İçeriğe atla

Hakasya bayrağı

Hakasya bayrağı
Ayrıntılar
Kabul tarihi25 Eylül 2003
Oran1:2
TasarımMavi-beyaz-kırmızı üç yatay ve üzerinde geleneksel sarı güneş bulunan vinç üzerindeki yeşil dikey bantla toplamda dört bant
TasarlayanS.A. Donskov, G.A Vyatkin

Hakasya bayrağı'nı kullanılan Hakasya, Rusya'da bir özerk bölgedir. Geleneksel sarı güneşi içeren vinç üzerinde yeşil dikey bir bant ile yatay duran mavi-beyaz-kırmızı bantlarla toplam dört tane renkten oluşur. Bayrağın oranı 1:2'dir ve 25 Eylül 2003 tarihinde kabul edilmiştir.[1]

Tarihi bayraklar

Kaynakça

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Belarus bayrağı</span> Doğu Avrupa ülkesi Belarusun ulusal bayrağı

Belarus bayrağı veya tam adıyla Belarus Cumhuriyeti Devlet Bayrağı, Belarus tarafından resmî olarak kullanılan devlet bayrağıdır. Göndere çekilen taraftaki beyaz zemin üzerine kırmızı süsleme deseni ile birlikte kırmızı ve yeşil renkten oluşan bayrak, Belarus devlet sembolleri arasında yer alır. Tasarımının temelini 1951 yılında kabul edilen Beyaz Rusya Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı oluşturur.

<span class="mw-page-title-main">Altay aymağı (Hakasya)</span>

Altay aymağı — Rusya Hakasya Cumhuriyetinde ilçe düzeyinde idari birim.

<span class="mw-page-title-main">Hakasya Cumhuriyeti Millî Marşı</span>

Hakasya Cumhuriyeti Ulusal Marşı, Rusya'nın Hakasya Cumhuriyeti devlet marşı.

<span class="mw-page-title-main">Elektrostal</span>

Elektrostal, Rusya'nın Moskova Oblastı'nda bulunan bir şehirdir. Şehir Moskova'nın 58 km doğusunda yer almaktadır. Yüzölçümü 51.40 km² olan şehrin nüfusu 2010 itibarı ile 100,072'dir.

<span class="mw-page-title-main">Zafer Sancağı</span>

Zafer Sancağı veya Zafer Bayrağı, 1 Mayıs 1945 günü, Berlin'deki Reichstag binası üzerine Kızıl Ordu askerleri tarafından göndere çekilen 188 x 82 cm boyutlarında orak, çekiç ve kızıl yıldız amblemlerini taşıyan sancak.

Çabaş dağı, Tuva Cumhuriyeti'nin Sütgöl bölgesi kuzeyinde ile Hakasyanın güneydoğusunda dağ.

Salbık veya Salbak — Hakasya'nın Ust-Abakan rayonunda Verşin-pici beldesine bağlı köy.

<span class="mw-page-title-main">Özbekistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı</span> bayrak

Özbekistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Özbekistan SSC tarafından 29 Ağustos 1952 tarihinde kullanılmaya başlanmıştır. Kırmızı "çalışan kitlelerin devrimci mücadelesini" temsil eder, Orak ve çekiç, köylülerin ve işçilerin birliğini temsil eder ve Kızıl yıldız ise komünist partinin sembolüdür. Diğer figürlerin sembolik anlamları ile ilgili resmi bir açıklama yoktur. Fakat, bazı belgelerde, beyaz şeridin pamuğu, mavi bandın Ceyhun nehrini ve genel olarak Sulamayı temsil ettiği belirtilir.

<span class="mw-page-title-main">Rusya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı</span> bayrak

Rusya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı, Rusya SFSC tarafından 1954-1991 yılları arasında kullanılan bayrak. Bayrak, Sovyetler Birliği bayrağının bir modifikasyonudur.

<span class="mw-page-title-main">Belarus Yüksek Sovyeti</span>

Belarus Yüksek Sovyeti, Belarus Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nde ve ardılı Belarus'ta 1938-1991 yılları arasında yasama faaliyeti yürüten Yüksek Sovyet organı. 1920-1938 tarihleri arasındaki yasama organı olan Belarus Sovyet Kongresi'nin devamıdır. 1990-1996 yılları arasında daimi parlamento olarak görev yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Başkurdistan Cumhuriyeti arması</span>

Başkurdistan Cumhuriyeti arması Rusya'ya bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti'nin ulusal sembolü olan arma. 12 Ekim 1993 tarihinde kabul edildi, 6 Temmuz 1999'da ise resmi kararla onaylandı. Rusya Federasyonu Devlet Arma Kayıtları'nda 164 numaralı olarak kaydedilmiştir. Daha önce Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti arması döneminde Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti arması kullanılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Salavat Yulayev Anıtı</span>

Salavat Yulayev Anıtı, Başkurdistan'ın Ufa şehrinde Ağizel Nehri üzerindeki kıya tepesinde yer alan ve şehrin sembollerinden biri olan Salavat Yulayev'in anıt heykelidir.

<span class="mw-page-title-main">Başkurdistan Devlet Meclisi</span>

Başkurdistan Devlet Meclisi Koroltay , Başkurdistan'ın tek meclisli ulusal yasama organıdır. Daha önceki Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Yüksek Sovyeti'nin yerini almıştır. 110 milletvekili ile Rusya'nın İdari bölümlerdeki yasama organlar arasında en kalabalık parlamentosu.

<span class="mw-page-title-main">Şaken Niyazbekov</span>

Shaken Onlasynovich Niyazbekov,, Kazakistan bayrağını tasarlamasıyla tanınan bir Kazak sanatçıdır.

<span class="mw-page-title-main">Nenets Özerk Okrugu Bayrağı</span>

Nenets Özerk Okrugu Bayrağı'nı kullanan Nenets Özerk Okrugu, Rusya'da bir özerk okrugtur. Beyaz bantı ve yeşil bantı ayıran mavi simge, Tümen tacıdır. Bayrak, 25 Eylül 2003 tarihinde bir yarışmanın kazananı olarak kabul edildi. Oranı 2:3'tür.

<span class="mw-page-title-main">Belici</span> kentsel yerleşim yeri

Belici, Dağıstan Cumhuriyeti'nin Derbent bölgesinde bulunan bir kentsel yerleşim yeridir. Bölgede buradan daha eski bir tarihe sahip aynı adı taşıyan bir köy bulunmaktadır. Belici yerleşimi 1899 yılında yerleşim yeri olarak inşa edilmiş, 1965 yılında ise kentsel yerleşim statüsü almıştır. 2010 sayımı itibarıyla nüfusu 12.236'dır.

<span class="mw-page-title-main">Magaramkentsky Rayonu</span>

Magaramkentsky Rayonu, Rusya'nın Dağıstan Cumhuriyeti'ndeki kırk bir rayondan biri, idari ve belediye bölgesidir (rayon). Cumhuriyetin güneydoğusunda yer almaktadır. İlçenin yüzölçümü 6.546 kilometrekare (2.527 sq mi) civarındadır. İdari merkezi, Magaramkent'in kırsal bölgesidir (selo). 2010 Sayımı itibarıyla ilçenin toplam nüfusu 62.195'tir, Magaramkent'in nüfusu bu nüfusun %11.2'sini oluşturmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Sakha Cumhuriyeti Devlet Meclisi</span>

Eyalet Meclisi Rusya Federasyonu Saha Cumhuriyeti'nin tek meclisli yasama organının adıdır. Saha Cumhuriyeti yüksek Konseyi'nin yasal halefidir.

Karabudakkent Rusya'nın Dağıstan Cumhuriyeti'nin Karabudakhkentsky Bölgesi'nde yer alan kırsal bir yerleşim yeri ve aynı zamanda bölgenin idari merkezidir. Nüfus: 15,356 (2010 Sayımı )

Rusya'nın dilleri arasında, en yaygın konuşulan dili olan Rusça, ulusal düzeyde yalnızca resmi dil olarak kabul edilmektedir. Rusya'nın çeşitli bölgelerinde, Rusça ile birlikte resmi dil olarak kabul edilen 26 dil bulunmaktadır. Bugün Rusya'da konuşulan 100'den fazla azınlık dili bulunmaktadır. 2020 yılından itibaren, Rus Anayasası'na yapılan değişiklikler, Rusçanın "devleti oluşturan halkın" dili olduğunu belirtmektedir. Başkan Vladimir Putin, 3 Temmuz 2020 tarihinde anayasaya değişiklikleri eklemek için bir yönetmelik imzalayarak, bu değişikliklerin 4 Temmuz 2020 tarihinde yürürlüğe girdiğini bildirdi.