İçeriğe atla

Halid er-Raşidi

Halid Er-Raşidi
Kişisel bilgileri
Tam adıKhaled Mohammad Aaidh Al-Rashidi
Doğum tarihi 20 Nisan 1987 (37 yaşında)
Doğum yeriKuveyt
Boyu1,82 m (5 ft 11+12 in)
MevkiiKaleci
Kulüp bilgileri
Kulübü Al-Salmiya SC
Numarası 1
Altyapı kariyeri
1996 Al Tadamon
Profesyonel kariyeri*
YıllarTakımMaç(Gol)
2005-2008 Al Tadamon 45 (0)
2008-2010 Tatran Presov 10 (0)
2010 → Al Salibikhaet (kiralık) 2 (0)
2010-2013El-Arabi 104 (1)
2013-2014Nottingham Forest 0 (0)
2014- Al-Salmiya SC 21 (0)
Toplam182(1)
Millî takım kariyeri
2006- Kuveyt 12 (0)
* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.
Güncelleme: Nisa 2015

Halid Er-Raşidi (d. 20 Nisan 1987), Kuveytli millî futbolcudur. Al-Salmiya SC'de oynuyor.

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Ebû Bekir</span> İslam Devletinin ilk halifesi, sahabe

Ebû Bekir ya da tam adıyla Ebû Bekir Abdullah bin Ebî Kuhâfe Osmân bin Âmir el-Kureşî et-Teymî, İslam peygamberi Muhammed'in sahâbesi ve Dört Halife'nin ilki. Muhammed sonrası Müslüman toplumda 632-634 arası liderlik ve yöneticilik yapması, bu sebeple Muhammed'in halefi olması kendisine ilk halife unvanını kazandırmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Hâlid bin Velîd</span> Arap asker ve komutan, sahabe (y. 585–642)

Hâlid bin el-Velîd Seyfullah olarak da bilinen Arap komutan. Hudeybiye Antlaşması sonrasında Müslümanlığı seçene kadar Kureyşlilerin saflarında, İslam dinine geçtikten sonra ise İslam devletinin emrinde savaşmıştır. Kureyşlilerin Uhud Savaşı'nda yenilmemelerinde kilit rol oynamış, emrindeki süvarilere yaptırdığı manevra ile Müslümanların yenilmesini sağlamıştır. Müslüman olduktan sonra Bizans ve Sasanilere karşı zaferler kazanmıştır. Bunların en dikkat çekeni Yermük nehri kıyısında Bizans ordusunu bozguna uğrattığı savaştır. İslami kaynaklara göre katıldığı yüzü aşkın savaşta hiçbir yenilgiye uğramamış nadir komutanlardan biridir.

<span class="mw-page-title-main">Leyla Halid</span>

Leyla Halid Filistin Halk Kurtuluş Örgütü'nün bir üyesi. Şu anda Filistin Ulusal Yönetimi'nin bir üyesidir. 1982 yılında evlendiği ikinci kocası doktor Fayez Raşid Hilal ve Bader ve Başar adındaki iki oğluyla birlikte Ürdün'ün başkenti Amman'da ikamet etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Yermük Muharebesi</span> Müslüman Arap ordularının Bizans İmparatorluğu ile yaptığı muharebe (636)

Yermük Muharebesi, Halid bin Velid komutasındaki İslam ordusuyla Bizans İmparatorluğu'nun Yermük'te yaptığı, Arap-Bizans savaşlarının en büyük muharebesidir.

<span class="mw-page-title-main">Reşid Ali Geylani</span>

Raşid Ali el-Geylani, Irak Krallığı'nda 3 kez başbakanlık yapmış olan Iraklı asker ve siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Mehmed Raşid Paşa</span> Osmanlı devlet adamı

Mehmed Raşid Paşa Osmanlı Devleti'nin Hariciye Nazırı.

<span class="mw-page-title-main">Muhammed bin Raşid el-Mektum</span>

Şeyh Muhammed bin Raşid el-Mektum Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emirliği'nin hükümdarıdır.

<span class="mw-page-title-main">Arap-Bizans savaşları</span> 7. yüzyıl ile 11. yüzyıl arasında savaşlar serisi

Arap-Bizans savaşları, 7. yüzyıldan 11. yüzyıla kadar Müslüman Araplar ile Bizans İmparatorluğu arasında yapılan savaşlardır. Çatışmalar, 7. yüzyılda İslam peygamberi Muhammed'in, Raşidun ve Emevi halifelerinin ilk Müslüman fetihleri sırasında başladı ve halefleri tarafından 11. yüzyılın ortalarına kadar devam etti.

<span class="mw-page-title-main">Râşidîn Halifeliği</span> Kurulan ilk İslam halifeliği (632–661)

Râşidîn Halifeliği, İslâm peygamberi Muhammed'in halefi olan ilk halifeliktir. Muhammed'in MS 632'deki vefatından sonra ilk dört ardışık halifesi (halef) tarafından yönetildi. Bu halifeler, Sünni İslam'da topluca Râşidîn ya da "Doğru Yolda olan" halifeler olarak bilinirler. Bu terim Şîa'da kullanılmaz, çünkü Şii Müslümanlar ilk üç halifenin yönetimini meşru görmez.

<span class="mw-page-title-main">Zincirler Muharebesi</span>

Zincirler Muharebesi, Müslüman Arap kumandanı Halid bin Velid'in Kuveyt'te bulunan Kâzımiyye bölgesinde, Sasani İmparatorluğu'na karşı yapmış olduğu ilk muharebedir. Ebu Bekir'den gelen bu emirle, İslamiyet'in Arap Yarımadasının dışına taşınması ve kurulan İslam Devletinin sınırlarının genişletilmesi hedeflenmiştir. Savaşı Müslüman ordusu kazanmış ve İslam Orduları Kuveyt'i fethederek Irak yönünde ilerlemeye başlamışlardır.

Râşid veya Ebu Cafer Râşid "Billah" Tam adı Ebu Cafer "Râşid Billah" el-Mansur bin el-Fadhl al-Mustarşid (Arapça: أبو جعفر الراشد بالله المنصور بن الفضل المسترشد ; Abū ja'far ar-râchid bi-llah al-mansūr ben al-fadhl al-mustarchid, 1135–1136 döneminde hüküm süren Bağdad Abbâsî Hâlifelerinin otuzuncusudur.

<span class="mw-page-title-main">Müslümanların Levant'ı fethi</span> 7. yüzyılda Râşidîn Halifeliği tarafından gerçekleştirilen fetih

Müslümanların Levant'ı fethi veya Müslümanların Biladü'ş-Şam'ı fethi ya da Arapların Levant'ı fethi

Halid er-Reşid, defans pozisyonunda görev yapmış Suudi millî futbolcudur.

Mercirahit Muharebesi, MS 634'te Bizans İmparatorluğu'nun Gassani Arap müttefikleri ile Halid bin Velid komutasındaki Raşidin ordusu arasında meydana gelen küçük bir çatışmaydı. Huvvarin Savaşı'ndan sonra, Halid 9000 kişilik ordusuyla Şam'a doğru yöneldi. Şam'a 32 km uzaklıkta bir geçide ulaştı, Geçir, Anti-Lübnan Dağları'nın bir kolu olan ve kuzey-doğu yönünde Tadmur'a giden Cebelüş-Şark olarak bilinen dağ sırasının bir parçasını oluşturmaktadır. Geçit çok uzun olsa da askerler için zorlayıcı değildi. Halid geçidin en yüksek kısmında durdu ve sancağını bulunduğu noktaya dikti. Bu eylemin bir sonucu olarak geçit, Halid'in sancağından ismini alarak Saniyyat-ul- Uqab, yani Kartal Geçidi olarak bilinir hale geldi.

<span class="mw-page-title-main">Hüseyin el-Halidi</span> Filistin kökenli Ürdünlü siyasetçi

Hüseyin Fahri el-Halidi (Arapça: حسين فخري الخالدي,, 1934 ile 1937 yılları arası Kudüs belediye başkanı.

<span class="mw-page-title-main">Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı (Suriye)</span>

Suriye Arap Cumhuriyeti Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı Suriye'nin dış ilişkilerini yürütmekten sorumlu bir kabine bakanlığıdır. Bakanlık, Suriye'nin dış politikasının ifade edilmesini, Suriye Arap Cumhuriyeti'nin çıkarlarının ve yurt dışındaki Suriye vatandaşlarının çıkarlarının korunmasını ve ülkenin diğer ülkeler ve uluslararası kuruluşlar nezdinde temsil edilmesini denetler.

<span class="mw-page-title-main">Dirâ-Tafilalit</span>

Dirâ-Tafilalit, Fas'ın 12 bölgesinden biridir. Bölge, ülkenin kuzeydoğusunda yer almaktadır. Yüzölçümü 88.836 km² olan bölgenin nüfusu 1 Eylül 2014 tarihi itibarı ile 1.635.008'dir. Bölgenin merkezi Er-Raşidiye'dir.

<span class="mw-page-title-main">Beni Halid</span>

Beni Halid, Tunus'un Nabil ilinde bulunan bir şehir ve belediyedir. Belediye, il merkezi Nabil'in kuzeybatısında Resü't-Tayyib Burnu'nun ortasında yer almaktadır. Yüzölçümü 74,40 km² olan belediyenin nüfusu 2022 yılı itibarı ile 28.353'tür.