Eskişehir, Türkiye'nin Eskişehir ilinin merkezi olan şehirdir. 1993 yılında çıkarılan kanunla Büyükşehir Belediyesi olmuştur. Ortasından Porsuk Çayı geçen şehir, Avrupai tarzdadır. Ayrıca içerisinde Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesinin bulunması nedeniyle bir öğrenci kenti görünümündedir.
Rıdvan Yenişen, Türk bürokrat.
Ali Haydar Öner, Türk bürokrat.
Mustafa Taşkesen, Türk bürokrat.
Amir Çiçek, Türk bürokrat.
Halil İbrahim Daşöz,, Türk bürokrat.
Abdullah Nevzat Tandoğan, Türk bürokrat.
Zeki Şanal, Türk bürokrat.
Mehmet Kılıçlar, bürokrat, eski Ankara valisi.
Abdullah Dilaver Argun, Türk bürokrat.
Julianus Sütunu ya da halk arasında bilinen adıyla Belkıs Minaresi; Ankara'nın Altındağ ilçesinin Ulus semtinde bulunan bir dikilitaştır.
Ercan Topaca,, Türk bürokrat.
Mehmet Varinli,, Türk bürokrat.
Orhan Alimoğlu,, Türk bürokrat.
Hakan Yusuf Güner,, Türk vali, bürokrat.
Ankara ilinin 25 ilçesi vardır. Ankara Büyükşehir Belediyesini oluşturan bu ilçeler: Akyurt, Altındağ, Ayaş, Balâ, Beypazarı, Çamlıdere, Çankaya, Çubuk, Elmadağ, Etimesgut, Evren, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kahramankazan, Kalecik, Keçiören, Kızılcahamam, Mamak, Nallıhan, Polatlı, Pursaklar, Sincan, Şereflikoçhisar ve Yenimahalle'dir.
Süleyman Kahraman,, Türk bürokrat. Karaman Valiliği, Erzincan Valiliği ve Merkez Valileri Grup Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.
Mahmut Demirtaş,, Türk bürokrat, Emniyet Genel Müdürü.
Alaettin Eriş, Türk siyasetçi.
Çankırı Caddesi veya tarihi adıyla Çankırıkapı; Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan bir caddedir. Anafartalar ve Cumhuriyet Caddelerinin Ulus Meydanı'nda kesiştiği noktadan başlayan cadde, Dışkapı semtine kadar devam eder. İlk yapıldığı yıllarda şehrin en önemli eğlence merkezlerinden birisi olan Çankırı Caddesi; dönemin ünlü mekanlarından "Fresko'nun Barı", "Elhamra Bar" ve "Park Sineması" gibi pek çok işletmeye de ev sahipliği yapmıştır. Ayrıca; bugün Ankara Valiliği'nin önündeki Hükûmet Meydanı'nda bulunan Julianus Sütunu'nun orijinal konumu ile geçmişte çeşitli sebeplerden dolayı yıkılan veya yok olan yapılardan İğneli Belkıs Camii ve Hasan Paşa Hamamı da bu cadde üzerinde bulunmaktaydı.