İçeriğe atla

HTTrack

HTTrack
WinHTTrack arayüzü açlış ekranı
Geliştirici(ler)Xavier Roche
İlk yayınlanmaMayıs 1998[1]
Güncel sürüm3.49.5 / 2024-01-27
İşletim sistemiLinux, Windows,
Mac OS X, Android
TürWeb sitesi indirme aracı
LisansGNU Genel Kamu Lisansı
Resmî sitesiwww.httrack.com
Kod deposu Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Web tarayıcı üzerinden kullanılan WebHTTrack arayüzü

HTTrack, herhangi bir İnternet sitesini bütünüyle bilgisayara indirmeyi sağlayan ve indirilen sitenin çevrimdışı olarak kullanılmasını sağlayan bir web site kopyalama aracıdır. Özgür GNU Genel Kamu Lisansı ile lisanslıdır.

HTTrack, indirmek istediğiniz sitenin dizin yapısını aynen kopyalar, HTML, resim ve diğer tüm dosyaları indirir. Basitçe "yansılanan" İnternet sitesi herhangi bir web tarayıcı üzerinden açılarak, çevrimiçi geziniyormuşçasına bağlantılar arasında gezinilebilir.

Arayüz seçenekleri

HTTrack'ın, farklı grafik arayüz seçeneklerine sahip sürümleri bulunur. HTTrack istenirse komut satırı üzerinden de kullanılabilir.

  • WebHTTrack arayüzü; programı herhangi bir web tarayıcı (Firefox, Chrome vb.) üzerinden kullanmayı sağlar. Bu arayüz platform bağımsız bir şekilde her sistemde (Windows, Linux, Mac OS X vb.) kullanılabilir.
  • WinHTTrack arayüzü; Windows işletim sisteminde, web tarayıcıdan bağımsız ayrı bir uygulama olarak kullanılmaya imkân verir.

Özellikler

  • İndirilen yansı siteyi kolayca güncelleyebilme.
  • Yarım kalan indirmelere devam edebilme.
  • İleri düzey kullanıcılar için gelişmiş seçenekler.
  • Çeşitli filtreler sayesinde istenilen tipteki dosyaları, bağlantıları indirebilme.
  • Zaman aşımı gibi durumları kontrol edebilme, indirme hızı için üst sınır koyabilme.
  • Vekil sunucu desteği.

İndirilen sitenin kullanılması

İnternet sitelerinin ana sayfaları genellikle index.htm gibi bir dosyada bulunmaktadır. İndirilen dosyalar içinde ana sayfa dosyasına tıklayarak siteyi çevrimdışı olarak kullanabilirsiniz.

Dış bağlantılar

Kaynakça

  1. ^ "İlk yayınlanma tarihi; Mayıs 1998". 6 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2014. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Tarayıcı savaşları</span>

Tarayıcı Savaşları, elektronik cihazların İnternete bağlanırken kullandıkları yazılımlar olan ağ tarayıcısı üreticisi şirketler arasında yaşanan ve pazar payını elinde tutmak ya da artırmak için girişilen yarış dönemlerine verilen addır.

Windows NT, Microsoft tarafından geliştirilen ve ilk sürümü 27 Temmuz 1993'te yayımlanan bir işletim sistemi ailesidir. İşlemciden bağımsız, çoklu işlem ve çoklu kullanıcı desteği sunan bir işletim sistemidir.

<span class="mw-page-title-main">Windows Vista</span> 2007de piyasaya sürülen Windows sürümü

Windows Vista, kişisel bilgisayarlar için geliştirilen Microsoft Windows işletim sistemleri ailesinin sürüm olarak altıncı üyesidir. 22 Temmuz 2005'te gerçek adı duyurulmadan önce Longhorn kod adıyla tanınıyordu. Windows Vista, 30 Ocak 2007'de dünya çapında piyasaya sürülmüştür. Microsoft Türkiye, 24 Ocak 2007 tarihindeki tanıtımıyla Vista'nın resmî lansmanını yapan ilk Microsoft şubesi olmuştur. Windows Vista eski sürümle oranla birçok yeni özellik ve değişikliğe sahiptir. Bu değişim geliştirilmiş grafiksel kullanıcı arayüzü, görsel stil, yeniden tasarlanmış arama fonksiyonları, multimedya araçları, yeniden tasarlanmış ağ iletişimi, görüntü ve yazıcı gibi çeşitli fonksiyonları kapsamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Web 2.0</span>

Web 2.0, O'Reilly Media tarafından 2004'te kullanılmaya başlayan bir sözcüktür ve ikinci nesil internet hizmetlerini - toplumsal iletişim sitelerini, vikileri, iletişim araçlarını, folksonomileri- yani internet kullanıcılarının ortaklaşa ve paylaşarak yarattığı sistemi tanımlar. Kelimenin tam anlamı tartışmaya açıktır, Tim Berners-Lee gibi teknoloji uzmanları da kelimenin manasını sorgulamıştır.

<span class="mw-page-title-main">İnternet sitesi</span> tek bir web alanından sunulan ilgili web sayfaları kümesi

Web sitesi, Ortak bir alan adı ile tanımlanan ve en az bir web sunucusunda yayınlanan web sayfaları ve ilgili içeriklerden oluşan bir koleksiyondur. Web üzerindeki sayfalar; metin, görsel ve animasyon şeklinde ziyaretçisine bilgi aktaran veya hizmet sunan sayfaların tümünü kapsayan bir doküman topluluğudur. Ziyaretçiler bir web sitesine, HTTP veya HTTPS protokollerinde aşağıdaki bileşenlerden oluşan benzersiz bir adresi kullanarak erişirler:

iTunes Apple yazılımı

iTunes, Apple şirketinin ürettiği, Mac OS X, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista ve Windows 8 altında çalışabilen ücretsiz bir film ve müzik oynatıcı, ortam oynatıcısı, internet radyosudur. 9 Ocak 2001 yılında sunulmuştur. C++ dilinde yaratılmıştır. Müzik oynatmaktan, arşiv organize etmeye, hatta film ve müzik satın almaya kadar pek çok özelliği vardır. MacOS ve Microsoft Windows işletim sistemlerini çalıştıran kişisel bilgisayarlarda dijital müzik ve video indirme işlemlerini yürütmek, müzik indirmek ve düzenlemek için kullanılır.sayar Mac OS 9 için 2.0.4 sürümünden itibaren geliştirilmesi durdurulmuştur. iTunes Store, iPhone, iPad ve iPod Touch'da da mevcuttur.

<span class="mw-page-title-main">World Wide Web</span> internet kullanarak ulaşılan, birbirine bağlı belgelerden oluşan küresel sistem

World Wide Web, Dünya Çapında Ağ (kısaca WWW veya Web), İnternet üzerinde yayınlanan birbirleriyle bağlantılı hiper-metin dokümanlarından oluşan bir bilgi sistemidir. Bu dokümanların her birine Web sayfası adı verilir ve Web sayfalarına İnternet kullanıcısının bilgisayarında çalışan Web tarayıcısı adı verilen bilgisayar programları aracılığıyla erişilir. Web sayfalarında metin, imaj, video ve diğer multimedya ögeleri bulunabilir ve diğer bağlantı ya da link adı verilen hiper-bağlantılar ile başka Web sayfalarına geçiş yapılabilir.

Bilişimde bir terim olan yer imi genellikle şunları ima etmek için kullanılır;

<span class="mw-page-title-main">Opera (web tarayıcısı)</span> Web tarayıcısı

Opera, Opera Software tarafından geliştirilen, Windows, macOS ve Linux işletim sistemlerinde çalışan bir web tarayıcısıdır. Blink tarayıcı motorunu kullanır.

<span class="mw-page-title-main">Maxthon</span> Çinde Microsoft Windows ve MacOSX için geliştirilmiş ücretsiz web tarayıcısı

Eski adı MyIE2 olan Maxthon web tarayıcı yazılımı, yüksek derecede özelleştirilebilir arabirime sahip, güçlü sekmeli bir tarayıcıdır. Kendi sayfa işleme motoruna sahiptir; özgün yapılandırılmış WebKit ve Trident çekirdeği kullanır. Kullanıcılar, istedikleri tarama motoru ile internette gezinebilir.

<span class="mw-page-title-main">Mobil internet</span>

Mobil internet mobil haldeki taşınabilir elektronik cihazlar ve sensörler vasıtasıyla veri oluşturabilen tüm alet ve cihazlar arasındaki iletişime verilen genel addır.

<span class="mw-page-title-main">Google ürünleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Google ürünleri listesi Google tarafından satın alınan tüm ana masaüstü, mobil ve çevrimiçi ürünleri içerir. Bu ürünler son ürün ya da beta sürümler olabilir. Liste ayrıca kullanımdan kaldırılmış, birleştirilmiş ya da tekrar isimlendirilmiş ürünleri de içerir. Ürünlerin içinde olan özellikler ayrıca listelenmemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Kiwix</span> Vikipedinin internet bağlantısı olmadan çevrimdışı kullanılabilmesini sağlayan ücretsiz bir program

Kiwix, Vikipedi'yi internet bağlantısı olmadan çevrimdışı bir şekilde kullanılabilmesini sağlayan ücretsiz bir programdır. Vikipedi maddeleri ZIM dosya biçiminde sıkıştırılmış olarak bulunur ve program bu dosya biçiminden maddeleri bularak kullanıcıya gösterir. Aslında proje yalnızca Vikipedi için tasarlanmış olsa da herhangi bir Wikimedia projesini okumak da mümkündür.

<span class="mw-page-title-main">Facebook Messenger</span> Facebooka bağlı Mesajlaşma Uygulaması

Facebook Messenger, bir diğer adıyla Messenger Facebook'un yarattığı ve geliştirdiği yazılı, sesli ve görüntülü haberleşme sağlayabilen bir anlık mesajlaşma servisi ve yazılım uygulamasıdır. Facebook'un web-tabanlı sohbet özelliği ile entegredir ve açık bir protokol olan MQTT protokolü üzerine inşa edilmiştir. Messenger, Facebook kullanıcılarının kendi çevreleri ile hem ana web sayfası hem de mobil uygulamaları üzerinden sohbet edebilmesine olanak sağlar.

<span class="mw-page-title-main">Wget</span>

GNU Wget, internet ağı üzerinden dosyalar indirmeye yarayan, komut satırı üzerinden kullanılan bir indirme yöneticisi. GNU Tasarısının parçasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Mağazası</span> Microsoftun Windows için yarattığı bir uygulama mağazası

Microsoft Store, Microsoft'un Microsoft Windows için yarattığı bir uygulama mağazasıdır. Windows 8 ve Windows Server 2012'den başlayarak çalışır. Windows XP, Windows Vista, Windows 7 sistemleri ve Windows Server 2008 sunucusunda desteklenmez. Bu, Evrensel Windows Platformu uygulamalarını dağıtmanın birincil yoludur. Hem ücretsiz, hem de 0,99 $ - 999,99 $ maliyet arasında değişen ücretli uygulamalar Microsoft Mağazası üzerinden dağıtılabilir. Ayrıca, Microsoft Mağazası Windows RT Metro arayüzeyli uygulamaları ve masaüstü uygulamaları satın almak ve indirmek için tek yoldur. Microsoft Mağazası ilk kez 29 Şubat 2012 yılında Windows 8 Tüketici Önizleme kullanımına Windows Mağazası adıyla sunuldu. Daha sonra 2015 yılında, Windows Phone Store, Microsoft Movies & TV ve Groove Music mağazaları Windows Mağazası içine birleştirilmiştir. Eylül 2017'de Microsoft, Windows Mağazası'nı dijital Microsoft Store olarak yeniden markalandırdı başladı ve Microsoft logosunu taşıyan yeni bir simge oluşturuldu. Xbox Game Store, platformun bu yeni sürümüne birleştirildi. Ekim 2021'de Windows 11 duyurulurken Microsoft Store için Win32 (.exe) ve web tabanlı uygulamalar ve Farklı Windows Mağazaları entegre etme özelliği için destek duyuruldu. Android uygulamaları, Windows 11'e Windows için Android Alt Sistemi indirildiği takdirde Amazon Appstore ile entegre çalışıp Microsoft Store'dan Android uygulaması indirebilecek.

<span class="mw-page-title-main">Internet Explorer Mobile</span>

Internet Explorer Mobile Microsoft Trident düzen motorunun sürümlerine dayalı olarak Microsoft tarafından geliştirilen durdurulan bir mobil tarayıcıdır. IE Mobile varsayılan olarak Windows Phone ve Windows CE ile yüklenir. Internet Explorer Mobile'nin geçerli sürümleri, Internet Explorer'ın masaüstü sürümünü temel alır. Bununla birlikte, Pocket Internet Explorer olan eski sürümler, aynı düzen motoruna dayanmaz.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Araç Çubuğu</span>

Windows Live Araç çubuğu Microsoft tarafından geliştirilen, Internet Explorer için bir tarayıcı eklentisi ve araç çubuğu idi. Windows Live hizmetidir. MSN Search Toolbar'ın yerini almıştır. Windows Live Araç Çubuğu, basit bir arama arabirimi sağladı. Kullanıcı bir arama sorgusuna girdiğinde sonuçları listelemeye başlar ve arama motoru olarak Bing'i kullanır. Araç çubuğu ayrıca, kullanıcılara Internet Explorer'daki sık kullanılanlarını birden fazla bilgisayarda senkronize etmesini, Windows Live ve MSN hizmetlerine arabirimi sağlar. Microsoft, Onfolio'yu edinip Windows Live Araç Çubuğuna entegre ederek Windows Live Araç Çubuğu'na daha fazla araç ekledi. Windows Live Araç çubuğu'nda kullanıcılar "Favori Ekle" düğmesini tıklayarak veya sağ tıklama menüsünü kullanarak favorileri ekleyebilir, bu Windows Live Favoriler hizmetidir.

PlayStation Portable sistem yazılımı, PlayStation Portable için resmi bir ürün yazılımıdır. PocketStation'un ardılı, PlayStation Vita sistem yazılımının öncülü oldu. LiveArea'yı grafik kabuğu olarak kullanır. PlayStation 3 konsoluna benzer şekilde XrossMediaBar'ı (XMB) kullanıcı arayüzü olarak kullanır. Güncellemeler, PlayStation Portable homebrew uygulamalarının ve eklentilerinin sistemde yürütülmesini önlemek için yeni güvenlik fonksiyonlarının yanı sıra güvenlik yamalarını da ekler. Güncellemeler dört şekilde elde edilebilir:

<span class="mw-page-title-main">KGet</span> KDE indirme yöneticisi yazılımı

KGet KDE için özgür bir indirme yöneticisi ve Konqueror web tarayıcısının varsayılan indirme yöneticisidir. KDE Genel Ağ paketinin bir parçasıdır. Konqueror ve rekonq web tarayıcıların yanı sıra, eklentiler vb. yardımıyla Mozilla Firefox, Google Chrome ve diğer Chromium tabanlı web tarayıcılarla da kullanılabilir.