Cilo Dağı ya da Buzul Dağı, Türkiye'nin 2. en yüksek dağıdır. Zirvesi dört mevsim boyunca erimeyen kar ve buz örtüsü ile kaplı tektonik bir dağ olan Cilo Dağı Güneydoğu Toroslar'ın en doğu uzantısını oluşturur. Türkiye'nin güneydoğu ucunda, Hakkâri ilinin sınırları içerisinde yer almaktadır.
Zugspitze, Wetterstein Dağları'nın en yüksek zirvesinin yanı sıra Almanya'nın en yüksek dağıdır. Deniz seviyesinden yüksekliği toplam 2.962 metredir. Garmisch-Partenkirchen şehrinin güneyinde yer alır ve Almanya ve Avusturya arasındaki sınırının batı zirvesi üzerindedir. Dağın güneyindeki Zugspitzplatt, çok sayıda mağara ile yüksek karstik platoları içerir.
Süphan Dağı, Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van Gölü'nün hemen kuzeyinde bulunan bir stratovolkandır.
Elbruz Dağı, 5.642 m yükseklikle Kafkasların, Rusya'nın ve Avrupa'nın en yüksek dağı. Elbruz; şu sıralar faal olmayan, yoğun olarak buzullarla kaplı, çift zirveli bir stratovolkandır. İki zirve arasındaki mesafe 1.500 metre olup zirve noktası güney krater kenarında bulunur. 70'ten fazla buzul, Elbruz'dan aşağıya, vadiye akar. Toplam 145 km² buzla örtülüdür.
Han Tanrı Dağı Orta Asya'da 7 bin metreden fazla yüksekliğe sahip, Tanrı sıradağlarına bağlı bir dağ. Dağın 7.000 metreden yüksek olduğu ancak son yıllar içerisinde kesin olarak kanıtlanabilmiştir.
Samani Zirvesi, Tacikistan'ın ve içinde bulunduğu Pamir Dağları'nın en yüksek dağıdır. Tam adı İsmail Samanî Zirvesi'dir. Yüksekliği 7495 metredir. O zaman Tacikistan'ın da parçası olduğu Sovyetler Birliği'nin de en yüksek dağı olan tepenin önceki adları 1933-1962 arası "Stalin", 1962-1992 arası ise "Komünizm" idi. Sovyetler Birliği 1991 yılında dağıldığında zirve tekrar eski adına kavuştu. Bu zirve "Kar Leoparı" unvanını alabilmek için tırmanılması gereken beş zirveden biridir.
Bolkar Dağları eski adıyla Bulgar Dağları Konya, Niğde ve Mersin illerine yayılmış, en yüksek noktası 3.524 metre rakımlı, tektonik bir dağ sırasıdır. Montivipera bulgardaghica adındaki zehirli engerek türü dünyada sadece bu dağda yaşamaktadır. Karacaoğlan, şiirlerinde bu dağdan bahseder.
Mahya Dağı, 1031 metre rakımlı bir dağdır. Türkiye'nin Trakya bölgesinde, Kırklareli ve Tekirdağ'ın arasında bulunur. Yıldız Dağları'nın en yüksek zirvesidir. Zirvesinde NATO bünyesinde etkinlik gösteren bir radara ev sahipliği yapar. Zirvesine çıkıldığında Türkiye'den Bulgaristan'ı görmek mümkündür.
Südetler Orta Avrupa'da bir dağ zinciridir. Südet dağları Almanya'nın doğusundan Polonya ve Çekya'ya kadar uzanır. En yüksek zirvesi Çekya-Polonya sınırındaki Karkonoşe dağlarındaki Sněžka'dır. Südetler 1.602 metre yüksekliğe erişmektedir. Dağ zincirinin Çek tarafındaki güncel jeomorfolojik birimi Krkonošsko-jesenická soustavadır. ("Krkonoše-Jeseníky").
Düldül Dağı, Osmaniye iline bağlı Düziçi ilçesinin kuzeydoğu yönündeki tepenin adı olup Amanos Dağları'nın en yüksek zirvesidir. Düldül Dağı'nın denizden yüksekliği 2448 metredir. Üç yüksek zirveden oluşur Gökçe-Kefen zirveleri Osmaniye sınırında ve Berke Barajı yakınlarında Kaya Düldül (Eğri) zirvesi, 2110 metre ile Kahramanmaraş sınırlarındadır.
Tai dağı ya da Taishan Çin Shandong eyaleti Tai'an şehri sınırları içinde kalan, büyük tarihi ve kültürel öneme sahip bir dağdır. En yüksek zirvesi olan Yeşim imparator Zirvesi, Çin resmi kaynaklarında 1532,7 metre olarak belirtilmektedir.
Ilgaz dağları, Batı Karadeniz Bölgesi'nin en yüksek dağ kütlesidir. Kastamonu-Çankırı yolunun 1.875 m'lik bir geçitle aştığı Ilgaz dağı doğu-kuzeydoğu, batı-kuzey batı doğrultusunda 50 km uzunluğunda oval bir kütle oluşturur. En yüksek zirvesi Batı Karadeniz'in en yüksek zirvesi de olan Büyükhacat tepesi 2587 m, ikinci zirvesi Küçükhacat tepesi ise 2546 m yüksekliktedir.
Olimpos Dağı, Yunanistan'ın en yüksek dağıdır. Selânik'in yaklaşık 80 km güneybatısında, Teselya ve Makedonya arasındaki sınırda; Larisa ve Pierya bölgeselleri arasındaki Olympus Sıradağları'nda bulunmaktadır. Ege Denizi'nin Termaikos Körfezi yakınlarındaki Olympus masifinin bir parçasıdır. Olimpos Dağı'nın 52 zirvesi ve derin boğazları vardır. En yüksek tepe olan Mytikas, "burun" anlamına gelir ve 2.917 metre (9.570 ft) yüksekliğindedir. Topografik önem açısından Avrupa'nın en yüksek zirvelerinden biridir.
Babadağ güney-batı Türkiye'de, Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki Muğla ilinin Fethiye ilçesinde bulunan bir dağ'dır.
İskandinav Dağları veya Scandes, İskandinav Yarımadası boyunca uzanan dağ sırasıdır. İskandinav kaledoniti ile eşdeğerdir. Dağların batı tarafları Kuzey Denizi ve Norveç Denizi ile dik bir biçimde kesilerek ünlü Norveç fiyordlarını oluşturur. Dağ sırası en kuzeye ulaştığında bükülerek Finlandiya'ya doğru devam eder.
Cascade Sıradağları veya kısaca "Cascades" batı Kuzey Amerika kıtasında önemli sıradağlardır. Kanada'da güney Britanya Kolumbiyası eyaletinden güney doğru ABD'de Washington, Oregon ve kuzey Kaliforniya eyaletlerine kadar uzanırlar. Bu sıralar ham önemli volkanik olmayan zirveleri hem de "Yüksek Cascadelar" adı verilen bir sıra volkan zirvelerini ihtiva ederler. Batı Kanada'da Britanya Kolumbiyası eyaletinde bulunan kısmını Kanadalılar "Kanada Cascadeları" veya basitçe yerel dağlar olarak "Cascades Dağları" olarak adlandırırlar. ABD'nin kuzey-batı bölgesinde bulunan kısmının Washington eyaleti içinde bulunan kısmı genel olarak yerel ismi ile "Cascadeler"'dir; fakat genel olarak "Kuzey Cascadeler " olarak da anılırlar. Tüm Cascade Sıradağları üstünde bulunan en yüksek zirve rakımı ABD Washington Eyaletinde bulunan 4,392 m olan Rainier Dağı'dir.
Azerbaycan'daki dağların yükselti sıralaması:
Monte Perdido (İspanyolca) Pireneler'in en yüksek üçüncü dağıdır. İspanya'da bulunan Monte Perdido'nun zirvesi 3,355 metre yüksekliğindedir. 1997 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.
Enontekiö, Finlandiya'nın Laponya bölgesinde bulunan bir belediyedir. Belediye, ülkenin en kuzeybatı kesiminde yer almaktadır. Yüzölçümü 8.391,35 km² olan belediyenin nüfusu 31 Ağustos 2017 tarihi itibarı ile 1.905'tir. Belediyenin merkezi Hetta köyüdür.
Laponya, Finlandiya'nın bölgelerinden biridir. Bölge, Laponya'nın Finlandiya kesiminden oluşmakta olup Kuzey Ostrobotniya ve Kainuu ile İsveç, Norveç ve Rusya ile komşudur. Yüzölçümü 100,370.05 km² olan bölgenin nüfusu 30 Eylül 2017 tarihi itibari ile 178,896 olup. Finlandiya'nın en büyük ve en seyrek nüfuslu bölgesidir. Finlandiya'nın dörtte birini oluşturmaktadır ve büyük kısmı Kuzey Kutup Dairesi'nin kuzeyinde kalmaktadır. Bölgenin merkezi Rovaniemi'dir.