İçeriğe atla

Halid el-Müvellid

Halid el-Müvellid
Kişisel bilgileri
Tam adıHalid Mes'ad el-Müvellid el-Harbi
Doğum tarihi 23 Kasım 1971 (52 yaşında)
Doğum yeriCidde, Suudi Arabistan
Boyu 1,80 m (5 ft 11 in)[1]
MevkiiOrta saha
Profesyonel kariyeri*
YıllarTakımMaç(Gol)
1986-2000El-Ehli
2000-2003Al Ittihad
Millî takım kariyeri
1988-1998 Suudi Arabistan 114[2] (28)
* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.

Halid el-Müvellid (d. 23 Kasım 1971), orta saha pozisyonunda görev yapmış Suudi millî futbolcudur. Profesyonel kariyerine 1986 yılında El-Ehlikulübünde başladı. Daha sonra da Al Ittihad kulübünde oynadı.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2016. 
  2. ^ "Player profile". ksa-team.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2014. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Ebû Bekir</span> İslam Devletinin ilk halifesi, sahabe

Ebû Bekir ya da tam adıyla Ebû Bekir Abdullah bin Ebî Kuhâfe Osmân bin Âmir el-Kureşî et-Teymî, İslam peygamberi Muhammed'in sahâbesi ve Dört Halife'nin ilki. Muhammed sonrası Müslüman toplumda 632-634 arası liderlik ve yöneticilik yapması, bu sebeple Muhammed'in halefi olması kendisine ilk halife unvanını kazandırmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Enver Sedat</span> 3. Mısır devlet başkanı

Muhammed Enver Sedat, Mısırlı asker, siyasetçi ve Mısır'ın üçüncü devlet başkanıdır.

Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî, Kürt asıllı İslâm âlimi, mutasavvıf ve şairdir. Nakşibendi Hâlidîlik yolunun öncüsüdür.

Silsile-i Sâdât, Muhammed'in kendisinden sonra yerine vekâlet edeceğini hadislerinde haber verdiğine inanılan evliyâların oluşturduğu zincirdir. Günümüzde Nakşibendi Tarikatı'nın kollarına ait farklı birçok "Silsile-i Saadat" mevcûttur. Aşağıdaki tabloda Nakşibendilik'in farklı kollarına ait Altın Zinciri (Silsile-i saadat) listelenmiştir. Bunlar sırası ile,

  1. (GM) : Gaforî-Muceddidî
  2. (MS): Muceddidî-Sirâcî
  3. (T) : Tâhirî
  4. (S) : Süleymânî
  5. (K) : Hâlidî
  6. (H) : Hakkânî
<span class="mw-page-title-main">Hâlid bin Velîd</span> Arap asker ve komutan, sahabe (y. 585–642)

Hâlid bin el-Velîd Seyfullah olarak da bilinen Arap komutan. Hudeybiye Antlaşması sonrasında Müslümanlığı seçene kadar Kureyşlilerin saflarında, İslam dinine geçtikten sonra ise İslam devletinin emrinde savaşmıştır. Kureyşlilerin Uhud Savaşı'nda yenilmemelerinde kilit rol oynamış, emrindeki süvarilere yaptırdığı manevra ile Müslümanların yenilmesini sağlamıştır. Müslüman olduktan sonra Bizans ve Sasanilere karşı zaferler kazanmıştır. Bunların en dikkat çekeni Yermük nehri kıyısında Bizans ordusunu bozguna uğrattığı savaştır. İslami kaynaklara göre katıldığı yüzü aşkın savaşta hiçbir yenilgiye uğramamış nadir komutanlardan biridir.

<span class="mw-page-title-main">Suud Hanedanı</span> Suudi Arabistanı yöneten aile

Suud Ailesi, Suudiler veya Suud Hanedanı, Suudi Arabistan'ın kraliyet ailesi. Hanedan ilk Suudi Devleti olarak bilinen Diriye Emirliği'nin (1744-1818) kurucusu Muhammed bin Suud'un torunları ve kardeşlerinden oluşur, ancak ailenin egemen grubunu öncelikle Suudi Arabistan'ın modern kurucusu İbn Suud'un torunları oluşturur.

<span class="mw-page-title-main">Muhammed Atıf</span> Mısırlı el-Kaide askerî yöneticisi

Muhammed Atıf el-Mısri, tanınan diğer adlarıyla Ebu Hafsa el-Mısri, El-Hebir, Teysir Abdullah, Ebu Hadice veya Subhi Ebu Sitta, Mısırlı el-Kaide askerî yöneticisi. Örgütün, Eymen ez-Zevahiri ile birlikte Usame bin Ladin'in ardından üst düzey yöneticilerinden biriydi.

<span class="mw-page-title-main">Suudi Arabistan Ulusal Muhafızları</span>

Suudi Arabistan Ulusal Muhafızları, Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birim. 23 Aralık 1917'de oluşturulmuştur. 2013'ten beri aynı yıl oluşturulan ve başında Halid bin Abdülaziz bin Muhammed bin İyaf el-Mukrin'in bulunduğu Ulusal Muhafızlar Bakanlığına bağlıdır. 2015 itibarıyla 125.000 aktif, 25.000 rezerv olmak üzere toplamda yaklaşık 150.000 personeli bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Kral Halid Uluslararası Havalimanı</span>

Kral Halid Uluslararası Havalimanı, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın 35 km kuzeyinde yer alan bir havalimanıdır.

Halid bin Velid Ordusu, Suriye'nin güneyinde faaliyet gösteren cihatçı Selefi silahlı örgüt. Mayıs 2016'da; Yermük Şehitleri Tugayı ile İslami Müsenna Hareketi'nin birleşmesi ve sonrasında Ceyş el-Cihad'ın katılmasıyla kurulmuş olup, Irak ve Şam İslam Devleti'nin müttefiki olarak Suriye İç Savaşı'nda savaşmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Suriye İç Savaşı'ndaki isyancılar arasındaki çatışmalar</span> Suriye iç savaşındaki hükümet ve halkın çatışmaları

Suriye İç Savaşı'ndaki isyancılar arasındaki çatışmalar, Suriye İç Savaşı'nda hükûmete karşı silahlı savaş veren isyancı gruplar arasındaki çatışmaları ifade eder. Özgür Suriye Ordusu ile müttefikleri, el-Kaide'ye bağlı gruplar ile müttefikleri ve Irak ve Şam İslam Devleti'nin başını çektiği bu gruplar, Ocak 2013 başlarından itibaren birbirleriyle çatışmaya başladı.

Halid el-Timavi, orta saha pozisyonunda görev yapmış Suudi millî futbolcudur.

Halid el-Hazaa, orta saha pozisyonunda görev yapmış Suudi millî futbolcudur.

Sadakat Konseyi veya Biat Heyeti, Suudi Arabistan veliaht prensini tayin etmekten sorumlu organ. Kral Abdullah tarafından 7 Aralık 2007 tarihinde kuruldu. Kurulduğu zaman, Konsey'in amaçlanan görevi, yeni bir Kral tahtta geçince kendisinden sonra gelecek olan kralı veliaht prens olarak atamaktı.

Tarık el-Müvellid, defans pozisyonunda görev yapmış Suudi millî futbolcudur.

Halid el-Emin ya da bilinen adıyla Halid Bebu, forvet pozisyonunda görev yapmış Mısırlı millî futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Halid el-Gandur</span>

Halid el-Gandur, orta saha pozisyonunda görev yapmış Mısırlı millî futbolcudur.

Mercirahit Muharebesi, MS 634'te Bizans İmparatorluğu'nun Gassani Arap müttefikleri ile Halid bin Velid komutasındaki Raşidin ordusu arasında meydana gelen küçük bir çatışmaydı. Huvvarin Savaşı'ndan sonra, Halid 9000 kişilik ordusuyla Şam'a doğru yöneldi. Şam'a 32 km uzaklıkta bir geçide ulaştı, Geçir, Anti-Lübnan Dağları'nın bir kolu olan ve kuzey-doğu yönünde Tadmur'a giden Cebelüş-Şark olarak bilinen dağ sırasının bir parçasını oluşturmaktadır. Geçit çok uzun olsa da askerler için zorlayıcı değildi. Halid geçidin en yüksek kısmında durdu ve sancağını bulunduğu noktaya dikti. Bu eylemin bir sonucu olarak geçit, Halid'in sancağından ismini alarak Saniyyat-ul- Uqab, yani Kartal Geçidi olarak bilinir hale geldi.

<span class="mw-page-title-main">Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı (Suriye)</span>

Suriye Arap Cumhuriyeti Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı Suriye'nin dış ilişkilerini yürütmekten sorumlu bir kabine bakanlığıdır. Bakanlık, Suriye'nin dış politikasının ifade edilmesini, Suriye Arap Cumhuriyeti'nin çıkarlarının ve yurt dışındaki Suriye vatandaşlarının çıkarlarının korunmasını ve ülkenin diğer ülkeler ve uluslararası kuruluşlar nezdinde temsil edilmesini denetler.

Halid Bedra, defans pozisyonunda görev yapmış Tunuslu millî futbolcudur.