmıştır. Günümüzde Hamburg Üniversitesinde Almanya dışından gelen 2200 uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. 850 profesör üniversite bünyesinde çalışmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Hannover Üniversitesi</span>

Gottfried Wilhelm Leibniz Hannover Üniversitesi, Almanya'nın Hannover şehrinde bulunan resmi ismi Gottfried Wilhelm Leibniz Universität Hannover veya kısaca LUH olan yükseköğretim kurumudur. Özellikle temel bilimler ve mühendislik alanında Almanya ve Avrupa'da adı geçen köklü üniversitelerden biri olan Hannover Üniversitesi bilhassa makine mühendisliği ve mimarlik bölümlerinde Almanya´nin en iyi üniversitelerinden biri olarak kabul edilir. Üniversite 1831 yılında kurulmuş olup 9 fakülteden oluşmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Köln Üniversitesi</span> Almanya, Kölnde kurulu devlet üniversitesi

Köln Üniversitesi Köln, Almanya'da bulunan, 48.000'den fazla öğrencisiyle Almanya'daki en büyük üniversitelerden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Duisburg-Essen Üniversitesi</span>

Duisburg-Essen Üniversitesi Almanya'nın Kuzey-Ren Wesfalya eyaletinde bulunan yükseköğretim kuruluşudur. 1 Ocak 2003'te Duisburg ve Essen Üniversitelerinin birleştirilmesiyle kurulmuştur. Duisburg ve Essen Üniversitelerinin her ikisi de 1972 yılında kurulmuştu. 14 bölüm 30 binden fazla öğrencisiyle üniversite Almanya'daki en büyük on üniversite arasına girmektedir. Birçok uluslararası öğrenci üniversite kapsamındaki fakültelerde eğitim görmektedir. Üniversitenin yıllık bütçesi 470 milyon eurodur.

<span class="mw-page-title-main">Zirve Üniversitesi</span> Gaziantep ilindeki eski bir vakıf üniversitesi

Zirve Üniversitesi Gaziantep ilinde bulunan vakıf üniversiteydi. 2009 yılında eğitim-öğretim hayatına başlamıştı. İngilizce ve Türkçe ile öğretim yapan üniversite, Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca, Arapça ve Osmanlıca derslerini de seçmeli ders olarak vermekteydi. 23 Temmuz 2016 tarihinde, Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'yle üniversite kapatılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Berlin Teknik Üniversitesi</span>

Berlin Teknik Üniversitesi veya kısaca TUB veya TU Berlin, Almanya'nın Berlin şehrinde yer alan teknik ve araştırma üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi</span> Ankarada kurulu devlet üniversitesi

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ), eski adıyla Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara'nın beşinci devlet üniversitesi. 27648 Sayı ve 21 Temmuz 2010 tarihli T.C. Resmî Gazete'de yayımlanan karar uyarınca, 7 fakülte, 1 yüksekokul ve 4 enstitü ile 1 konservatuvarla kurulmuş, 2011-2012 Öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi</span> Sakaryada kurulu devlet üniversitesi

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), 18 Mayıs 2018 tarihli Resmî Gazete'de yayınlanan KHK ile kurulmuştur. Üniversite bünyesinde 1 enstitü, 6 fakülte, 1 yüksekokul ve 12 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Bu birimler üniversite kurulmadan önce Sakarya Üniversitesi'ne bağlıydı. Üniversite Sakarya Üniversitesi ile aynı yerleşkede yer almaktadır. Meslek Yüksekokulları ise Sakarya iline dağıtılmıştır. Üniversitenin temel amacı, normal üniversitelere nazaran uygulamalı mesleki eğitim amaçlıdır. Ayrıca üniversite Türkiye'de bulunan iki Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nden birisidir.

<span class="mw-page-title-main">Köln Uygulamalı Bilimler Üniversitesi</span>

Köln Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, resmi adı TH Köln – University of Applied Sciences, kısa adı TH Köln'dür), 1971'de Almanya'nın Köln şehrinde kurulan bir yüksek öğretim enstitüsüdür. En eskileri 1833'te kurulan „Königlichen Provinzial-Gewerbeschule“ olan ve 15 aralık 1879'da Köln Şehri Ticaret Koleji olarak yeniden adlandırılan çok sayıda küçük kolejin birleşmesinden oluşturuldu.