Ferhad Paşa Camii veya Ferhadiye Camii (Ferhadija džamija), Bosna-Hersek'in iki siyasi biriminden biri olan Sırp Cumhuriyeti'nin fiilî başkenti Banja Luka'da bulunur.
Gazi Hüsrev Bey Camii veya Bey Camii, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'nın kalbi sayılan Başçarşı'da yer almaktadır. Bey Camii olarak da bilinir. Osmanlı mimarisinin en göze çarpan eserlerinden biri olup, Bosna Sancak Beyi Gazi Hüsrev Bey tarafından 1531 yılında Mimar Sinan'a inşa ettirilmiştir.
Tuzla veya Kızılca Tuzla, Bosna-Hersek'in Bosna-Hersek Federasyonu'ndaki Tuzla Kantonu'nun merkezi olan şehir. 1991 verilerine göre 131,000 nüfusu vardır. Saraybosna ve Banyaluka'dan sonra Bosna-Hersek'in üçüncü büyük şehridir. İsmi Türkçe olan Balkan şehirlerindendir.
Gorajde, Bosna-Hersek'in doğusunda Drina Irmağı çevresine kurulmuş kenttir. İki federe alandan birisi olan Bosna-Hersek Federasyonu'nun içindedir.
Hünkâr Camii veya Fatih Sultan II. Mehmet Camii, Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da yer alan ve 1457 yılında yapılan Osmanlı dönemi camilerindendir.
Fethiye Camii veya Fetih Camii olarak, Bosna Hersek'in Bihaç şehrinde bulunan bir cami ve eski Katolik kilisesidir. 1266 yılında inşa edilmiş, ülkedeki en eski gotik bina. Aslen Padovalı'nin Antonio adanmış bir Katolik kilisesi olarak inşa edildi ve ardından 1592'de Bihaç'ın Osmanlılar tarafından Habsburg'dan fethi ardından camiye dönüştürüldü. Binaya aslen, Hırvat asaletinin 13. yüzyıl tüzüğünde de değinilen bir manastır eşlik ediyordu.
Sultan Abdülaziz Han Camii veya Aziziye Camii, Brčko merkezinin yaklaşık 14 km doğusunda, Brčko - Bijeljina yolu üzerinde, Brezovo Polje yerleşiminde yer almaktadır. 2016 senesinde yeniden inşa edildi.
Süleymaniye Camii veya Alaca Cami, Bosna Hersek'in Travnik kasabasinde, Donja Čaršija adlı bölümde yer almaktadır ve 16. yüzyılın ikinci yarısında inşa edildiği tahmin edilmektedir.
Alaca Cami veya Hasan Nezir Camii, Bosna-Hersek'in Foča' kentinde bulunan Osmanlı yapımı cami. 1549'da Hasan Vezir tarafından yaptırılmıştır. Yapı, Bosna Hersek'in kültürel mirasına ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmiştir.
Ali Paşa Camii, Saraybosna'da yer almaktadır. 1560 - 1561 arasında inşa edilmiştir. Cami, klasik bir İstanbul tarzında inşa edilmiştir.
Sultan III. Ahmed Camii, Bosna Hersek'in Zenica şehrinde bulunan bir cami.
Karagöz Bey Camii, Mostar, Bosna Hersek şehrinde 16. yüzyıldan kalma bir Osmanlı camisidir. Büyük kubbesi ve yüksek minaresiyle bölgenin en büyüğüdür.
Atik Behram Bey Camii veya Alaca Camii, Bosna Hersek'teki Tuzla şehrinde en eski camidir.
Mehmed Paşa Kukavica Camii, Bosna Hersek'teki Foça kasabasındaki bir cami. Tipografik olarak açık dış portikli tek mekanlı kubbeli camilere ait olan Foça'daki beş camiden biriydi. Yukarı çarşıda bulunan yapı, Bosna Savaşı sırasında tamamen tahrip olmuştur.
Sinan Bey Camii, Bosna Hersek'teki Çayniçe kasabasında cami. O 1992 yılında Bosna Savaşı'nda Sırp Cumhuriyeti Ordusu tarafından tahrip edildi. Sinan Bey Camisi'nin yeniden inşası devam ediyor.
Arnavudiye Camii veya Hasan Defterci camii, Bosna Hersek'teki Banja Luka şehrinde cami.
Atik Sava Camii, Bosna Hersek'teki Brčko şehrinde cami. Atik Sava camisi, 1992'de Sırp Cumhuriyeti Ordusu makamları tarafından tamamen tahrip edildi. Yeniden inşa edildi ve resmen 2006'da açıldı.
Esma Sultan Camii, Bosna Hersek'teki Jajce kasabasında cami. Esma Sultan camisi, 1993'te Bosna Savaşı'nda Hırvat Savunma Konseyi makamları tarafından tamamen tahrip edildi. Yeniden inşa edildi ve resmen 2010'da açıldı.
Şişman İbrahim Paşa Camii , Bosna Hersek'teki Počitelj şehrinde cami. Şişman İbrahim Paşa Camii, 1993'te Bosna Savaşı'nda Hırvat Savunma Konseyi makamları tarafından tamamen tahrip edildi. Yeniden inşa edildi ve resmen 2001'da açıldı.
Hacı Ömer Camii, Bosna Hersek'teki Banja Luka şehrinde cami. O 1992 yılında Bosna Savaşı'nda Sırp Cumhuriyeti Ordusu tarafından tahrip edildi. Yeniden inşa edildi ve resmen 2007'de açıldı.