
I. Süleyman, Osmanlı İmparatorluğu'nun onuncu padişahı ve 89. İslam halifesidir. Batı'da Muhteşem Süleyman, Doğu'da ise adaletli yönetimine atfen Kanûnî Sultan Süleyman olarak da bilinmektedir. 1520'den 1566'daki ölümüne kadar, yaklaşık 46 yıl boyunca padişahlık yapan ve 13 kez sefere çıkan I. Süleyman, saltanatının toplam 10 yıl 1 ayını seferlerde geçirmiştir. Süleyman böylece imparatorluğun hem en uzun süre hüküm süren hem en çok sefere çıkan hem de en uzun süre sefer yapan Osmanlı Sultanı olmuştur.

Mimar Sinan veya Koca Mi'mâr Sinân Ağa, Osmanlı İmparatorluğu'nun 16. yüzyılda görevli başmimarı ve inşaat mühendisidir. Kariyerinde önemli eserler veren ve Kanuni Sultan Süleyman, II. Selim ve III. Murad dönemlerinde başmimar olarak görev yapan Mimar Sinan, yapıtlarıyla geçmişte ve günümüzde dünyaca tanınmıştır. Başyapıtı, "ustalık eserim" olarak tanımladığı, Edirne'deki Selimiye Camii'dir.

Ayşe Hafsa Sultan, Osmanlı Padişahı I. Selim'in eşi, Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi ve ilk valide sultandır.

Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi, Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan bir sanayi ve ulaşım müzesidir.

Marmaris, Muğla'nın 13 ilçesinden birisidir.

Damat Çelebi Lütfi Paşa, Kanuni Sultan Süleyman saltanatı döneminde 13 Temmuz 1539 - Nisan 1541 arasında sadrazamlık yapmış Osmanlı devlet adamıdır.

Rüstem Paşa, Kanuni Sultan Süleyman saltanatı döneminde 28 Kasım 1544 - 6 Ekim 1553 ve 29 Eylül 1555 - 10 Temmuz 1561 tarihleri arasında sadrazamlık yapmış Osmanlı devlet adamıdır.

Mihrimah Sultan, Osmanlı padişahı I. Süleyman ile eşi Hürrem Sultan'ın kızı.
Seydi Ali Reis; 1498-1562 tarihlerinde yaşayıp Mısır Kapudanlığı da yapmış olan Türk amirali. Coğrafya, matematik, astronomi bilgini.

Yenice, Muğla ilinin Menteşe ilçesine bağlı mahalledir.

Sultan Han, Aksaray'da kendi adıyla anılan Sultanhanı ilçesindedir. Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad tarafından yaptırılan eser 1229 yılında tamamlanmıştır. Mimarı Şamlı Muhammed bin Havlan'dır. 4800 m² alana yayılan alanı ile Anadolu'daki en büyük Selçuklu kervansarayıdır. Klasik Selçuklu kervansaray şemasının örneklerindendir.

Saltuklu Beyliği, Malazgirt Savaşı'ndan sonra Büyük Selçuklu Devleti komutanlarından, Ebü’l-Kāsım İzzeddin Saltuk Bey'in 1071 yılında kurduğu, merkezi Erzurum olan Anadolu Türk Beyliği'dir.
Pulak Mustafa Paşa sancakbeyliği, kaptan-ı derya ve beyleybeyliği görevlerinde bulunmuş Osmanlı devlet adamı.

Bozburun Yarımadası, Ege bölgesi, Muğla ili, Marmaris ilçe sınırlarındaki yarımadadır. Marmaris'in güney kısmında, güneybatı yönünde uzanan Datça Yarımadasının güneye uzanan parçası şeklindedir. Antik dönemde Karya Khersonesosu olarak anılan yarımada, coğrafi özelliklerinden hareketle Yunanca taşlı yarımada anlamına gelen Trakheia Khersonesos olarak da bilinmektedir. Anadolu'dan Akdeniz'e doğru sokulan üç yarımadadan biri olarak stratejik öneme sahiptir. Yarımadanın 17 km güneyinde Rodos Adası, 7,5 km batısında Sömbeki (Simi) Adası yer alır. Yarımadanın Datça Yarımadasına bağlandığı doğu kısmında Marmaris kenti bulunur.
Silahtar Mustafa Paşa , vezirlik, kaptan-ı deryalık ve valilik yapmış Osmanlı devlet adamı.

Marmaris Kalesi, Muğla'nın Marmaris ilçesinde yer alan tarihi kale. Kale, Osmanlı padişahı I. Süleyman tarafından Rodos seferi esnasında yeniden inşa ettirilmiştir.

Şaban Ağa Camii Muğla ili Yatağan ilçesinde Stratonikeia antik yerleşim yerinde ve 37°18′48″K 28°03′48″D koordinatlarında bulunan ibadete açık tarihi bir camidir.

Field Mill, İngiltere'de yer alan Nottinghamshire kentinin Mansfield kasabasındaki bir futbol stadyumudur. Mansfield Town'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır. Stadyum, 9,186 kişilik kapasiteye sahiptir.
Rüstem Paşa Kervansarayı, Konya’nın Ereğli ilçesinde bulunan 16.yüzyılda yılında Kanuni Sultan Süleyman Devrinde yapılmış bir kervansaraydır. Ulu Camii'nin yanında yer almaktadır. Kervansarayın inşa tarihini veren bir belge bulunmamaktadır. Ancak Mimar Sinan'ın eserlerinde günümüze ulaşan eserlerinin listesini veren makaleye bakılacak olursa eserin oluşturulma tarihine yakın bir tarihin verildiği görülmektedir. Rüstem Paşa'nın Mimar Sinan'a inşa ettirdiği kervansaraylardan diğerleri ise: Tekirdağ (Rodoscuk), Edirne, Erzurum, Kırklareli (Karışdıran), Yalova (Samanlı), Sakarya (Sapanca) ve İstanbul (Galata) da olduğu kayıtlara rastlanmıştır. Dikdörtgen planlı bu kervansaray, Mimar Sinan'ın yaptığı diğer kervansaraylara göre farklılık göstermektedir. Kervansaray planlama olarak hem açık hem de kapalı bir alana sahip bir yapıdır. Kapı kemerinin içerisinde küçük bir kitabe yeri bulunmaktadır. Ancak içi boştur. Yapının çatısı ise tonoz biçimde yapılmıştır. 2017 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon işlemleri başlatılmıştır ve 23 Mart 2019 yılında ise adı Ereğli Millet Kıraathanesi olmuştur. Kütüphanede 6361 adet kitap, öğrencilerin ders çalışması için masalar, mangala ve satranç oynama alanları, konferans bölümü, ziyaretçilerin gazete ve dergi okuma alanları bulunmaktadır.