İbrahim Bülent Ortaçgil, Türk şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve bestecidir.
Derya Mustafa Köroğlu, Yeni Türkü grubunun 1977 yılında kurulduğundan bu yana solistliğini yapan müzisyendir.
Gülseren Yıldırım, Türk-Fransız şarkıcı.
Funda Arar, Türk pop müzik şarkıcısı. Bugüne kadar bir Altın Kelebek Ödülü ve bir Türkiye Video Müzik Ödülü dâhil olmak üzere çok sayıda ödül kazanmıştır.
Elektronik müzik veya elektro akustik müzik, elektronik müzik aletleri yardımıyla yapılan müzik türüdür. Elektronik müzik aletleri düşük kuvvetli sistemlerdir. Transistör, tümleşik devre gibi parçalar kullanırlar. Elektromekanik anlamda ses üreten elektronik müzik aletleri elektronik ögeler kullanarak ses üreten enstrümanlar arasında ayrım yapılabilir. Elektromekanik enstrümanlara; Telharmonium, Hammond B3 ve elektro gitar; Elektronik enstrümanlara ise Theremin, synthesizer ve bilgisayar örnekleri verilebilir.
Burak Aydos, Türk şarkıcı ve şarkı sözü yazarı.
Mustafa Vedat Sakman, Türk şarkıcı, şarkı yazarı, müzik yapımcısı ve gitarist.
Yannis Hrisomallis, Yunan piyanist ve besteci. New Age müziğin önde gelen isimlerinden olarak kabul edilir.
Nilüfer Yumlu ya da bilinen adıyla Nilüfer, Türk şarkıcı, söz yazarı ve yapımcıdır. Ayrıca UNICEF Türkiye'nin ilk iyi niyet elçisidir. 1970'li yılların başından itibaren Türk pop müziğinin önde gelen yorumcularından biri oldu. 1972 yılında yayımladığı ilk 45'liğinin ardından, 1973'te “Dünya Dönüyor” ile asıl çıkışını yakaladı. “Dünya Dönüyor”un yanı sıra, 70'ler boyunca yayımladığı “Göreceksin Kendini”, “Başıma Gelenler”, “Boşver”, “Kim Arar Seni” gibi şarkılar Türk pop müziği klasikleri arasına girdi. 1978'de Eurovision'a katıldı.Nilüfer '84 albümünde “Kar Taneleri” şarkısını söylediği ve 90'ların sonuna kadar birlikte çalıştığı Kayahan müzik kariyerinde önemli bir yer tuttu. Nilüfer, 80'ler ve 90'ların ilk yarısına kadar büyük satış yakalayan pek çok albümün ardından, zirvesini Nilüfer'le albümüyle yaşadı. Pek çok müzisyenle çalıştığı bu albüm, “Mavilim”, “Çok Uzaklarda”, “Namussuz Akşamlar” gibi hitlerin de etkisiyle 750 binin üzerinde satarak yılın en çok satan albümlerinden biri oldu. Bir sonraki albümüyle 1970'li yıllardaki hitlerini yeni düzenlemeleriyle yeni nesle taşıyan Nilüfer, 2000'lerdeki birkaç albümün ardından 2011'de yeni nesil rock müzik grup ve şarkıcılarıyla birlikte seslendirdiği 12 Düet albümü oldukça iyi tepkiler topladı. Bunun ardından bir devam albümü daha olan 13 Düet albümü geldi. Şarkıcı 2015 yılında DMC etiketiyle yayınlanan "Kendi Cennetim" albümünü piyasaya sürdü.
Synthesizer farklı türde bir müzik yaratmak ve elektriksel sinyaller üretmek için kullanılan bir müzik aletidir. Üretilen sinyaller bir enstrüman amfisi, hoparlör ya da kulaklık aracılığıyla sese dönüştürülüp duyulur hale gelir. Synthesizer ile var olan çalgı ve doğadaki sesleri yeniden üretmek mümkün olduğu gibi, tamamen özgün yeni sesler yaratmak da mümkündür.
Kerim Tekin, Türk şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu. 1990'lı yılların ortalarından itibaren çıkardığı albümlerle pop müziğin önemli sanatçıları arasına girdi. Beş yıla yakın bir kariyeri olan sanatçının, yazdığı sözler ve yorumladığı şarkılar pop müzik piyasasında onu oldukça ön plana çıkardı. Kayahan, Sezen Aksu ve Nilüfer ve Fatih Erkoç gibi birçok sanatçıdan etkilenen Kerim Tekin, 1992 yılında müzik tutkusu yüzünden gitar ve şan eğitiminin de etkisiyle futbolu bırakma kararı alarak futbol takımından ayrılır ve müzik yaşamına başlar. Gece kulüplerinde ve barlarda amatör olarak gitar çalar, şarkı söyler ve aynı zamanda kendi şarkılarını da yazmaya başlar. Bir gece kulübünde çalarken menajer olan Halis Bütünley tarafından çok beğenilir ve o esnada keşfedilir. Kerim Tekin, 1994 yılında profesyonel olarak ilk albümünün çalışmalarına başlar. Kara Gözlüm (1995) adlı albümüyle piyasaya giriş yapar. Bu albümle birlikte sesini duyurmayı başarır ve bu dönemde televizyon dizilerinde boy göstererek oyunculuk kariyeri başlar.
Muhittin Şerif Targan, Türk besteci, ud ve çello virtüözü, portre ressamı.
Jean-Michel André Jarre Fransız müzisyen, besteci ve müzik yapımcısı. Jarre, elektronik müzik, synthpop ve New Age müziğin en saygıdeğer ve öncü isimlerinden biridir. Konserlerinde müziğiyle beraber muhteşem ışık oyunları, lazer ışıkları ve havai fişekler gibi görsel unsurlar da kullanmaktadır. Albümlerinin şimdiye kadar 80 milyonun üzerinde sattığı söylenmektedir.
Kerem Görsev, Türk caz sanatçısı, piyanist ve besteci.
Kerim "Kim" Çaplı, Türk müzisyen. Başta bateri olmak üzere çeşitli enstrümanlar çalabilmektedir. 1995 ve 1996 yılları arasında kaydettiği, 2019 yılında Arpej Yapım etiketi ile yayımlanan, bütün enstrümanlarını çaldığı ve düzenlediği Kayıp adında bir albümü vardır.
Uğur Dikmen, Türk müzisyen; klavyeci, organist, besteci, aranjör ve orkestra şefidir. Birçok ünlü sanatçının grubunda klavyeli çalgıları çalıp, bestecilik ve aranjörlük yaptı. Bu sanatçılar arasında Durul Gence, Cem Karaca, Yasemin Kumral, Yeşim, Erol Duygulu, Osman İşmen, Edip Akbayram, Coşkun Demir, Nil Burak, Neco, İbo, Grup Piramit, Grup 88, Feridun Hürel, Selda Bağcan, Serpil Barlas, Özdemir Erdoğan vardır.
Engin Bayrak (Pepić), Bosna asıllı Türk matematikçi, besteci, yazar, müzisyen. Film ve tiyatro müzikleri bestelemiştir. Genelde pop, rock, world, elektronik türlerinde eserler üretmektedir.
Klavyeli çalgılar veya tuşlu çalgı, bir klavye kullanarak çalınan müzik aletleridir. En yaygın klavyeli çalgılar piyano, org ve synthesizer ve dijital piyanolar dahil olmak üzere çeşitli elektronik klavyelerdir. Diğer klavye aletleri ise bir klavye ile idiofonlarla vurulan çelestalar ve genelde çan kulelerinde veya kiliselere veya belediye binalarına yerleştirilen carillonlardır.
Ian Gibbons, İngiliz müzisyendir.
Necati Giray, Türk müzisyen, viyolonselist, besteci ve akademisyendir.