İsmailağa Cemaati, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun İstanbul Fatih'te Çarşamba semtindeki İsmailağa Camii merkez olmak üzere oluşturduğu, Nakşibendiliğin Halidî koluna bağlı bir cemaattir. Ehl-i Sünnet İslam anlayışını benimsediğini iddia eden cemaatte tasavvufî söylemler ağırlıklıdır. Cemaat, Türkiye'deki en kalabalık ve en etkili cemaatlerden biri olmaya devam etmektedir.
Ferit Bülent Eczacıbaşı, iş insanı. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı.

Sürgüç, Tunceli ilinin Pertek ilçesine bağlı bir köydür.

Gülbahar Hâtûn Camii ya da Büyük İmaret Cami ya da Hâtûniye Camii Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim tarafından annesi Gülbahar Hatun adına 1514 yılında Trabzon'da yaptırılmış bir camidir.

Öksüz, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür.

Alahabalı, Uşak ilinin Eşme ilçesine bağlı bir köydür.

Günyaka, Uşak ilinin Eşme ilçesine bağlı bir köydür.

Şehitli, Uşak ilinin Eşme ilçesine bağlı bir köydür. Şehitli ve Yeni Şehitli olarak iki mahalleden oluşur.

Bozkuş, Uşak ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Çatalbayır, Uşak ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Menzil Cemaati, Nakşibendiye'ye bağlı olup Türkiye'deki cemaatler arasında en fazla mensubu olanlardan biridir. Siirt civarından Adiyaman'ın Kahta ilçesi Menzil köyüne gelip yerleşen Abdulhakim Erol tarafından kurulmuştur. 12 Temmuz 2023'e kadar Cemaatin lideri Abdülbaki Erol'du. Erol'un ölümü üzerine yerine oğlunun geçeceği düşünülmüştür ancak 24 Temmuz tarihinde cemaat içinde bir uzlaşmaya varılamadığından, üç oğlu arasında ayrılmıştır.
Fethullahçılar, Fethullah Gülen’in telkinleri ile bir araya gelen insanların oluşturduğu, 1960’ların sonunda İzmir’de ortaya çıkan, Said Nursi temelli öğretiye dayalı İslami bir cemaat ve istihbarat örgütüdür. Özünde ve hedefinde laiklik karşıtı ve şeriatçı bir yapıya, dışa dönük ise ılımlı ve zararsız görünüme sahip olan cemaat, dini faaliyetlerinin yanı sıra; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin anayasal kurumlarında meşru ve gayrimeşru yollarla hakimiyet sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetimini kendi ideolojisine göre dizayn etmeyi hedeflemektedir.

Fenerbahçe Üniversitesi (FBÜ), Fenerbahçe Spor Kulübü'nün ilgili vakfınca kurulan İstanbul'daki bir vakıf üniversitesi.

Hasan Hayri İnönü, Türk siyasetçi.

Vatan Partisi, 15 Şubat 2015 tarihinde Doğu Perinçek liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "Vatan Partisi" şeklindedir. Simgesi iki buğday başağının arasında yer alan yıldızdır. Genel başkanı Doğu Perinçek'tir.
Bahâî takvimi veya Bahai takvimi, Bahâîlikte kullanılan bir takvimdir. Takvim 21 Mart 1844'te kabul edilmiştir.
Anadolu Vakfı, Anadolu Grubu'nun 1979 yılında kurduğu bir eğitim ve sosyal yardım vakfıdır.

İlim Yayma Cemiyeti 1951 yılında İstanbul'da kurulan kamu yararına faaliyet gösteren bir dernektir. 2020 itibarıyla bünyesinde 173 şube, 186 yurt, 80 eğitim merkezi bulunmaktadır. Cemiyet, binlerce öğrenciye barınma hizmeti ve karşılıksız burs sağlamaktadır.

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Mersin'de kuzeydoğu-güneybatı istikametinde işlek bir bulvardır. D.400 devlet kara yolu Türkiye'nin güneyini baştan başa geçen bir yoldur. GMK Bulvarı bu yola doğuda ve batıda bağlanan Mersin kent dokusu içerisindeki yoldur. Bulvar 1950'li yıllarda Mersin Çevreyolu olarak yapılmıştı. Yol, o günkü Mersin'in kuzeyinde kalmaktaydı. Ancak Mersin nüfusu hızla artmakta olup, günümüzde bulvarın kuzeyinde yoğun yerleşim alanları vardır ve yol tamamen kent içi bir arter haline gelmiştir.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ya da kısaca SYDV, Türkiye'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak Valilik ve Kaymakamlıklar bünyesinde yoksulluk içinde olan kişi ve ailelere sosyal yardım hizmeti sağlayan ve ülke genelinde 1003 Vakıf ile kamu hizmeti veren kurum.