İçeriğe atla

Halil Gökhan

Halil Gökhan
Doğum1967
Tarsus, Mersin
Meslekmüellif, romancı, mütercim

Halil Gökhan (d. 1967, Tarsus) müellif, romancı, mütercim.

İlk yapıtı 1989'da Varlık Dergisi'nde yayımlandı. Yazı ve çevirileriyle sanat basınında uzun dönem yer aldı. Roman, öykü ve şiir kitapları çevirdi. İlk kitap çevirisi Enstantaneler (Alain-Robbe Grillet) 1990'da yayımlandı. İlk romanı Yedinci 1999'da çıktı. 2004'te Konuşan Kadın,[1] 2006'da ise Yeni Sevgili[2] ERKEKLER CENNETİNDE SON TANGO romanları çıktı.

Abdi İpekçi, Orhon Murat Arıburnu, Altın Koza, Yaşar Nabi Nayır yarışmalarında; öykü, film hikâyesi ve şiir dallarında ödüller kazandı.

2000 yılında Türkolog Timour Muhidine ile birlikte hazırladıkları Türk Edebiyatında Paris adlı kitap, aynı yıl Fransızca da çıktı.[3]

Modern ve çağdaş Fransız şiiri antolojileri hazırladı.

Çeşitli otomobil dergilerinde bir bütün olarak yazdığı denemelerini Otomobil adlı kitabında[4] bir araya getirdi.

2000'den bu yana serbest ve bağımsız bir yazar olarak çalışmakta, 2002'den bu yana da Le Monde diplomatique'in Türkiye temsilcisi ve editörlüğünü yapmaktadır. Editörlük, yayın-basın danışmanlığı, yayın hakları, iletişim gibi alanlarda çalışmalarını sürdürmektedir.

Son zamanlarda 22 kadın yazarı içeren ilginç bir proje üzerinde çalıştığı bilinmektedir! Bu sayı 11'e düşmüştür ama hala 22 olabilir...

Barbuni.com[5] kültür sanat haber içerik sitesinin kurucusudur.

Kaynakça

  1. ^ "Tempo Dergisi". 13 Eylül 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2008. 
  2. ^ "Birgün.net". 4 Ekim 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2008. 
  3. ^ "Paristanbul Esprit des peninsules, 2000, Paris". 4 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2008. 
  4. ^ 2005, Dost Kitabevi Yayınları
  5. ^ "Kültür, sanat, haber, içerik sitesi". 21 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2020. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

Mehmet Erte, Türk şair ve yazardır.

Kitap-lık, Yapı Kredi Yayınları (YKY) tarafından 1993 yılından itibaren çıkarılan edebiyat dergisi.

<span class="mw-page-title-main">Memet Fuat</span> Türk yazar ve eleştirmen

Memet Fuat , Türk eleştirmen, yazar, yayıncı ve eğitimci.

Beşir Ayvazoğlu, edebiyatçı, şair, yazar, gazeteci.

<span class="mw-page-title-main">Necati Cumalı</span> Türk yazar ve şair (1921-2001)

Necati Cumalı, Türk yazar, şair.

<span class="mw-page-title-main">Murathan Mungan</span> Türk yazar

Murathan Mungan, Türk yazar, oyun yazarı ve şairdir.

<span class="mw-page-title-main">Ayşe Kulin</span> Türk yazar ve gazeteci

Ayşe Kulin, Türk yazar ve gazeteci.

Varlık, 15 Temmuz 1933'te Yaşar Nabi Nayır tarafından yayımlanmaya başlanan aylık sanat ve edebiyat dergisidir.

Rahmi Emeç, Türk gazeteci ve şairdir.

Şükrü Yavuz, Türk yazar. Kabataş Erkek Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. 1978-1985 yılları arasında Gırgır Dergisi'nde yayın kurulu üyeliği ve mizah yazarlığı yaptı. 1985-1990 yılları arasında Limon Dergisi'nde yöneticilik ve yazarlık yaptı. Kenan Evren'i hicveden "Netekim, Mustafa Kamil Zorti" isimli yapıtı bu dönemde iki ayrı kitap olarak yayımlandı. Daha sonra Nankör Dergisi'ni çıkardı. Aktüel Dergisi ve Tempo Dergisi'nde köşe yazarlığı yaptı. Turgut Özal'ı hicveden "Hakkaten, Ceviz Ali Hududi" isimli kitabı yayımlandı. 1992-2000 yılları arasında Kanal D, Star TV, NTV ve CNN Türk'te Yayın ve İcra Kurulu üyeliği, Haber Koordinatörlüğü, Haber Müdürlüğü, Dış Haber Şefliği, Ankara Editörlüğü, program yapımcılığı gibi görevlerde bulundu. Radikal Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı. 2005 yılında Küstah Dergisi'ni çıkardı. 2007'de İstanbulum Dergisi'nin yayın yönetmenliğini yaptı. 2008'de haber kanalı 6 News'in Haber ve Programlar Koordinatörü oldu.

<span class="mw-page-title-main">Tekin Gönenç</span>

Tekin Gönenç, Türk şair ve yazardır.

<span class="mw-page-title-main">Emine Çaykara</span>

Emine Çaykara, arkeolog ve sanat tarihçisi.

Nuray Tekin, Türk yazardır.

<i>Doğan Kardeş</i> Türk çizgi roman/çocuk dergisi

Doğan Kardeş, Türkiye'de 1945-1993 arasında aralıklar ile yayınlanmış popüler çocuk dergisidir. 2008-2011 arasında çizgi roman ve manga dergisi olarak yayınlamıştır.

Tekin Sönmez, Türk roman, öykü, deneme yazarı, gazeteci, şair, fotoğraf sanatçısı, sinevizyon editörüdür.

Kadir Aydemir, Türk şair, yazar.

<span class="mw-page-title-main">Fahrettin Çiloğlu</span> Türk yazar

Fahrettin Çiloğlu, Türkiye'ye göç etmiş Gürcü bir aileden gelen yazardır. İki dilde yazan yazar, Gürcüce yazar adı olarak önce ფარნა ჭილაძე, sonra ფარნა-ბექა ჩილაშვილი ve bazı Türkçe çevirilerde Parna-Beka Çiladze ile Parna-Beka Çilaşvili adlarını kullanmıştır. Tanrı'nın Sıcak Eli adı öykü kitabında Parna-Beka Çiladze adını kullanmıştır.

İbrahim Tenekeci, Türk şair.

Arzu Demir 1973 yılında Ağrı’da doğdu. Türk Şair, yazar ve öğretmendir. ilk şiir kitabı yalnızlık üşür 2007 yılında, Arzu Alır adıyla, Kül Sanat yayınlarından çıktı. Şiir, öykü ve yazıları; 2007 yılından beri Kıyı, Şiiri Özlüyorum, Yasak meyve, Mühür, Kül Öykü, Dünyanın Öyküsü, Lacivert, Patika, Kurşun Kalem, Akköy, Roman Kahramanları gibi dergilerin yanı sıra Matrix, Ort der Augen ve Bawülon gibi Almanca edebiyat dergilerinde de yayımlandı. Arzu Alır adıyla, 2010 yılında yayınlanan Şeytan Gül Dalına Dönerse okurları ile buluştu, daha sonra bu kitap ile Asıl Suret ve Bahçedekiler adlı şiir kitapları Almancaya çevirilerek okurla buluştu.

Kurşun Kalem Edebiyat Dergisi, 2009 yılından yayımlanmaya başlamış 3 ayda bir yayımlanan İzmir merkezli bir edebiyat dergisi.