Accipitridae veya Atmacagiller, Accipitriformes takımına bağlı yırtıcılardan oluşan bir kuş familyasıdır. Avladıkları orta boy memeliler ve çeşitli böcekler ile beslenirler. Bazıları leşle ve birkaçı meyvelerle de beslenebilir. Tüm kıtalara ve bazıları okyanus ada gruplarına yayılmıştır.
Anthozoa, Cnidaria şubesine bağlı bir hayvan altşubesidir.
Cnidaria, Radiata altâlemine bağlı bir hayvan şubesidir.
Annelida, Spiralia üstşubesine bağlı bir hayvan şubesidir.
Bryozoa, Spiralia üstşubesine bağlı bir hayvan şubesidir.
Cestoda, Neodermata altşubesine bağlı bir hayvan sınıfıdır.
Polychaeta, Annelida şubesine bağlı bir hayvan sınıfıdır.
Tehlike altında olan kuşların Türkiye'deki sayısı 30'u buluyor. Hassas olan kuşların sayısı ise 59. Böylece, Türkiye'de yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan kuşların sayısının toplamı 102. Türkiye coğrafyası üzerinde 13 kuş türü yok olmak üzere. Bu türlerin Türkiye'deki kuşların toplamına oranı yüzde 2,8. Türkiye'deki kuşların üreyenlere oranı ise 4,2.
Neslinin tükenme riski yüksek olan türlerdir.
Halsemon, Digimon adlı çizgi dizideki kurgusal bir karakterdir.
Radiata, Animalia (hayvanlar) âlemine bağlı bir altâlemdir.
Asgari endişe (LC), IUCN kırmızı listesinde nesli tehlikede olmayan türleri içine alan bir kategoridir. Yaygın bulunan türlerin çoğunluğu asgari endişe altında olarak sınıflandırılmıştır.
Kel kartal Kuzey Amerika'da bulunan yırtıcı bir kuştur. Dağılımı Kanada ve Alaska'nın çoğu tüm kıta ABD'si ve Kuzey Meksika'yı içerir. Bol gıda bulunan açık su kütlelerinde ve yuvalama için yaşlı ağaçlarda bulunur. Kel kartal aslında kel değildir. Kel Kartal denilmesinin sebebi İngilizce beyaz başlı kelimesinin daha eski bir anlamından türemiştir.
Ak karınlı deniz kartalı, atmacagiller (Accipitridae) familyasından bir gündüz yırtıcı kuş türüdür. İlk olarak 1788 yılında Alman doğabilimci Johann Friedrich Gmelin tarafından tanımlanan bu tür Solomon Adaları'na endemik olan Solomon deniz kartalı ile çok yakındır. Erişkin ak karınlı deniz kartalının başı, göğsü, kanatlarının altındaki ikincil tüyler ve kuyruğu beyaz renklidir. Üst tüyleri gri renklidir. Kanatlarının altındaki siyah renkli uçuş tüyleri beyaz ikincil tüylerle bir kontrast oluşturur. Kuyrukları kısa ve tüm Haliaeetus türlerinde olduğu gibi kama şeklindedir. Yırtıcı kuşların çoğu gibi dişiler erkeklerden biraz daha iridir ve boyları 90 cm'ye, kanat açıklıkları 2,2 m'ye, ağırlıkları ise 4,5 kg'a ulaşır. Erişkin olmayan kuşların tüyleri kahverengidir ve beş ila altı yaşına kadar bu tüylerin yerine beyaz tüyler geçer. Çağrıları yüksek sesli kaz sesine benzer.
Teleostei, Actinopterygii üstsınıfına bağlı bir hayvan sınıfıdır.
Coreidae, Coreoidea üstfamilyasına bağlı bir hayvan familyasıdır.
Delphacidae, Fulgoroidea üstfamilyasına bağlı bir hayvan familyasıdır.
Chrysomelidae, Chrysomeloidea üstfamilyasına bağlı bir hayvan familyasıdır.
Beyaz kuyruklu kartal, ılıman Avrasya'da yaygın olarak dağıtılan büyük bir deniz kartalıdır. Tüm kartallar gibi, atmacalar, çaylaklar ve yabani yırtıcı kuşlar gibi diğer günlük yırtıcı kuşları içeren Accipitridae ailesinin bir üyesidir.
Steller deniz kartalı, Accipitridae familyasından büyük bir deniz kartalıdır. Sağlam bir kartaldır; koyu kahverengi tüyleri, beyaz kanatları ve kuyruğu, sarı gagası ve sarı pençeleri bulunmaktadır. Genellijle, yaklaşık 5 ila 10 kg ağırlığıyla dünyadaki en ağır kartaldır, ancak bazı standart ölçümlerde harpy kartalı ve Filipin kartalının altında sıralanabilir. Şimdiye kadar hiçbir alt tür tanınmamıştır. Steller deniz kartalının dişileri erkeklerden daha büyüktür.