İçeriğe atla

HP Sauce

HP Sauce
EndüstriGıda
KuruluşLondra (1899 (1899))
KurucuHenry John Heinz
Genel merkezi
İngiltere
Alt kuruluş(lar)Kraft Heinz Company
Web sitesihpsauce.com

HP Sauce, orijinal olarak Birleşik Krallık'taki HP Foods tarafından üretilen ve şimdi Hollanda'daki H. J. Heinz Company tarafından üretilen kahverengi sosdur. Londra Parlamentosu'ndan (Westminster Sarayı) sonra seçildi. İngiliz yemek masalarında ilk kez göründüğünden beri, HP Sos İngiliz kültürünün bir simgesi haline geldi. 2005 yılında İngiltere'de perakende pazarın% 73,8'i ile en çok satan kahverengi sos markası oldu.[1]

HP Sos, malt sirkesi ve ruhu sirkesi, şekerler (melas, glukoz-fruktoz şurubu, şeker), hurma, mısır unu, çavdar unu, tuz, baharatlar ve demirhindi ile harmanlanmış bir domates tabanına sahiptir. Sıcak ve soğuk tuzlu yiyeceklerin bir çeşni olarak, çorba ve güveçlerde bir bileşen olarak kullanılır. Ayrıca Kanada, İrlanda Cumhuriyeti, Avustralya ve Yeni Zelanda'da satılmaktadır.[2]

Şişenin önündeki resim Big Ben, Westminster Sarayı ve Westminster Köprüsü gibi Londra'nın simge yapılarından bir seçkidir.[3]

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2019. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2019. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2019. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Westminster</span> Londrada bölge

City of Westminster, İngiltere parlamentosunu da içinde bulunduran kenttir. İngiltere'de Londra metropoliten alanında iç ilçe. 1540'ta şehir olma statüsü verilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Whitehall Sarayı</span>

Whitehall Sarayı 1530 yılından 1689 yılına kadar İngiltere Kralları'nın ikâmetgâhı olan saraydır. Döneminde Avrupa'daki en büyük saray, 1.500 odası ile dünydadaki en büyük yapıydı. 1622 yılında çıkan bir yangında büyük bir bölümü zarar gören saray 1666 yılında çıkan Büyük Londra Yangını'ndan zarar görmeden çıkmıştır. Bu yangın döneminde tahtta bulunan II. Charles sarayda küçük değişiklikler yaptırmış ve babası gibi bu sarayda ölmüştür. Yerine geçen kardeşi II. James de dönemin tanınmış mimarı Christopher Wren'e verdiği emirler doğrultusunda, saraya aralarında bir şapel ve kraliçenin özel yaşamını sürdürebileceği daha geniş alanlar ekletmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Buckingham Sarayı</span>

Buckingham Sarayı, Birleşik Krallık hükümdarlarının yönetim merkezi ve Londra'daki ikametgâhı. Westminster Şehri'nde bulunan saray sık sık devlet işlerinde ve yabancı devlet insanlarının ağırlanmasında kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Karamel</span> eritilmiş ve birazı yakılmış şekerle yapılan şekerleme

Karamel, şekerin yavaşça ısıtılması sonucu eriyerek moleküllerinde ortaya çıkan değişiklik sonucu kahverengi bir renk alması ve güzel bir lezzet kazanması yoluyla yapılan yiyecektir.

<span class="mw-page-title-main">Westminster Sarayı</span> İngiltere Parlementosunun toplantı yeri

Westminster Sarayı ya da Parlamento Binası, Birleşik Krallık'ta, Avam Kamarası ve Lordlar Kamarası'ndan oluşan İngiliz Parlamentosu'na ev sahipliği yapan yapıdır.

<span class="mw-page-title-main">Westminster Abbey</span>

Westminster Abbey ya da resmî adı ile Westminster'daki Aziz Peter Kilisesi, Londra'nın Westminster kentinde, Westminster Sarayı'nın batısında, büyük, Gotik bir manastır kilisesi. Birleşik Krallık'ın en önemli dinî yapılarından birisidir ve İngilizler için geleneksel taç giyme ve defin yeri olmuş, daha sonraki zamanlarda bu özelliğini sadece kraliyet ailesi için sergilemeye devam etmiştir. Manastır, 1540 ve 1556 yılları arasında bir katedral statüsüne sahipti. Ancak 1560 yılından bu yana bina artık bir manastır ya da bir katedral değil, İngiltere Krallığı'nın bir kilisesi - egemenliğe doğrudan sorumlu bir kilise - statüsüne sahiptir. Binanın kendi orijinal manastır kilisesidir.

<span class="mw-page-title-main">Tayland mutfağı</span>

Tayland mutfağı Tayland'ın milli mutfağıdır. Birden fazla Güneydoğu Asya geleneğini harmanlamıştır ve hafif hazırlanmış, güçlü aromatik unsurlar ihtiva eden yemekleriyle tanınır. Tayland mutfağında baharatlar çok yaygın kullanılmaktadır. Diğer Asya mutfaklarında olduğu gibi Taylandlı şefler de yemeklerde denge, detay ve çeşitliliğe çok önem verirler. Tayland yemeklerinde, her bir yemekte ya da tüm sofrada, ekşi, tatlı, tuzlu ve acı olmak üzere dört ana lezzetin dengesi gözetilir.

<span class="mw-page-title-main">Kalburabastı</span> Türk mutfağından şerbetli hamur tatlısı

Kalburabastı, adını hamuru bir kalbura ya da kevgire bastırıldığı için almıştır. Şerbetli bir tatlıdır. Hamur için malzeme olarak margarin, un, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu, ceviz içi kullanılır. Şerbeti için toz şeker, su, limon suyu kullanılır. Yunanistan'da yapılan melomakarono tatlısı kalburabastının ballı ve karanfilli çeşididir. Abhaz mutfağında benzer tatlı hurmitadır.

<span class="mw-page-title-main">Skittles</span>

Skittles, Mars ve Wrigley şirketi tarafından üretilen meyve aromalı şeker. Üzerinde S harfi baskısının olduğu şekerin içeriğinde meyve suyu, sitrik asit, doğal ve yapay tatlar ile birlikte şeker, mısır şurubu, hidrojen palm çekirdeği yağı bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Azize Margaret Kilisesi</span>

Azize Margaret Kilisesi, Parlamento Meydanı'ndaki Westminster Manastırı'nın zemininde yer alır ve Londra'daki Avam Kamarası'nın Anglikan cemaat kilisesidir. Margaret the Virgin'e ithaf edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Life (tahıl)</span> kahvaltılık gevrek

Life veya Life®, daha önce sadece kepekli tahıl yulaftan yapılan, ancak şimdi aynı zamanda şeker, mısır nişastası, tam buğday unu ve pirinç unu da içeren bir kahvaltılık gevrektir. 1961'de Quaker Oats Company tarafından tanıtıldı. Tahıl, karakteristik kahverengi kareli karelerle, Chex tanesinden daha ince bir desenle ayırt edilir.

<span class="mw-page-title-main">Kahverengi şeker</span>

Esmer şeker veya kahverengi şeker, melas mevcudiyeti nedeniyle kendine özgü kahverengi bir renge sahip bir sakaroz şeker ürünüdür. Bazı kalıntı melas içeriği içeren şeker kristallerinden oluşan rafine edilmemiş veya kısmen rafine edilmiş bir yumuşak şekerdir veya rafine beyaz şekerin pekmez ilavesiyle üretilir.

<span class="mw-page-title-main">Reese's Pieces</span>

Reese's Pieces, The Hershey Company tarafından üretilen bir fıstık ezmesi şekeridir. Onlar sfero şeklinde şişirilmiş ve sarı, turuncu veya kahverengi renkli şeker kabukları ile kaplanmıştır. Plastik paketler, karton kutular veya fincan şeklindeki seyahat kapları içinde satın alınabilirler. M&M's ve Smarties ürünlerine benzer. Şeker 1977 'de ve 1980' de Kanada 'ya tanıtıldı. Daha sonra nispeten yeni ürün 1982'de E.T. şekerin yer aldığı Ekstra Karasal oldu. Bunlar aynı zamanda İngiltere'de de satılıyor, ancak yine de ABD'de üretiliyor. Reese'in Pieces, Reese's Peanut Butter Cups serisinin bir ürün uzantısıdır.

HP Foods eskiden Birmingham, İngiltere'de bulunan, HP Sauce, Lea & Perrins ve Daddies sos markalarının üreticisi olan şirketdir. Aynı zamanda Heinz'den, Çin yemeği ve çeşni markası olan Amoy Food'un İngiltere'deki lisansını aldı.

<span class="mw-page-title-main">Cadbury Roses</span>

Cadbury Roses Cadbury tarafından üretilen makine sarılı çikolatalardan bir seçkidir. 1938'de tanıtıldı. Bunlar, 2016 yılında ABD'li firmalar tarafından üretilmesine rağmen, çikolataları saran makineleri üreten ve tedarik eden Lincolnshire, Gainsborough merkezli İngiliz ambalaj teçhizatı şirketi "Rose Brothers" adını aldı. Anneler Pazarında çok yaygın bir hediyedirler ve Noel döneminde iyi satarlar. Plastik kaplarda veya kutularda mevcuttur ve Birleşik Krallık'ta Man Adası ve İrlanda'da şu anda 11 farklı çikolata çeşidi vardır.

<span class="mw-page-title-main">Breakaway (marka)</span>

Breakaway, Nestlé tarafından üretilen sindirim bisküvisidir.

<span class="mw-page-title-main">Damla çikolatalı kurabiye</span> çikolata parçası içeren kurabiye

Çikolata çikolatalı kurabiye Amerika Birleşik Devletleri kökenli bir çikolatalı kurabiye olup ayırt edici bileşeni olarak damla çikolata parçaları, M&M's veya çikolata şekerleri içerir. 1938 dolaylarında, Ruth Graves Wakefield, Nestlé yarı-tatlı bir çikolata çubuğundan bir kurabiyeye doğranmış parçalar ekledi.

<span class="mw-page-title-main">Beyaz şeker</span> İşlenmiş şeker

Sofra şekeri, toz şeker veya normal şeker olarak da adlandırılan beyaz şeker, Kuzey Amerika ve Avrupa'da yaygın olarak kullanılan, rafine etme işlemi geçirmiş olan şeker pancarı veya şeker kamışından yapılan şekerdir. Şeker kamışından üretilen beyaz şeker, rafinaj işleminde hala birkaç şeker kamışı rafinerisi tarafından kemik kömürü kullanabilir. Bu nedenle şeker kamışından beyaz şeker vegan olmayabilir. Pancar şekeri asla kemik kömürü ile işlenmemiştir ve vegandır.

<span class="mw-page-title-main">Poşet</span>

Poşet, kâğıt, alüminyum folyo, plastik film veya başka tür bir paketleme malzemesinden yapılmış, genellikle tek kullanımlık miktarlarda yiyecek veya ketçap veya şampuan gibi tüketim mallarını içermek için kullanılan küçük bir torba veya kesedir. Paketler, paketin bir kısmında küçük bir yırtılma veya açılma ve daha sonra, içeriğin sıkılması ile açılır.

Pirinç sirkesi mayalanmış pirinçten yapılan bir sirke türüdür. Hafif ekşi, hafif tatlı bir tadı olan pirinç sirkesi çoğunlukla Doğu Asya ve Güneydoğu Asya mutfağında kullanılır.