İçeriğe atla

HLA (radyo istasyonu)

Bu sayfa hızlı silinmeye adaydır!


Hızlı SilBu sayfa, Vikipedi'nin gereğince silinmesi için etiketlenmiştir ve bir hizmetli tarafından incelemeyi beklemektedir.
Sayfanın silinmemesi gerektiğini düşünüyorsanız, gerekçenizi tartışma sayfasında belirtiniz ya da silinmeyi gerektiren durumu ortadan kaldıracak şekilde sayfayı düzenleyiniz.
Sağdaki "Göster" düğmesine tıklayarak göz atabilirsiniz

(Lütfen bu metni sadece gerekli kuralları hatırlamak için kullanın, sayfasındaki kuralları bildiğinizden emin olun. İlgili kriterin aşağıdaki kısaltmalar dışında ek şartları olabilir.)

G1: Anlamsız karakter dizisi — G2: Deneme — G3: Vandalizm — G4: Önceden silinmiş metin — G6: Kullanıcı talebi — G7: Silinmiş sayfanın tartışması — G8: Temizlik amacıyla — G9: Telif — G10: Saldırı — G11: Reklam — G12: İlgisiz tartışma

M1: Taslak kriterlerini sağlamayan madde — M2: Farklı bir dildeki madde — M3: İçeriksiz madde — M4: Başka bir Wikimedia projesine aktarılan madde — M6: Kayda değer olmayan konulu madde — M8: Düzen ve ansiklopediklik açısından uygunsuz madde — M9: Makine çevirisiyle oluşturulmuş madde

Y1: Boşa yönlendirme — Y2: Kötü yönlendirme — Y3: Farklı isim alanları arasında yönlendirme

D1: Çift kopya dosya — D2: Bozuk/boş dosya — D3: Uygunsuz lisanslı dosya — D6: Adil kullanımı hatalı belirtilmiş dosya — D8: Ansiklopedik açıdan değersiz dosya - D9: Kullanışsız dosya - D10: Vektörel dosya - D11: Şüpheli dosya - D12: Tanımlanamayan dosya - D13: İçeriği kaynaklandırılamayan dosya

K1: Boş kategori — K2: Yeniden isimlendirme kategorisi — K3: Şablon kategorisi

KS2: Var olmayan kullanıcı — KS3: Adil kullanım galerisi — KS4: İlgisiz kullanıcı sayfası

Ş1: Kışkırtıcı/bölücü şablon — Ş2: Kullanılmayan şablon

P1: Madde olarak silinebilecek portal — P2: Kriterleri sağlamayan portal

için: Lütfen sayfanın geçmişini incelemeden silme işlemini gerçekleştirmeyiniz.


Gerekçe:Madde 9: Niteliksiz makine çevirisiyle oluşturulmuş madde
İsteyen:Bu sayfa üzerindeki en son değişiklik, 1 saniye önce Nanahuatl (katkılar | kayıtlar) tarafından gerçekleştirildi.

HLA Kore Standartlar ve Bilim Araştırma Enstitüsü tarafından işletilen Daejeon, Güney Kore'de yer alan bir zaman sinyal radyo istasyonudur. 24 Kasım 1984 tarihinde kurulan istasyon 5 MHz (± 0.01 Hz) üzerinde 2 kW sinyali gönderir. Başlangıçta sadece günde 7 saat (00-08: 01 00) için iletilen, haftanın (M-F) başında 5 gün, 2011'den itibaren süreklidir.[1] Kore sinyalinin 100 kullanıcısı bulunmaktadır.

Bu, bir frekansını paylaştığı WWV ve WWVH istasyonları benzer bir zaman sinyali yayınlayan:[2]

  • İkinci darbeleri ikinci başlayan 1800 Hz 5 ms (9 çevrim) vardır.
  • 29 ve 59 saniyeler atlanmıştır.
  • Dakika işaretleri aynı frekansta 800 ms'dir.
  • Saat belirteçleri 1500 Hz 800 ms olmaktadır.
  • DUT1 iki kat darbeleri kullanarak kodlanmıştır.
  • Ses zamanlı duyurular 52 saniye sonra yapılır.
  • Bir zaman kodu 100 Hz alt taşıyıcı üzerinde iletilir.

Kaynakça

  1. ^ Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (6 Kasım 2010), Characteristics of standard-frequency and time-signal emissions in allocated bands and characteristics of stations emitting with regular schedules with stabilized frequencies, outside of allocated bands, 6 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 25 Ağustos 2011  Supplement to Recommendation ITU-R TF.768 “Standard frequencies and time signals”.
  2. ^ National Geospatial-Intelligence Agency (2005), PUB 117: Radio Navigation Aids, ss. 2-17, 29 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 25 Ağustos 2011 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Eşgüdümlü Evrensel Zaman</span> medeni ve bilimsel zaman

Eşgüdümlü Evrensel Zaman ya da özgün kısaltmasıyla UTC, dünya genelinde saatleri ve zamanı düzenlemek için kullanılan temel zaman standardıdır. Mevcut zaman için bir referans noktası oluşturarak günlük zaman ve zaman dilimlerinin temelini oluşturur. UTC, uluslararası iletişimi, navigasyonu, bilimsel araştırmaları ve ticareti kolaylaştırır.

<span class="mw-page-title-main">GPS</span> Küresel Konum Belirleme Sistemi

Global Positioning System, ABD hükümetine ait ve ABD Uzay Kuvvetleri tarafından yönetilen uydu tabanlı radyonavigasyon sistemidir. Dünya'daki ve Dünya yakınındaki GPS alıcılarına, en az dört GPS uydusunu görebilmeleri şartıyla coğrafi konum ve saat bilgisi sağlayan küresel uydu navigasyon sistemlerinden biridir. Uydular bir tür radyo sinyali yayarlar ve yeryüzündeki GPS alıcıları bu sinyalleri alıp yorumlayarak konum belirlenmesini gerçekleştirir.

<span class="mw-page-title-main">TRT 1</span> Türk kamu televizyon kanalı

TRT 1, Türkiye'nin ülke çapında yayın yapan ilk ulusal televizyon kanalıdır. Ana binası Ankara'dadır. Türkiye'de açılan ikinci televizyon kanalı ve ilk ulusal televizyon kanalıdır. İlk genel müdürü 29 Nisan 1964'te Adnan Öztrak olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">RFID</span>

Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) teknolojisi, radyo frekansı kullanarak nesneleri tekil ve otomatik olarak tanıma yöntemidir. RFID, temel olarak bir etiket ve okuyucudan meydana gelir. RFID etiketleri Elektronik Ürün Kodu (EPC) gibi nesne bilgilerini almak, saklamak ve göndermek için programlanabilirler. Ürün üzerine yerleştirilen etiketlerin okuyucu tarafından okunmasıyla tedarik zinciri yönetimi ile ilgili bilgiler otomatik olarak kaydedilebilir veya değiştirilebilir.

<span class="mw-page-title-main">Genlik modülasyonu</span>

Genlik modülasyonu İletişim teknolojisinde (yayıncılıkta) kullanılan bir modülasyon türüdür. Uluslararası literatürde AM kısaltmasıyla gösterilir. Dilimizde ise, zaman zaman GM kısaltması kullanılmaktadır. Bu modülasyon türü 1906 yılında ilk defa Kanadalı mühendis Reginald Fessenden tarafından (1866-1932) geliştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">VOR</span>

VOR ; alet uçuşunda yaygın olarak kullanılan bir radyo seyrüsefer yardımcısı. Bir yer istasyonu ile hava aracındaki alıcıdan oluşur. En basit tanımı ile, hava aracının yer istasyonuna göre hangi manyetik radyal üzerinde olduğunu gösterir. Tek başına VOR sistemi baş ve mesafe bilgisi vermez.

<span class="mw-page-title-main">Analog televizyon vericisi</span>

Televizyon vericileri televizyon yayını yapan, yani stüdyolarda oluşturulan haber ve programların konutlardaki alıcılara ulaştırılmasını sağlayan en önemli teknik araçlardır. kablo ve uydu gibi alternatif yayın araçlarıyla karıştırmamak için TV vericileri bazen "yer vericileri" olarak da isimlendirilir.

Enterferans ya da girişim, istatistikten genetiğe kadar çeşitli alanlarda kullanılan bir terimdir. Terimin en yaygın kullanılışı ise iletişim teknolojisindedir. İletişimde enterferans iletilmek istenen bilginin yanı sıra farklı bilgilerin de alıcıya ulaşması halidir.

<span class="mw-page-title-main">NAVTEX</span> Denizcilikte kullanılan uluslararası haberleşme sistemi

NAVTEX, Navtex veya NavTex, orta frekansta gemilere olası tehlike, emniyet, hava rapor ve uyarılarını otomatik olarak ileten uluslararası haberleşme sistemi.

<span class="mw-page-title-main">IEEE 802.20</span>

IEEE 802.20 veya Mobil Geniş Band Kablosuz Erişimi (MBWA) Mobil geniş band kablosuz erişimi ağlarının birlikte çalışabilmesi için yayınlanan Dünya çapında IEEE Standartıdır.

<span class="mw-page-title-main">Radyo seyrüseferi</span>

Radyo seyrüseferi veya radyo navigasyonu, Dünya üzerindeki bir noktadan başka bir noktaya giderken, seyrüsefer yardımcısı olarak radyo frekansları ile çalışan araçların kullanımı. Radyo seyrüsefer yardımcıları genellikle; vericinin gönderdigi radyo elektromanyetik dalgalarının alıcı tarafından alınması ve ses, görüntü veya yazıya dönüştürülmesi prensibiyle çalışırlar.

GLONASS, Globalnaya navigatsionnaya sputnikovaya sistema veya Global Navigation Satellite System, tanımlamalarının kısaltmasıdır. Türkçe: Küresel Uydu Konumlandırma Sistemi veya Türkçe: Küresel Uydu Seyir Sistemi);

Çok düşük frekans 10 ila 100 kilometre arasındaki dalga boyları ve 3 kHz ile 30 kHz frekans aralığındaki radyo frekansları için kullanılan ITU tanımıdır. Radyo spektrumunun bu bandında yeteri kadar bant genişliği olmadığı için ses iletimi amacıyla oldukça elverişsizdir ve sadece düşük veri hızı kodlu sinyaller kullanılmaktadır. VLF bandı bazı radyo seyrüsefer hizmetleri, yayın süresi sinyalleri olarak radyo saatlerini ayarlamak için ve güvenli askeri iletişim için kullanılmaktadır. VLF dalgalar tuzlu su içine yaklaşık 40 metre nüfuz edebildiğinden denizaltı askeri iletişim için de kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">KBS2</span> Güney Kore televizyon kanalı

KBS2, Korean Broadcasting System (KBS) bir haber, eğlence ve tiyatro kanalıdır. Onun tiyatro ve eğlence programları ile ünlüdür. Televizyon istasyonu 1980 yılında KBS için Tongyang Broadcasting Corporation zorla birleşmesinin bir sonucudur.

Bilgisayar bilimi ve bilgisayar programlamasında sistem zamanı, bir bilgisayar sisteminin zaman geçişi kavramını temsil eder. Bu anlamda, zaman, takvim üzerinde gün geçişi de içerir.

Elektronik mühendisi Harry Nyquist'in adını alan Nyquist frekansı, ayrık bir sinyal işleme sisteminin örnekleme oranının yarısıdır. Bazen bir örnekleme sisteminin katlanma frekansı olarak bilinir.

<span class="mw-page-title-main">Örnekleme (sinyal işleme)</span>

Örnekleme, sinyal işlemede sürekli zaman sinyalinin ayrık zaman sinyaline indirgenmesidir. Yaygın bir örnek, bir ses dalgasının bir örnek dizisine dönüştürülmesidir.

<span class="mw-page-title-main">Gürültü renkleri</span>

Gürültünün veya gürültü spektrumunun rengi, ses mühendisliği, elektronik ve fizik gibi birçok alanda bir gürültü sinyalinin güç spektrumunu ifade eder. Farklı gürültü renkleri önemli ölçüde farklı özelliklere sahiptir. Örneğin, ses sinyalleri olarak insan kulağına farklı gelirler ve görüntü olarak farklı bir dokuya sahip olurlar. Bu nedenle, her uygulamada gürültü için belirli bir renk gerekir. Gürültü sinyalleri için bu "renk" duygusu, müzikteki tını kavramına benzer.

Vesti FM, Rusya merkezli ve VGTRK'ya ait bir radyo istasyonudur. Yayına 5 Şubat 2008 tarihinde, saat 6:00 da Moskova Saati ile başlamıştır. İstasyon, DVB-T2 teknolojisini kullanan Rusya'daki ilk dijital televizyon multipleksine dahildir.

Uluslararası acil durum frekansı veya Uluslarası tehlike frekansı uluslararası anlaşmalarla acil durum iletişimi için tahsis edilmiş radyo frekanslarıdır.